Támogatják az Öt Csillag tagjai az új kormánykoalíciót

2019. szeptember 3. 20:04
A párt szavazásán a voksolók négyötöde támogatta a koalíciót a Demokrata Párttal.

Az Öt Csillag Mozgalom tagjai nagy többséggel támogatták a Demokrata Párttal létesítendő koalíciót a párt által kedden tartott online szavazáson – írja a Euronews.

Az online szavazáson a szavazók 79%-a támogatta a koalíciót – közölte Luigi Di Maio. Ennek megfelelően Giuseppe Conte folytathatja a megkezdett munkát és hamarosan összeállíthatja az új kormány névsorát is. A felálló kormánynak egy bizalmi szavazást is ki kell majd állnia az olasz törvényhozás mindkét házában.

Luigi Di Maio hozzátette, hogy az M5S nem akart „​mindenáron” kormányon maradni. „Felelőtlennek” nevezte korábbi szövetségese, a Liga vezetője,  Matteo Salvini  döntését, aki augusztus 7-én bejelentette, hogy nem tudja folytatni az M5S-szel való kormányzást. „​Matteo Salvini mostantól nem panaszkodhat a kormányra, mivel kormányon maradhatott volna, ha nem így dönt” – jelentette ki Di Maio. Megjegyezte, az M5S nem félt az előrehozott választásoktól. Hozzátette – ismételten Matteo Salvininek üzenve –, hogy „​nem lehet választásokat követelni csak azért, hogy elmeneküljünk az olaszoknak tett ígéretek elől”. 

Luigi Di Maio kifejtette, hogy a PD-vel közös kormányban az M5S többségi erő lesz, mivel a kormánycsapat a 2018-as olasz parlamenti választások eredményét tükrözi, amelyen az M5S a legnagyobb párt lett, 32,7 százalékkal. Az M5S kedden interneten közölte a kormányprogram 26 pontos vázlatát is. 

Matteo Salvini közösségi oldalán azt írta, „​a bársonyszékek kormánya nem tart sokáig, nem tudnak örökre menekülni a választásoktól”.

(Euronews/MTI)

 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogyne támogatnák, olyan ígéretözönt kapnak leírva, amire Gyurcsány is csettintett volna a "Több pénzt az embereknek" korában.
Az ígéretek: több forrás az oktatásnak, dolgozói jogokat, bérezést és a munka világát érinti. A harmadik a fiatalok felkarolását, a negyedik a társadalmi, nemi egyenlőség megteremtését, az ötödik új környezetvédelmi politikát sürget.
Fejlődést, „szolidárisabb, a polgárokhoz közelebbi Európát", kell ennél szebb?
De ott a cumi amit a talján szépen beszopott:
"erős európai választ” adjanak, az emberkereskedelem és az illegális bevándorlással szembeni jogszabályokkal és az ezzel egy idejű integrációval."
Hogy fog ez megvalósulni, azt elfelejtették közölni: pedig egyszerű, ahogyan Soros megmondta, nix emberkereskedelem, nix illegális bevándorlás, ellenben van: mindenki egyszerűen, menekült. Azokat pedig hezitálás nélkül KÖTELESSÉG befogadni. És természetes "az ezzel egy idejű integráció".
Forza, Itália!
Avanti tutti!
Tutti Avanti! Demokrata balosok leváltandó régi elit vs Öt Csillag: Jattajatba.

"Már megint a 89 éves öregúr a hibás?"
Ha a 89-et beszorzod Soros lopott-spekulált dollármilliárdjaival, amiből a lotyóit és stricijeit díjazza a szervezeteiben, van az egymilliószor 18 is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés