Harmadszor bukik meg az ellenzék

2018. április 9. 11:15

Szombathy Pál
Facebook

A régi baloldali szereplők nem léteznek Budapesten kívül, láthatóan nem értik Európát, a kontinens és a világ nagy kérdéseit.

„2010, 2014, 2018: kétféle választási rendszerben harmadszor bukik meg ez az ellenzék, semmit sem tanulva és fejlődve – nem jött be a baloldal csak a korrupcióra alapozott véghajrája, nem jött be a sértett oligarcha által megporcukrozott Jobbik stratégiája.

A magyar választók jelentős részének vannak bajai a Fidesszel is, de jóval nagyobbak az ellenzék hiteltelen régi motorosaival. A régi baloldali szereplők nem léteznek Budapesten kívül, láthatóan nem értik Európát, a kontinens és a világ nagy kérdéseit, csak üres szlogeneket tudnak mondani róla, miközben semmit sem képesek kezdeni a saját országuk szavazóival. Meg sem akarják ismerni a vidéket, s a kelet-közép-európai keserű történelmi tapasztalatok jelentőségét is figyelmen kívül hagyják.

Viszont megint üldögélhetnek a parlamentben: s ha ők maradnak ott, újra kényelmes négy éve lesz a Fidesznek, amelyre legfeljebb saját maga lehet veszélyes.

A politika nagyon kemény munka, sok kudarccal, izzadtsággal, türelemmel, amelyet a helyben járás és a nagyképű hadoválás legfeljebb ideig-óráig helyettesíthet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/127862

Ajánljuk még a témában