Terrorcselekmény-kísérletként vizsgálja a rendőrség az Oslo közeli mecsetben történt lövöldözést

2019. augusztus 11. 15:39
A támadásban egy ember megsebesült, a gyanúsítottat, egy fiatal norvég férfit még szombaton őrizetbe vették.

Terrorcselekmény-kísérletként vizsgálja az Oslo közeli mecsetben szombaton történt lövöldözést – közölték illetékesek vasárnap sajtótájékoztatón. A lövöldözés a norvég főváros Baerum nevű elővárosában lévő al-Noor Iszlám Központban történt. A támadásban egy ember megsebesült, a gyanúsítottat, egy fiatal norvég férfit még szombaton őrizetbe vették. 

A férfi vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverkezve érkezett a mecsetbe, és lövöldözni kezdett – mondta el még szombaton Irfan Mushtaq, a mecset vezetője. Az NRK norvég közszolgálati rádió és televízió közlése szerint a rendőrség több fegyvert talált a mecsetben. 

A rendőrség szerint a letartóztatott férfinek szélsőjobboldali nézeti vannak, Quislinget (szélsőjobboldali norvég kormányfő a II. világháború alatt) méltatta – mondta Rune Skjold, az oslói rendőrség biztonsági szolgálatának vezetője. A rendőrök a gyanúsított otthonának átkutatásakor találtak egy holttestet. A halott egy fiatal nő, aki rokoni kapcsolatban állt az elkövetővel. A letartóztatott férfit megvádolták a nő meggyilkolásával – közölték.

Norvég sajtójelentések szerint a vádlott az interneten méltatta Brenton Harrison Tarrant ausztrál férfit, aki márciusban egy új-zélandi mecsetben követett el vérfürdőt, 51 ember lelőtt.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés