Orbán, nem Obama

2019. február 20. 10:20

Egy szó mint száz, Orbán hülyét csinált Pompeóból.

2019. február 20. 10:20
Charles Gati
Népszava

„Egy szó mint száz, Orbán hülyét csinált Pompeóból, és a Mitchell államtitkár által kieszelt új amerikai megközelítést is elutasította. A megközelítés lényege az volt, hogy a magyar kormánnyal csak nemzetközi kérdésekről kell tárgyalni, az illiberális belső intézményekről nem. Ám az új megközelítés - amit az amerikai külügy hivatalosan engagementnek, a kritikusok appeasementnek neveznek -, a gyakorlatban kudarcot vallott.

Orbánt nem sikerült visszacsalogatni a nyugati oldalra, annak ellenére, hogy az amerikai delegáció nem szólt egy szót sem a Central European University eltávolításáról; a jogállamiság kérdéseiről; a sajtó szabadságáról; a demokrácia tudatos lebontásáról. Igaz, Pompeo találkozott három független szervezet vezetőjével is, és a hangulat barátságosnak tűnt. A két kormány közötti szokásos nyilatkozat elmaradt ugyan, de a pesti pártsajtó úgy vélte, hogy a kapcsolatok „felértékelődtek”. A betegeskedő amerikai nagykövetnek megengedik, hogy egyszer-egyszer felhívhassa telefonon a magyar külügyminisztert.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. február 23. 05:54
Karcsi bácsi te Amerikába szakadtál, meg a liberalizmusba.
kitiltott
2019. február 21. 20:06
Hála isten ez a "Csársz" 8s mar efy senki a kutya sem figyel a hülyeségeire.. És egyre közelebb kerül hizzá a "koporsólya" (a la m(sz)mp) is
Vainamoinen
2019. február 21. 17:55
"Orbánt nem sikerült visszacsalogatni a nyugati oldalra" Nehez is lenne, mert Orban vilageleteben a nyugati oldalra kormanyozta az orszagot, mikozben kivalo geopolitikuskent, kihasznalja a keleti nyitasban rejlo elonyoket. Charles Gati lyukra futott.
enes
2019. február 21. 11:55
Ez az embert Charles Gatinak hívják. Miért gond az, ha Georg Soros módon írják egy hasonlóét? ( Biztos vagyok benne, hogy nem Soros Györgyként írja a nevét.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik