Az ellenzék lezárta a házelnöki pulpitus feljáratait

2018. december 12. 10:33
Botrányos ülésnapot tudhat maga mögött a parlament. Az ellenzék elfoglalta a pulpitus feljáratait, így az ülést a képviselők padsoraiból vezette le az Országgyűlés alelnöke. Megjelent a teremben a köztársasági elnök, felcsendült a Himnusz és a Kossuth-nóta is, a javaslatok elfogadása után az ellenzék kivonult.

Elfoglalta az ellenzék a parlamenti pulpitust, ezzel akadályoznák meg az ülés megkezdését, az akcióban több frakció is részt vesz. Az ülésnek 10:15-kor kellett volna megkezdődnie. A terembiztosok egyelőre nem léptek közbe, de kiabálás hallatszódik. Tordai Bence ellenzéki képviselő élőben közvetíti az eseményeket

A jobbikos képviselők óriásplakáttal tüntetnek a munka törvénykönyvének módosítása ellen. A levezető elnök továbbra sem jut fel. Az ellenzék sípol, és cédulákat szór szét.

Kövér László később vezényelni kezd egy mikrofonon, kijelenti, hogy fegyelemsértés történt. Az ülés vezetését a képviselők helyéről bonyolítják le végül.

A javaslatokat folyamatosan fogadják el, a kormánypártok képviselői próbálják nyugodtan kezelni a helyzetet, kisebb csoport ellenzéki politikus gyülekezik előttük és próbálják tovább zavarni az ülést, nagy a hangzavar. 

 

Időközben Tordai Bence után Gyurcsány Ferenc is előkapta a telefonját és élő közvetítésbe kezdett. „Ne mosolyogj, diktátor!" – hangzik el Gyurcsány felvételén egy ellenzéki képviselő szájából. 

Tordai Bence Kövér Lászlót kérdezgeti, hogy miért nem zavarják a javaslatok elfogadásával járó szabálytalanságok. Tordai „választási csalásról” beszél, mivel a képviselőkártyája nélkül tudott szavazni az egyik javaslatra – úgy véli, ez törvénytelen és érvénytelen. 

Több ellenzéki képviselő arra buzdít, hogy menjenek ki az emberek az utcára. 

                                            

Fotó: Kunhalmi Ágnes//Facebook

Balla György, kormánypárti politikus arra inti Tordai Bencét, hogy gondolja át az általa hangoztatott állításokat, mert „nincs igaza". Orbán Viktor csak nagyokat pislogott a Párbeszéd politikusának kérdéseire, azokra nem válaszolt. A magyar miniszterelnök higgadt. 

Kunhalmi Ágnes „rabszolgatartók" feliratot mutat fel, miközben folyamatosan sípol. Tordai szerint szerveződik egy ellenállás a Kossuth téren, lassan Facebook esemény is lesz. Korózs Lajos MSZP-s politikus által feltöltött kép szerint a Készenléti Rendőrség egységei megjelentek a parlamentnél. 

A pulpitusra egy „Ellenállás" feliratot viselő táblát helyeztek el. A Mi Hazánk politikusai a helyükön maradtak, nem csatlakoznak a többi ellenzéki tevékenységhez. 

Vadai Ágnes úgy kommentálja, hogy megjelentek a testőrök, hogy a magyar miniszterelnök és a házelnök testi épségét ok nélkül féltik, bezzeg a munkavállalók nem számítanak. Két ellenzéki egy magyar és ez uniós zászlót a cipel be a terembe, egy hangosbemondó segítségével fülsiketítő hangot generálnak a sorokból. Az egész terem tele lett DK-s „ellenállás" táblákkal. 

A közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslatot elfogadták.

Latorcai János, az országgyűlés alelnöke megpróbált feljutni a pulpitusra, de az ellenzékiek ezt megakadályozzák. Az ülés levezetését így továbbra is a kormánypártok padsoraiból folytatja. A javaslatokról folyamatosan döntenek.

Az egyik pillanatban a kormánypártok felállnak és tapsolni kezdenek. Kiderül: olimpikonon foglalnak helyet a karzaton, figyelik az eseményeket, a taps nekik szól. A hangzavar és a kedélyek csitulni látszanak. 

 

Sokkal nyugodtabb a légkör. Néhány ellenzéki képviselő viszont továbbra is a kormánypárti politikusokat veszi telefonjával. „Húzzatok már a helyetekre, gyerekek" – hangzik el a Fidesz padsoraiból. 

Tordai Bence Rogán Antalt, Gulyás Gergelyt, Kocsis Mátét és Orbán Viktort kérdezgeti. Tordai kijelenti, hogy „ő békeszerető ember", „ő nem alkalmaz erőszakot, de vannak olyanok, akik kevésbé béketűrőek". Tordai arról beszél, hogy választásokat fognak nyerni – sőt már nyertek is. Gulyás Gergely kifejezte, hogy nem érti a párbeszédes politikus ezen kijelentését. 

A Fidesz-KDNP soriban ülő politikusok újra felállnak és tapsolni kezdenek. Megjelenik a teremben Áder János köztársasági elnök, aki a karzaton helyet foglal. 

Gyöngyösi Márton jobbikos politikus szólalt fel, de Latorcai hamar elveszi tőle a szót, mivel a mondanivalója nem ügyrendi. Az ellenzék padsorai visszatöltődtek lassan, a terem tele van. Hamarosan döntenek a munka törvénykönyvének módosításairól. Az ellenzék a himnuszt kezdte el énekelni, a kormánypárti képviselők is csatlakoznak. 

Itt a pillanat: a munka törvénykönyvének módosítását elfogadták. Az ellenzék sorai a szavazás után szinte teljesen kiürülnek. 

További javaslatok kerülnek elfogadásra, már csak a kormánypártok részvételével. Hirtelen énekelni kezdenek, méghozzá a Kossuth-nótát. 

Latorcai után Kövér László veszi át az ülés vezetését.

 

                                                                         

 

Összesen 448 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyire telik ezektől. Ha nincs a nép támogatása mögöttük, választást nem tudnak nyerni, akkor jönnek az ilyen megoldások. Aztán az erőszakos hatalomátvétel, kicsi akasztgatások, stb.

"Akkor is jó lesz ennek a kurva ország kurva népének, ha beledöglik is".

Te pajtás, az ottani képviselők választás útján jutottak mandátumhoz, és szavazással, többséggel döntenek.

Óvodás szint.
Nyilvánvalóan a tehetetlenség indukálja a kornak nem megfelelő válaszreakciót.

(tipikusan ilyen egyébként a hisztiroham felnőtteknél)

Mondjuk ahhoz együttműködő ellenzék is kellene. Nekik viszont nem érdekük, hogy kompromisszumok után a lehető legjobb megoldás szülessen meg, minél nagyobb társadalmi megelégedettségre. Minél rosszabb a kormánynak, annál jobb az ellenzéknek, a lényeg, hogy tudjanak mutogatni rájuk - ez a folyamatos kampányidőszak.

Válaszok:
emhem | 2018. december 12. 11:03

mert?
szerintem az ellenzék rég nem látszott olyan potensnek, mint ezzel a húzással.
végre volt egy jó és hatékony ötletük, amivel a kormány ellen védekezni tudnak.

ne viccelj már, mit érne el az ellenzék azzal, ha együttműködne?
ugyanazok (vagy még rosszabb) törvények születnének meg, csak kicsit gyorsabban.

Válaszok:
Karvaly | 2018. december 12. 13:12

Ez szánalmas...

Pesti Műsor az Országházban

Félkegyelműek lázadása

Jaj de ézékenynek tetszik lenni...

Bezzeg pl. a NAGYON DEMOKRATA 444 törzskonmentelői... már csak ásít az ember, amikor naturálisan részletezik, hogyan kell pl. Kövért felakasztani, kormánypárti képviselőket meggyilkolni stb.

Ha egy kirúgásról szóló hsz szerinted maga a diktatúra, akkor mit jelent a kormánypárti képviselők FIZIKAI MEGSEMMISÍTÉSÉT kívánó hsz-ek özöne?

Hat osztályos ellenzék....ahhoz, amit csinálnak, tényleg elég lenne ennyi is.

De mit is csináljanak szerencsétlenek, a nép, a tömegek nem akarják megérteni, hogy mennyi szeretnének már újra kormányra kerülni, vagy annak új tagjaivá válni, hogy mennyire nyomorúságos egy ellenzéki képviselő élete, mennyit éheznek, szenvednek, rongyosan járnak, nélkülöznek a hosszú menetelés alatt, elfogynak a külföldi bankszámlákon lévő pénzek. "Véreink proletárok, azért kell nekünk most kiállnunk. Ha nem győzünk, ha nem demokratizáljuk Soros támogatásával Magyarországot, akkor Ti is elvesztetek. Történelmi időket élünk, most nem bíbelődhetünk a programokkal, a hogyan tovább kérdésével, mi is Putyilov-gyáriak vagyunk, Lenin is nyugatról kapott támogatást. Gyertek a Parlament elé, értetek áldozzuk fel magunkat! Le a burzsujokkal, foglaljuk el a gyárakat, zavarjuk el a bankokat, a milliárdosokat, a tőkéseket, a földbirtokosokat, a bárókat, a püspököket! Holnaptól mindent újjáépítünk, de a Mi vezetésünkkel, Értetek!"

Egyrészt a balhé nem pótolhatja a választáskor meg nem szerzett szavazatokat. Ez így van, bármennyire nem tetszik.

Amikor arról lett volna szó, hogy a vasárnapi nyitvatartással munkára kényszerített alkalmazottak helyzetén könnyítsünk, akkor miért nem került szóba a rabszolgaság intézménye?

Igen, mert ez megfelel a terrorizmus tényállásának. A parlament elnökének munkáját akadályozni ugyanis terrorizmus a BTK-ban.

Tényleg, ilyen egyszerű? Van kiút?

Akkor miért nem találta meg ezt az állítólagos megoldást EGYETLEN EGY nem É-NY-európai ország sem?

Még egyszer; egyetlen egy sem. Egyikben sem Orbán kormanyoz, soha nem is kormányozott.

2012. évi C törvény 314. §

1) Aki abból a célból, hogy

a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön...

...terrorcselekményt követ el.

Érdekes, hogy amikor ti voltatok kormányon, akkor valahogy nem zavart benneteket az, hogy az ország majdnem 50 % -át képviselő párt indítványait levegőnek nézik.

Ma gyakorlatilag itt vidéken, néhány idióta maradt csak ellenzéki.
De ti bedőltök a Facebook varázslásának, ami minden kormánypárti hangot eltüntet, mert a berlini buzeránsok megtehetik, hogy rákényszerítsék akaratukat a többségre.

Csakhogy mi nem felejtettük el, hogy milyen volt a szocializmus. Tudjuk, hogy ti csak szólamaitokban vagytok demokraták, a valóságban piszkos véreskezű szarházi anarchisták vagytok.

Te a DK-s Tóth Zoltán vagy? A választási szakértő?

Ha igen, akkor tényleg a Marianna-árokba került az ellenzéki politizálás színvonala.

Egyébként mi ez a sietség?

ÖT HÓNAP múlva választás lesz. Ráadásul az általatok propagált színtiszta ARÁNYOS, országos listás választás.

Szóval májusban kapunk majd egy képet a forradalmi helyzetről - esetleg annak hiányáról.

Tudod... D E M O K R Á C I A

Ja, a kettő összevethető nagyságrend, valóban. Egy pikírt megjegyzés a forradalommal.

LOL :)))))

Ez ám a diktatúra....

8 hónapja volt választás.
5 hónap múlva lesz újabb választás.

Addig lazíts kicsit.

"A "magyarnép" kicsivel több, mint fele az ellenzéki képviselőkre szavazott."

Szerinted a 2,6 millió a magyar nép fele?

"Az egész terem tele lett DK-s „ellenállás"táblákkal."

LOL

Amikor a DK és a neo-Jobbik végleg egymásba olvadt.

Munkásvédő baloldal.

Egy uniós irányelv alapján, 2004. május 1-jétől - Magyarország uniós csatlakozásától - itthon is 48 órára csökkentették a tűzoltók addig 54 órás heti munkaidejét, túlórákkal együtt. Azonban 2008. január 1-jéig az ezen felüli munkaórákat nem túlmunkadíjként fizették ki. Több száz pert indítottak tűzoltók a pénzükért, és a Legfelsőbb Bíróság elvi állásfoglalásában megállapította, hogy követelésük jogos.

Kamatokkal, munkáltatói járulékokkal együtt ez az összeg 6,5 milliárd forint, mely összeget 2011 évben az Orbán kormány fizetett ki.

Akkor most ki és hogyan védi a munkásemberek érdekeit?

Támogatom. :)))
10% irányába (marmint lefelé) tendáló neo-Jobbik, 10% alatti DK, 5%-ért kapaszkodó LMP...

De gondolom már másnap követelnék a "forradalmat"...

Még ebben is tévedsz.
A parlamentben ülő ellenzékiekre meg összesen is KEVESEBBEN szavaztak, mint a kormámypártiakra.

Várom m ár a veres zászlót is az ejus zászló mellé. Igazi csürhe.

"A szavazástól távolmaradás egészen pontosan azt fejezi ki, hogy a szavazó a jelenlegi választások egyetlen pártját sem támogatta."

Akkor szerinted Mesterházy Attila hazudott?

Mesterházy Attila: Aki nem megy el szavazni, az Orbán Viktorra szavaz.

Hírtv is élő egyenesben adja, órák óta.

Igazi diktatúra, na.

A parlamentben ülő ellenzéki pártokra 2.481.721 fő szavazott.
A Fideszre 2.608.086 fő szavazott.
Így a parlamentben ülő ellenzéki pártokra 48,8 %, a kormánypártokra 51,2 % szavazott.

"Tordai „választási csalásról” beszél, mivel a képviselőkártyája nélkül tudott szavazni az egyik javaslatra"

Miből gondolja hogy szavazott, mert meg tudta nyomni a gombot..? )
..........

Lehet, hogy a Szél vagy Vadai melle gombját nyomogatta. ;-)

Húha. Az ilyesfajta aritmetikában erősek vagytok... :))) Lendvai Ildikó, Kéri László, kunfia...

"A számok stimmelnek, csak fordítva."

Álmodban.

Fidesz–KDNP 2 608 086
Jobbik 1 090 616
MSZP–Párbeszéd 681 358
LMP 402 346
DK 307 401

"Nem számolt a harmadik lehetőséggel: az előző választásokról távolmaradók mind az ellenzéket, mint a kormánypártot utálják..."

Ez sem jelenthető ki háládatosságban. Több ismerősöm családostól nem ment el szavazni mondván, a Fidesz úgyis megnyeri a választást és elfogadják a többség döntését.

Azt mindenképpen, hogy a potenciális szavazóknak megmutathatnák: ők voltak a jó fiúk; megpróbáltak konstruktívak lenni, de erőből lesöpörték őket.
Innen következik, hogy a célközönségük nem azok az emberek, akikre ilyesmivel lehet hatni, hanem akik a hőzöngést tartják értéknek.

Válaszok:
emhem | 2018. december 12. 14:08

Hadházy is kiment:-))))))))))))

A libásokat és a szeviépeseket is a fidesz fizette ki, valamint volt valami elmaradt pénzük a kismamáknak is.

Még nem nagyon látom, hogy ez a kép (ami kitűnően szimbolizálja a mai napon történteket) miként növeli majd az ellenzék népszerűségét.

:)))

Igen. Annyi, amennyi:-))))))))))))

Olyan bájos volt Gyöngyösi Márton, Tóth Bertalan és Burány Sándor közös sajtótájékoztatója...

A Fidesz marketingesei helyében ezt a képet nyomatnám orrba-szájba. :))))))

Zseniális. ;)

Alapvetően bajban vannak stratégiailag.

A hardcore magjuk olyan szinten radikalizálódott, hogy iyesfajta botrányokkal próbálják őket kielégíteni.
Viszont ők kevesen vannak, miközben a többséget taszítja ez a típusú botránypolitizálás.

jó, hát kontruktív módosító javaslatokat nyolc és fél éve folyamatosan ad be az ellenzék, és nyolc és fél éve folyamatosan erőből söpre le őket a fidesz.
a fidesz pedig nagyjából 10 éve nem vitat meg semmit senkivel.

nehéz komolyan venni azt, hogy ezzel bármit is el lehet érni ma magyarországon.

a lényeg itt pont nem az, ami a törvényjavaslatban van, hanem ahogy a munkáltatók azt ki fogják használni.
aki szerint az önkéntes túlóra, hogy "vagy túlórázol, vagy keresek helyetted mást", annak nehéz mit mondani.

Detti le akarja csukatni magàt. Nèpképviselet akadàlyoztatàsa.

Amikor legutoljára jártam az ülésteremben, megmutatták a lövésnyomokat is. 2006-ban az utcán lövettek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés