Gyurcsány kijátssza és hátba szúrja három nappal ezelőtti jelöltjét

2019. június 9. 11:49

Puzsér Róbert
Facebook
Az én ajánlatom Orbánnak és Budapestnek egyaránt a béke.

„Amikor jeleztem Karácsony Gergelynek, hogy nem valami demokratikus egy előválasztásra a szabályok ismertetésétől az ajánlásgyűjtésen át a kampányt és az egy hetes szavazást magába foglalóan mindössze húsz napot szánni, akkor a DK-t képviselő Gy. Németh Erzsébet a rá jellemző kategorikus fölényességgel közölte, hogy aki eddig nem jelentkezett, az komolytalan jelölt. Fölösleges aggódni, a budapestiek jól ismerik a résztvevőket és a programokat: nincs szükség különösebb kampányra. Azt hittem, Karácsony Gergely érdekeit védik, pedig már az újdonság ellenállhatatlan erejét és a menetrend szerinti csodaváró hangulatot biztosították az előválasztáshoz tényleges jelöltjük, Kálmán Olga számára. A sors iróniája, hogy épp Karácsony siettette a folyamatot – úgy spekulált, hogy évtizedes politikusi brandjét igazán nem veszélyeztetheti egy két hetes mikrokampány, mutatkozzon is bármekkora különbség közte és a Puzsér közt annak során. Most már persze kapálózik, hisz körmére ég az általa kikényszerített szűk határidő: négy különböző vitát akar lefolytatni két hét alatt – hirtelen rájött, hogy nem ő tartott fegyvert az én fejemhez, hanem Gyurcsány az övéhez.

Karácsony Gergely azt mondta, egyetért velem az online szavazás szükségességében, az MSZP és a DK azonban mindent elkövetett, hogy ellehetetlenítse azt. Karácsony folyamatosan meghátrált, azt hitte, »szövetségesei« az ő esélyeit védelmezik – csakhogy már hetek óta fenték rá a késüket, melyet pénteken a hátába mártottak. Természetesen minden úgy alakult, ahogy Gyurcsány Ferenc akarta: sem a Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor, sem az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Karácsony Gergely nem számíthat az elektronikus szavazatokra, sikerült annyira megnehezíteni az internetes voksok leadását, hogy személyesen szavazni már lényegesen egyszerűbb. Hiába gyártottak le az aHang nevű civil szervezet informatikusai kifejezetten erre az előválasztásra egy szoftvert, mely alkalmas lett volna arra, hogy budapestiek tízezreinek véleményét becsatornázza, azt a DK és az MSZP nem engedte üzembe helyezni, az ő választóik ugyanis nem a virtuális térben, hanem pecsétes papíron szeretnek szavazni. Így létesült az az előválasztás, mely nem azt méri fel, kit szánnak az ellenzéki választók Tarlós István kihívójának, hanem azt, hogy melyik ellenzéki párt hívei a legaktívabbak, hogy az ő voksaik döntsenek.

Látva, amint Gyurcsány kijátssza és hátba szúrja három nappal ezelőtti jelöltjét, érdemes feltenni a kérdést: mit ér majd az előválasztáson elért győzelem? Karácsony Gergely a januári előválasztáson Horváth Csabával szemben a Gyurcsány-párt támogatását élvezte, s annak megnyerésével a Párbeszéd, az MSZP és a DK jelöltjeként magabiztosan várta a második fordulót. A DK most mégis Kálmán Olgát támogatja, hiába utalt egy héttel korábban az egyenesen beszélő műsorvezetőre úgy Gy. Németh Erzsébet, mint egy komolytalan jelöltre, és hiába győzött télen Karácsony Gergely a szavazatok nyolcvan százalékával. A tanulság nyilvánvaló: amíg Gyurcsány Ferenc vezeti az ellenzéket, addig az adott szónak nincs értéke.

Majdnem megsajnáltam Karácsonyt – sajnos nehezen megy, az előválasztás kapcsán ugyanis többször hazudott bele a pofámba meg a médiába, mint Lord Petyr Baelish a Trónok harca első öt évada során. Képes is lennék megsajnálni, ha ismernék bárkit, aki jártasabb a cserbenhagyás, a hátbadöfés, a méregkeverés és az árulás művészetében. Megtette már a fentieket Schiffer Andrással, Juhász Péterrel és Botka Lászlóval is – s mindig oly precízen, hogy underground-értelmiségi bölcsészjelmezére egyetlen csepp vér se hulljon. A tárgyalóasztalhoz többször is csak az ő kérése és fogadkozása nyomán ültem vissza, mert azt mondta, majd elrendezi az őt támogató pártokat.

Gyurcsány Ferenc és Kálmán Olga nyilvánvalóan egy polgárháborús valóságshow színterének szánják Budapestet. Olga máris azzal henceg, hogy majd beolvas a miniszterelnöknek, Gyurcsány Ferenc pedig Karácsony Gergelyt túlzott kompromisszumkészségéért kárhoztatja. Pedig az ő alkalmatlanságának forrása nem a kompromisszumok keresése, hanem az a gyáva elvtelenség, mellyel minden konfliktusból kihátrál. Ha pedig a DK droidjai azt képzelik, hogy egy riporternő szuggesztív energiavámpíromságából Orbán Viktorral szemben sikeres várospolitika képezhető, akkor végzetesen nagyot tévednek.

Az én ajánlatom Orbánnak és Budapestnek egyaránt a béke. Nem hazudozom körbe a várost, hogy százmilliárdokat csavarok ki a miniszterelnök kezéből, mert ilyesmire egy főpolgármesternek nincs lehetősége. Ha a budapestiek rám bízzák a fővárost, a programom megvalósítására törekszem majd, és nem intézek háborút a kormány ellen, mert egyrészt nem erre kapok felhatalmazást, másrészt egy ilyen háborút sem egy városvezető, sem egy város nem nyerhet meg. Azt vállalom, hogy a jelenlegi nyomorúságos jogi és gazdasági feltételek közt igyekszem újratervezni a főváros működését autóról emberre, és mindenkinek a partnere leszek, aki segíteni akarja Budapest fejlődését. Megígérem ugyanakkor, hogy ha a kormány ennek ellenére megpróbálja ellehetetleníteni a budapestiek akaratából rám háruló munkát, akkor – s csakis akkor – minden erőmmel és képességemmel harcolni fogok. Nem fogom keresni a konfliktust, de elfutni sem fogok előle. Az A-tervem és a B-tervem az együttműködés – nem azért, mert szimpatizálok a kormánnyal, nem azért, mert ne kívánnám a rendszer bukását, hanem mert ha a fővárosiak megválasztanak, a Sétáló Budapest megteremtése lesz a feladatom. Ha aztán Orbán Viktor mégis beleszorít a C-tervbe, készen állok majd, hogy a budapestiek akaratát kikényszerítsem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi ebben az újdonság?

Ezekkel akartál közös listát 2018-ban...

" Így létesült az az előválasztás, mely nem azt méri fel, kit szánnak az ellenzéki választók Tarlós István kihívójának, hanem azt, hogy melyik ellenzéki párt hívei a legaktívabbak, hogy az ő voksaik döntsenek."

Ez így van.
Azaz Kálmán Olga, tehát a DK fog nyerni. Hát, így járt az Összellenzék.

"A tanulság nyilvánvaló: amíg Gyurcsány Ferenc vezeti az ellenzéket, addig az adott szónak nincs értéke."

A jobboldal 2006 ősze óta mondja, hogy ebben a szélhámosban nem lehet bízni. Aki csal, az nem vehet részt a játékban. Aki mindenkit átver, és mindent elárul, azzal nincs nyilvános vita, nincs politikai megegyezés. A csaló szavában nem lehet bízni, mindegy, milyen bűnbánó pofával teszi.

A választók 2019 május 26-án 16%-ban erre a mocskos szélhámosra, és az őt védő csicskaszervezetre adta a voksát. A baloldal kábé egynegyede. Nem tudom őket sajnálni. Megérdemlik a sorsukat.

Válaszok:
hátakkor | 2019. június 9. 17:13

"Elvégre még mindig sportnemzet vagyunk és kimondottan rühelljük a szabályszegőket."

Nem csak a sportnemzetek rühellik a csalókat. Minden emberi társadalom rühelli azokat, akik nem tartják be az alapvető játékszabályokat, az adott kultúrkör szabályait.

Ha ez az ordibáló King-Kong esetleg nem ismerte volna a folyón átkelő skorpiós viccet, akkor tanulmányozhatta volna a Dobrev-Klein klán történetét, ahogy a pápai proli beházasodott. A trükkök százait, a lövetést, a Nagy Imre pert, az Altus sztorit, a pitiáner ÁFA csalást, az államcsődöt, mindent.

Ilyen a popszakma. Most is az sétál a Belvárosban, aki akar.

Ha vörös Pest-Buda népe a Dobrev-Klein klánt hozza vissza, akkor én Wellingtont néztem ki lakhelynek. ÉBRESZTŐ!

Fegyenc bumeráng hatást ért el a Karácsony elleni cserbenhagyással, mert ha Puzsér nem is, sok ellenzéki szavazó sajnálja. Puzsér ravasz cikket írt, melyben az Orbán elleni békülékenység, s az enyhe és a harcos ellenállás húrjait is megpendíti, mert ő is szeret különböző utakat nyitva tartani.

Azt rögzítsük ezt a hanghordozót a XXI. századiak nem tàmogatják. Fegyőrék idegen utasítàsra a Klein ifjúsági csapata. Karàcsonyt a sajàt szülei se tudjàk követni

Oda jutottunk, hogy az ellenzéki jelöltek közül Puzsér a legjobb.
Nem gondoltam, hogy egyszer ezt gondolom.

Sajnálom a budapesti ellenzéki szavazókat.

Fleto mítoszba illő hős. Grandiózusan magával ránt/ront mindent a pokolba, amin felkapaszkodott.

A D-209-et, a Szadeszt, a Maszopot, a teljes Ellenzéket.
Még kiderül, milyen kórokozót oltott az Apró-dinasztiába, mert ahogy elnézem az asszony forszírozott szereplését, már szűgyig gázolnak a túlbuggyanó pöcelében.

Örök hálám kísérne, ha az EU-s szoci elitetis jól megmártaná ebben a furcsány keresztvízben.

Bocs, de milyen funkciót tölt be Schmidt Mária a Fideszben vagy kormányban?

Ha jól értem a szöveget: Indulna a döntőben Tarlós ellen.

Nem komolyan mondtam:-)
De örülök, hogy vidéki vagyok.
Az ő problémájuk, hogy gyenge a felhozataluk

Igen, igaz. De szerencsére a Fidesz sokkal több esélyesebb jelöltet tud állítani.

Ezt a King Kongot ki tolja? A stàbja tele van eszdéesekkel. Hova küldik a számlát?

Dopeman monnya a tuttit.
Magához képest szinte benőtt a feje lágya ...

https://www.youtube.com/watch?v=GMrcxFXbUKo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2A8olgmte4QGlAACuXjAQhcoZTmZ0Jn-u2xPu_mluOZiJkqRubhdFEAlg

"Gyurcsány kijátssza és hátba szúrja három nappal ezelőtti jelöltjét"

Igazságot emel ki és hangsúlyoz a mandi tartalom címe?

"Kálmán Olga főpolgármester-jelöltsége alaposan felrázta a budapesti kampányt, körbekérdeztünk, ki mit reagál rá. A Momentum örül a versenynek, Karácsonyék lefújták sajtótájékoztatójukat, Puzsér Róbertéknak pedig még mindig a Momentum jelöltje a legszimpibb az előválasztás résztvevői közül.

„Örülünk neki, a verseny jó! Sok sikert neki!” – így reagált Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja az Azonnalinak arra, hogy Kálmán Olga egykori tévés műsorvezető a DK biztatására elindul a főpolgármesteri előválasztáson. A Momentum főpolgármesterjelölt-jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor sem használt nagyon eltérő szavakat a hírre reagálva.

Ismert: az MSZP-P Zugló polgármesterét, Karácsony Gergelyt indítja az előválasztás második fordulójában, akit eddig támogatásáról biztosított a DK, ám úgy tűnik, az EP-választás sikerén felbuzdulva meggondolták magukat. A Momentum részéről Kerpel-Fronius Gábor lesz az előválasztás résztvevője, míg Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt pár napja kiszállt a procedúrából. Sermer Ádám, a Fodor Gábor-féle liberális kispárt jelöltje szintén így tett, csak ő már korábban." [azonnali]

Valójában kinek probléma, hogy elindul egy új jelölt, akár Kálmán Olga? A fővárosban lakó többségnek, adott politikusoknak, média képviselőknek?
Kinek mit takar a programja Budapestre nézve a jelöltek közül, ki mennyiben hiteles, mennyiben tartja meg ígéreteit? Ki hogyan gondolkozik s mit képviselne a fővárossal és lakosaival kapcsolatban? Kiről hogyan vélekedik a főváros? Lássuk ezek meg a következőkben.

Válaszok:
hhonor | 2019. június 10. 8:52
hhonor | 2019. június 10. 8:53

Tarlós, Karácsony Gergely, Kálmán Olga, Kerpel-Fronius Gábor, ...?

Törekedjenek képviselni elsődlegesen a fővárost, társadalmi érdekeket, az ott lakókat, ne pártokat, politikusokat, bárki is lesz a főváros választottja, figyelve mindenkire, morálisan kikezdhetetlenül, őszintén, egyenesen, a politika, médiák világának mind gyakrabban alkalmazott manipulációs, megvezetős, becsapós eszközeitől távolságot tartva. S a főváros lakossága pedig döntsön, demokratikus keretek között.

(jav.: ezek -> ezeket)

Válaszok:
hhonor | 2019. június 10. 8:58

Persze nyilván az is érződik, itt valóban nem Puzsér problémája a fő gondja többeknek, nem is Karácsony Gergely nézőpontja a meghatározó sokak számára, hanem Kálmán Olga belépése a jelöltek listájába. Ha Kálmán Olga nem sok vizet zavarna, vajon a politika, média világa mennyiben foglalkozna jelöltségével?

Válaszok:
hhonor | 2019. június 10. 9:01

Bárki lesz is a a főpolgármester, bábja ne legyen senkinek, viszont valóban szolgálni akarjon, már a lakososkat, fővárosiakat, azokat akik rászavaznak s azokat is ugyanazon szinten tekintve, akik másokra adják voksukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés