LMP: A Fidesz miatt válságban van a vízügyi ágazat

2019. április 2. 19:04
„Ha nem születnek azonnali és hatékony intézkedések, akkor rövidtávon katasztrófák sora történhet, és százezrek számára válhat elérhetetlenné a legfontosabb közszolgáltatás” – írja Keresztes László Lóránt.

A Fidesznek köszönhetően válsághelyzetben a vízügyi ágazat – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

A kormánypárti többség leszavazta az LMP javaslatát a közművezeték-adó vízügyi ágazatban történő kivezetéséről: a Fidesz ezzel a szakma egyhangú igényét és konkrét javaslatát szavazta le. Határozott álláspontunk, hogy a vízügyi ágazat válságos helyzetének kezelése azonnali cselekvést igényel” – írja.

Vitán felül áll, hogy az egészséges és tiszta ivóvíz biztosítása, szolgáltatása, a víziközmű- szolgáltatás fenntartása az állam egyik legfontosabb feladata. Elfogadhatatlan, hogy a Kormány semmibe veszi az egyre aggasztóbb jeleket, nem figyel az ágazati szereplők, szakmai szervezetek vészjelzéseire, és csupán látszatintézkedésekre képes. Az ágazatért felelős miniszter pedig semmilyen érdemi választ nem adott eddig kérdéseimre” – állítja Keresztes.

Ha nem születnek azonnali és hatékony intézkedések a jól látható problémák kezelése érdekében, akkor rövidtávon katasztrófák sora történhet, és százezrek számára válhat elérhetetlenné a legfontosabb közszolgáltatás. A Fidesz a kormányzása kilencedik évében még odáig sem jutott el, hogy a probléma valódi méretével tisztában legyen. Tökéletes bizonyítéka ennek, hogy ma leszavazták a közművezeték-adó vízügyi ágazatban történő kivezetéséről szóló LMP-s törvényjavaslatot.

Az évek óta tartó halogatás és semmittevés miatt ma már kimondhatjuk, hogy a vízügyi ágazat súlyos válságáért, annak elmélyüléséért a kormányt és a kormánypártokat terheli a felelősség” – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

felháborító, hogy a Fidesz képtelen megoldani a Gyurgyalagok problémáját, ha az LMP kormányra kerül, ezt megoldja, s a varangyok is túl fogják élni a globális felmelegedést, az LMP-nek, mindenre van megoldása.....

Akkor mekkora válság lenne, ha 2009- Ben sikerül eladni a ballibnek a vizünket. Pécsről milyen nehéz volt kitenni a franciákat.

Amíg nem éri el az államadósság a 2002- es 53%- ot, addig az elmúlt nyolc éveteket fizeti az egész ország.
Ez az alap!

Így volt. A ballib már nem is akar erre emlékezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés