Nem akar Európai Egyesült Államokat

„Démoni helynek” tartja Orbán Magyarországát Donald Tusk

2019. május 13. 17:24
Egy interjúban arról beszélt az Európai Tanács elnöke, hogy szerinte nem súlyos probléma az, ha Bécsben néppárti-szabadságpárti koalíció kormányoz.

Tusk a Die Welt című lapban megjelent interjúban – amiből az osztrák Kronen Zeitung is szemlézett – úgy fogalmazott: a migrációs krízis sok helyen „démonokat ébresztett fel”, köztük az Orbán Viktor által kormányzott Magyarországon is, de Franciaország is ilyen hely lett szerinte, Jean-Marie és Marine Le Pe miatt. De ilyen helyeknek tartja azokat az országokat, ahol a szélsőjobb megerősödött, vagy kormányoz.

Mindazonáltal úgy tartja, hogy Ausztria nem ilyen, és a jelenlegi türkiz-kék koalíciós sem problémás. Inkább egy középen tömörülő centrum-jobb koalíciónak tartja az ÖVP-FPÖ közös kormányt, és úgy véli, az igazi szélsőjobb Haider idején volt kormányon Bécsben. A migrációval kapcsolatban elmondja, Európának kétféle utat nem szabad követnie: nem szabad sem „Európa-erőddé” válnia, de „Európa ajtóit” sem szabad teljesen kinyitni.

Tusk az interjúban határozottan nemet mond az Európai Egyesült Államokra, azonban a mostani tökéletlenségek ellenére sem kellene a kontinens országainak Kína vagy Oroszország példáját követnie.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értettem akkoriban, amikor megkapta az eus beosztását, miért mondták Lengyelországban, hogy milyen szerencseéjük van a lengyeleknek, hogy odakerült, mert legalább otthon nem csinál több kárt.

Válaszok:
legyetek | 2019. május 13. 18:41
Senye Péter | 2019. május 14. 9:56

"a migrációs krízis sok helyen „démonokat ébresztett fel”,
Ne beszélj másokról, csak Magyarországról, nem kell a sok helyen...
Nekik nem voltak testvérmigránsaik százezerszám, amikor a kenyéradó elődeid elűzették őket 1000 éve magyar területekről és vasúti marhavagonokban kellett élvezniük százezerszámra a a magyar családoknak a szép Balfour-os cionista tákolmányt..., már 1918-19-ben!
Pontosan száz esztendeje, f.szfej démonszakértő Tusk.

"Olcsóbb lehetne az áram, de így nem lesz az.2
Te viszont lehetnél okosabb, de nem leszel az, hülyéből nem lesz szalonna.
"Olcsóbb lehetne az áram"
Azt akarod bemagyarázni, hogy a rezsicsökkenéssel nőttek az áramárak, te ilyen napokon sza.t reggelizel, és a fekálgáz beszél belőled?

Ha valaki elkezd szelsojobbozni, tudni róla, hogy hazudik. Múlt héten milyen drágán mosolygott OV-ra és boldogan parolá az álszentje.

Nem kell bántani szegényt, Merkel bábjaként nem mondhat mást. S a lengyel népet sem minősíti néhány árulója.

Csak a szürkesége fejlődött. Az euban szeretik az ilyen, nem sok vizet zavaró embereket.

Feltalálta magát. Csinál máshol.

A magyar áramár Európában a legolcsóbb,
a magyar gázár Európában a harmadik legolcsóbb.
Milyen leplet, rántasz le, szerencsétlen, ha ezzel áldozat a magyar lakosság, akkor te egy kis nyomorult perverz gondolkodású vagy, akitől a gyermeket óvja minden magyar.

Nesze, állat:
"a magyarországi lakossági áram- és gázárak tekintetében, abszolút értelemben, a hazai szabályozott tarifák egyértelműen a legalacsonyabbak közé tartoznak az EU-ban,"
https://www.portfolio.hu/users..

Eléggé savanyú ember benyomását kelti ez a fénykép.
Meghasonlott.......

A felfelé buktatás tipikus esete.

Hát persze. Azért hazaáruló, mert rosszat mond Orbánról? Vagy más véleménye van, mint a jelenlegi lengyel kormánynak? Micsoda logika.
Tusk derék danzigi gyerek, aki mellesleg az egyetemünk díszdoktora. Ha más nem is, én kiállok mellette. Most lehet fröcsögni.

"Oszt ki nem szarja le, hogy te ki mellett állsz ki?"
Akkor a te stílusodban:
Oszt ki nem szarja le, hogy te kit szarsz le?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés