Karácsonyi lidércnyomás

2019. október 14. 19:22
Imbolygó léptekkel közeledett a hórihorgas alak a halálsápadt új főpolgármesterhez, majd a vállára tette a kezét.

Karácsony Gergely jókedvű mosollyal tért nyugovóra. Nagy győzelmet arattak, ahogy Feri lapogatta a vállát az eredményvárás hevében két pogácsa közt: „Áttörtünk Gerikém, áttörtünk”.

Igaz, kicsit meglepő is volt a siker, az utóbbi időben ahhoz szokott hozzá, hogy a színpadon állva, a vakuk kereszttüzében félszeg mondatokkal a vereséget kell magyarázni. Ebben a győztes szerepben kicsit idegenül is érezte magát... hiába no,

mintha száz éve lett volna az a zajos zuglói siker. 

Budapest zöld lesz és szabad!” – szónokolta végül, és úgy érezte, megtalálta most a szavakat. Minden oka megvolt, hogy a hosszan tartó ünneplés után nyugodtan hajtsa álomra fejét.

Na de milyen álomra! Különös képek kergették egymást az újdonsült főpolgármester fejében! Azt álmodta, hogy elsőre nem is találta meg az irodáját... ott téblábolt a Városházán, de egyre szövevényesebb folyosókon kereste kétségbeesetten szobáját.

Aztán egy közgyűlés képei sorjáztak előtte, ahol éppen a budapesti parkolási rendszer átalakításáról vitáztak: nehéz, súlyos mondatok hangzottak el, és úgy érezte, ha szólni akarna, akkor láthatatlan erők fogják be a száját, bilincselik némaságba.

Majd Horváth Csaba vakító mosolya villant fel, az örökifjú szocialista az irodájában látogatta meg, és valami olyasmit emlegetett,

hogy nem fognak senkit elásni, ha ingyenes lesz a BKV.

E szóra ismeretlen, szürke öltönyös figurák nyitottak be és nokiás dobozokkal térdeltek elé.

A következő képen Fekete-Győr András kopogott be hozzá, és számon kérte a budapesti közterekről hiányzó fákat. Tényleg, álmában is rémlett, hogy megígérte a belváros zöldítését, de kiderült, hogy a dolog sokkal bonyolultabb, nem lehet csak úgy bárhová beültetni egy kisebb erdőt. 

Aztán maga Gyurcsány vizitált nála: „Gerikém, meg kellene oldani ezt-azt” – kezdte, és Karácsony érezte, hogy most nehezen visszautasítható kérések kígyóznak elő a volt miniszterelnök szájából.

Majd mások tolongtak elé, arcuk már összefolyt álmában: „bulinegyed! dugódíj! bérlakásprogram! metrófelújítás!” – kiabálták. Az egyik csapat minden budapesti beruházás azonnali leállítását követelte – a másik viszont rögtön azt számolgatta, melyik beruházást hogyan lehetne a legoptimálisabban túlárazni. Balról kordzakós szociológusok kántálták: alapjövedelmet! alapjövedelmet! Jobbról ugyanekkor

egyre rosszabb arcú, táskás alakok sziszegték a fülébe: 5 százalék ide, 10 százalék oda, 20 százalék nekünk...

Karácsony utolsó erejével a parkolóbiznisz reformját kezdte papírra vetni, mire az alakok az ajtóból visszanézve fejüket kezdték csóválni: „Nem kéne ezt erőltetni” – tanácsolták.

A főpolgármester inkább bezárta gyorsan irodája ajtaját, és az ablakot is becsukta, mert a térről egy kisebb tüntetés zaja szüremlett fel: „Európai szintű nyugdíjat!” – követelték.

Leroskadt az íróasztalához, levette szemüvegét, megtörölte gyöngyöző homlokát...

...ám ebben a pillanatban kinyílt a szemközti szekrény ajtaja, és kilépett onnan egy hozzá hasonlóan hórihorgas, ámde már kissé megtörten lépdelő, kopottas alak, aki olyan ismerősnek tetszett a múlt ködéből. Imbolygó léptekkel közeledett a halálsápadt új főpolgármesterhez, majd a vállára tette a kezét: „Ne félj, Geri. Húsz évet is ki lehet itt bírni...” – szólalt meg Demszky Gábor, révetegen mosolyogva a maga elé meredő utódára.

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a realitás, sajnos.
Tarlós és a Fidesz-többség két ciklusa kegyelmi állapot volt: a 2010-es lendület, illetve a ballib szétaprózottsága tette lehetővé a jobboldali győzelmet. Ahogyan egész Európában látjuk, a nagyvárosok mind - lényegében kivétel nélkül - vörösek/zöldek (görögdinnyék).

Ne felejtsük el, az EP-választás eredménye is már ez volt Budapesten, alig fél évvel ezelőtt:

FIDESZ 41,7 %
----------------------------------
DK 19,79 %
MOMENTUM 17,35 %
MSZP 9,04 %
JOBBIK 3,18 %

Azaz már önmagában a DK-Momentum-MSZP is erősebb volt, mint a Fidesz (42/46 arányban).
Abban az egyben lehetett bízni esetleg, hogy az alkalmasság felülírja a pártpreferenciákat, de - és vélhetően ebbe a Borkai-videó is belekavarhatott - ez abszolút nem számított, színtiszta pártszavazás lett a dologból.

Szóval igen, valószínűsíthető egy hosszabb ballib uralom, lepukkanó-stagnáló Budapest mellett...

Baromira kiváncsi leszek, Karácsony személye azért rengeteg kockázatot hordoz.

Ez a fazon egyszerűen egy munkakerülő. Az egész eddigi életútjából és a gesztusaiból is ez "jön le". Nem véletlen, hogy lényegében a közgyűlés munkájában sem vett részt, nem véletlen, hogy Zuglóban is alig volt megtalálható. A pozíciók nagyon tetszenek neki hiúsági szempontból, de attól tartok, a főpolgáremsterség az egyik legmelósabb politikai pozíció... és ez lehet, hogy nagyon, nagyon nem fog ízleni neki... ennyiben a Demszky-párhuzam Karácsonyra nézve hízelgő, mert Demszky - minden bűne ellenére - legalább értett valamit Budapesthez.

Szerintem meg még a ballib szavazók nagy része is pontosan tudja, hogy Tarlós alkalmasabb, mint Karácsony. És ugyanígy lehet folytatni, egyes kerületekre lebontva is.

Legalább tudta, hol van Csepel. :))))

Valahol olvastam is erről, hogy ez pontosan így volt. Ne felejtsük el, hogy a polgármestersége öt évéből kb. kettőt úgy töltött ki, hogy éppen miniszterelnök-jelöltet, majd főpolgármester-jelöltet játszott. A fővárosi közgyűlésben is egyetlen egyszer szólalt fel az öt év alatt. Illetve Tarlós is mondott valami adatot, hogy a közgyűlés egyik bizottságában, amelynek tagja volt, az ülések negyedén ha részt vett.

Mondtam nyár elején az ismerőseimnek, hogy annyira rohan az idő. Meglátjátok, mindjárt karácsony lesz!
Mondjuk, nem erre gondoltam. :-/ Mindegy túléltünk már ettől nagyobb bajt is.
Mindenesetre azt nem hittem, hogy ennyi agyatlan rohangál ebben a városban az biztos.
Azért mert Orbán ellen ezerrel lázítanak, attól nem kellene szemellenzős vaknak lenni, és nem észrevenni, hogy milyen állapotban volt Budapest 2010-ben, és milyenben most. Tarlóst még az ellenségei sem tudták befeketíteni, és nem elismerni a pozitív változásokat. Tehát Budapest nagyobbik része hálátlan, ezt nyugodtan ki lehet jelenteni. Karácsonyt akarták. Megkapták.

Istennek, és a lengyelek józan és jelentős többségének hála! :)

" Karácsonyt akarták. Megkapták."
Elfelejtettem hozzátenni: Sajnos, mi is!

Csak ne hagyjon. Ideje, hogy szembenézz a tényekkel.

Az egész írás nagyon vicces volt és filmszerű. Ez tetszett a legjobban.

"Azt álmodta, hogy elsőre nem is találta meg az irodáját... ott téblábolt a Városházán, de egyre szövevényesebb folyosókon kereste kétségbeesetten szobáját."

Igen, az Államok legalább messze vannak.

A művelt Nyugat a saját kardjába dőlni látszik. Természetesen nagyon nem mindegy, milyen szintről jön a süllyedés.

Itt szerintem nem dőlt még el, h. a Fidesz számára ez a balosok kezdetének a vége, amiben számosan reménykedünk, vagy valóban a balosok vágyálma, a vég kezdete a Fidesz számára. Waterloo-ról nem beszélnék.

2010 óta folyik ezerrel a gyűlölet keltés, az irigység felkorbácsolása a Fidesz ellen. A vetés most érett be. Még véletlenül sem volt olyan lépése a Fidesz kormánynak, amit NE ekéztek volna itthon és külföldön, sok esetben hazug módon. Minden megengedett lett a médiájukban a Fidesz kormány eltakarítása érdekében.

A Fideszre leadott szavazatok száma nem csökkent, de ez nem lett elég. Ráadásul jött az utólsó héten a Borkai ügy, akinek kevés lett volna az obszcén szcéna, az kapott hozzá egy szabályosan indulatokat fölkörbácsoló kommentárt, vádakkal, de már természetesen bizonyítékok nélkül.

Azt is látni kell, h. van egy nagyon széles, tanulatlan és ezért rosszul fizetett réteg, melynek tagjait NEM érdekli a Várkert Vazár, a Kossuth tér, a stadionok, a határon túli nemzet testvéreinknek, akikkel mi is többek vagyunk, a támogatása, úgy érzik, h. amibe ezek kerülnek, azt az ő szájuktól vonják el. Ha elmennek, föllázítva, szavazni, abból lesz a jelen helyzet, a hajszálnyi győzelmek.

Minden korrupciós vádra válaszolni kell, hiteles cáfolatokkal. Ennek a kézbe vétele a médiánk feladata lenne.

Az agglomeráció nem egy településén a nem megfelelően működő fideszes önkormányzat bukott. Kérdés, h. a Momentum jobb lesz-e. Nem hinném.

Tagadod a tényeket, miközben már te is megnézted?

https://www.facebook.com/24pon..

Tudod, hogy kivel vitatkozol?

Legfeljebb agglegény és vidéki, nem belvárosi.

De azért jó, nem? Az tetszett a legjobban, hogy még a macskád is megszökött tőled. :)

Ott van. Akik nem Tarlósra, nem a Fideszre szavaztak, akkor kikre vajon?

Counter

Ezt jelenti a neve.
• ellenáll, szembehelyezkedik
• elhárít
• visszaüt

És azt tudod, hogy ki az a Palika 1955?

Greyhound, Gusztáv, Rosalinda, de volt már
Palika 1948, Palika1950, most 1955. :))
Régi ismerősünk, aki mára teljesen leamortizálta magát.

Nem elhanyagolható a győzelmek értékelésénél, h. sikerült behúzni az itt lakó EU-s állampolgárok közül nyilván nem keveset. Helyenként csak nagyon kevés kellett a sikerhez. Mindenesetre, nem kis munka lehetett. Szép csendben megcsinálták. Ez az, amit a Fidesz nem tudott volna hozni, mert aki itt van, az kinti módon gondolkodik, tapasztalata a honi viszonyokról kevés, hisz annak, amit a Lügenpresse hint., meg a magyar Genosse állít.

Azért kötözködik olyan otthonosan veled.

Még jó, hogy nem Berkit írtál.
Azért dolgozták meg őket Niedermüllerék, hogy Puzsérra szavazzanak? :)

Nem gyászolok. Elmúlt a hétfő. Ma kedd van, várom, hogy Karácsony mit teljesít azokból az ígéreteiből, amit összegyűjtött az Index.

https://index.hu/belfold/2019/..

Hogy te milyen pesszimista vagy! 10 évet adsz neki?
Demszky 20 évig nem értett semmihez.

Ok! Csak te utánad. Nehogy azt mondd, hogy semmibe veszem az öregeket.

De őt, csak tudod, hogy ki?

Ha bölcsi, akkor most menj szépen aludni.

Nézed? Meg is látszik rajtad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés