Út az Európai Egyesült Államok felé

2019. június 10. 9:06

Szüdi János
Népszava
A magyar uralkodó osztály mindent megtesz annak érdekében, hogy keresztbe tegyen Európa egyesülésének.

„Történelmi alkotmányunk vívmányai alapján az országot irányító pártelnök-miniszterelnöknek az egyesüléspárti csoport élén kellene állnia.

Európának mindenekelőtt a fejekben kell egyesülnie. Egymás megismerése, egymás elfogadása az első és a legfontosabb lépés ahhoz, hogy létrejöhessen az Európai Egyesült Államok. Feltehetően az elkövetkező esztendők során számos összecsapásra kerül sor az egyesülést támogató és elutasító erők között. Melyik lesz az erősebb, melyik győz? Ez azon is múlik, mennyire lehet közel hozni lélekben egymáshoz a kontinensen élőket. A megismerés útja az oktatás, a kultúra és a valós információk szabad áramlása.

A magyar zsákutca

A magyar uralkodó osztály mindent megtesz annak érdekében, hogy keresztbe tegyen Európa egyesülésének. Pedig történelmi alkotmányunk vívmányai alapján az ország irányítását egyszemélyben ellátó pártelnök-miniszterelnöknek az egyesüléspárti csoport élén kellene állnia. Azt gondolnánk, ha valaki több száz millió forintért helyreállíttatja egy volt miniszterelnök, Andrássy Gyula lovas szobrát a parlament mellett, akkor tisztában van azzal is, miért teszi ezt. Úgy tűnik az utód nem kíváncsi Andrássy Gyula életének egyik lényeges mozzanatára, a kiegyezés tető alá hozására, melynek eredményeképpen létrejött az Osztrák-Magyar Monarchia, Európa második legnagyobb állama.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 172 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Létrejött a nagy állam, aztán hamar szét is kapták!!!!!!

Gyurcsányi meg a ballib médiát is megosztja. Pl a hirklikk nagyon GyF és felesége ellen van:-)))))

Látja ez a lényeget, csak nem írja le - egyelőre még nem...
Az Európai Egyesült Államok már nagyjából 99%-ban készen áll - papíron.
A jelenlegi 28 tagállam neve pl. megszűnik, helyette az országok háromféle variációból választhatják meg új elnevezésüket:
1. Gender-1, Gender-2, Gender-3 és így tovább
2. LMBTQ-1, LMBTQ-2, LMBTQ-3, és így tovább akár 28-ig
3. Arabeurop-1, Arabeurop-2, Arabeurop-3,
Az Európai Egyesült Államok pedig nem jön be, helyette a birodalom neve:
Civil Hálózatok Egyetlen Szövetségben
Civil Networks in a Single Alliance

Úniót Erdéllyel!

Valami bolsevik kriptaszökevény. Normális ember nem ír a Népszavába.

A zöldek jelentik a balliberálisok trójai falovát. Mondhatnánk azt is, ha Orbán mindent a migrációra fűz fel, pedig nincs is migráció, akkor ugyanezt művelik a zöldek által a balliberálisok, hiszen hiszen az általuk vázolt klímaváltozásból is keveset érzünk még.

Miközben mind a migráció, mind a klímaváltozás komoly veszély, ami a jövőben fog kiteljesedni, de valamiért csak az egyikre szabad odafigyelni. Ettől hiteltelen a zöldek és balliberálisok politikája, akik a lejáratódott hagyományos pártok helyére igyekeznek.

Az európai integráció pedig üres szólam. Mind az USA, mind Kína évszázados, évezredes fejlődés eredménye képen lett hatékony, egységes, nemzetállami szintű hatalom. Egy sebtében, erőszakkal összerántott európai birodalom nem lesz velük versenyképes, mert ennek semmilyen lényeges feltétele nincs meg. Itt nem lehet az évszázados történelmi lépcsőket átugrani.

Mesterséges állam rengeteg nemzeti kisebbséggel, sebtében összelapátolt szabályrendszerrel, ez lenne az elképzelt egyesült államok. Ahol aztán a nagyok tovább rivalizálnának az immár minden érvényesülési lehetőségtől megfosztott kisebbek kárára. Az eurózóna is egyelőre nyertesekből és vesztesekből áll, pedig áldásnak szánták. Értelmes ember rögtön átlátja.

"A megismerés útja az oktatás, a kultúra és a valós információk szabad áramlása. ... Európának a fejekben kell először egyesülni. Az út az oktatáson keresztül, a kultúrák közvetítésével vezethet el a célig, az Európai Egyesült Államok létrehozásáig."
Hát ..szd meg, a magyar iskolákban mindig is tanították az angolok, franciák, németek, spanyolok, svédek, ... történelmét. Belenéztem az említett országok történelemkönyveibe, hát azok szerint mi szinte nem is léteztünk/létezünk. Ha lesz egy egységes európai tananyag, no abban is erre számíthatunk. Az milyen jó lesz!

"Míg Ausztria föderatív államként működött, Magyarország »egységállamként«. Elnyomta, sőt lenézte az itt élő, más nemzethez tartozókat."
Árad belőle a szocialista tananyagban sulykolt mantra. Nem volt nagyobb elnyomás, mit Európa fejlett államaiban, pláne nem nagyobb annál, ami ma van Romániában, Ukrajnában, Szlovákiában, ... Nem voltak jobban lenézve, mint most a keletiek a nyugatiak által. Egyszerűen olyan volt az európai politikai helyzet - a Moniarchia-ellenes nagyhatalmak részéről a biztatás/felbujtás a nemzetiségek irányában -, hogy azok hangadói mindenképpen az elválás irányában szervezkedtek. A még több nemzetiségiségi jog vagy az állam föderatív átszervezése csak siettette volna a felbomlást. A magyar állam nem ebben hibázott, hanem abban, hogy az elkerülhetetlen osztozkodás idejére nem őrzött meg akkora haderőt, amellyel diktálhatta volna az osztozkodás feltételeit. - Akiket meglep, hogy én is elkerülhetetlennek tekintem az osztozkodást, azoktól csak annyit kérdezek, mi a faszért tartottunk volna az államalakulaton belül jó pár millió Gavrilo Principet. Jelenlétük egy csomó energiát lekötöttek volna, amit sokkal hasznosabb célokra is lehetett volna fordítani, mint szeparatista terroristák féken tartására.

"Az Európai Egyesült Államok megvalósulásához fontos lépés, hogy az Európai Unió felhatalmazást kapjon az oktatás és a szakképzés egységes és közös elveinek meghatározására."
De jó is lesz, ha már nálunk is lesz genderista érzékenyítés, ha majd nálunk is adnak a pedagógusok kezébe arról szóló "kézikönyveket", hogy milyen külső jegyek alapán lehet felismerni a fasiszta/náci/homofób/... szülőket.

"Az Európai Egyesült Államok megvalósításához fontos lépés, hogy az Európai Unió nyújtson segítséget az egyes tagállamok kultúrájának megismeréséhez, terjesztéséhez. Az Európai Unió áldozzon az irodalmi alkotások fordítására, hozzáférhetővé tételére, különös tekintettel a kis lélekszámú nemzetekre."
Lásd, amit legfelül a kultúrák oktatás általi közelítéséhez írtam! - Plusz ha az eddigi "európai" gyakorlat folytatódik, akkor számíthatunk rá, hogy kizárólag Nádas-, Konrád-kompatibilis írók képviselhetik majd a magyar irodalmat az Európai Egyesült Államokban, de akkor már nemcsak a "szokásjog", hanem az intézményesített cezúra által garantálva.

"Végül, de nem utolsósorban az Európai Egyesült Államok megvalósításához fontos lépés, hogy az Európai Unió minden tagállam nyelvén hozzáférhetővé tegye az »igazságot«, a valóságnak megfelelő híreket. Működtessen szabad sajtót, amelyből minden érdeklődő megtudhatja az igazat, mi zajlik a világban."
Hú ..szd meg! Mi is tudunk olvasni külföldiül, nemcsak te. Mi is tapasztaljuk a faszbuk cenzúra működését, amely a terrorista támadókat védi az áldozatok helyett. - Ha neked ez az "igazság", akkor abból kurvára nem kérünk.

Válaszok:
vizesnyolcas | 2019. június 10. 18:35

intézményesített ceNzúra

60 év történelmi léptékben semmi, az alatt csak tákolmány születhet. Ráadásul a 60 év első időszaka még a normális gazdasági és nem az ideológia vezérelt együttműködés jegyében telt. A központosítani kívánt ideológia fogja tönkretenni azt az EU-t, amit ennek az ideológiának a kiagyalói erőltetnek.

Nincs egységes európai identitás, bármit sulykol a fölényben lévő liberális média, ha élére állítod a kérdést, csak nemzeti identitás van. Az önkéntes csatlakozás pedig azért nem érv, mert ma már több olyan dologban nehezedik ránk nyomás, amelyek a csatlakozásnál még nem léteztek, és amiket most hazug érvekkel erőfölény alapján akarnak áterőltetni. Mondhatjuk azt is, ma több olyan dolgot erőltetnek, amelyek alapján a többség annak idején leszavazta volna a csatlakozást.

Ha ez így megy tovább az EU szét fog válni, ez ma már nem kérdés. Kiderült, hogy nem lehet mindent erővel intézni, ez lesz a veszte. A nyugati rész vagy tudomásul veszi a keleti régiók más felfogását, vagy törésre kerül a sor.

Az eurozónával ugyanez a helyzet. Erős kritikák érték, amelyek mára bebizonyosodtak, ma már világos, hogy vannak haszonélvezők és vannak hátrányokat elszenvedők.

Az európai integráció jól hangzik, csak éppen ki kéne hagyni belőle azt az ideológiai kényszert, amiből a legtöbb vita van. Mert, ha neked nem tűnt volna fel, nem a gazdasági kérdések okozzák a legtöbb ellentétet, a gazdasági kritikák túlnyomó része abból van, hogy ideológiai ellentéteket akarnak gazdasági nyomásgyakorlással rendezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés