A templomban szólalt fel az ellenzéki jelölt ellen a plébános

2018. január 14. 15:08
A hódmezővásárhelyi plébános reméli, hogy a beszéde után az emberek helyesen fognak majd dönteni a szavazófülkében.

A vasárnapi mise után civilben fordult a templomban ülő hívekhez Németh László esperes, a hódmezővásárhelyi Szent István téri plébánia vezetője. A plébános az ellenzéki jelölt, Márki-Zay Péter Hír TV-ben elhangott interjúja miatt érezte úgy, hogy még az áldás előtt fel kell szólalni. 

Márki-Zay Péter – aki egyébként az egyházközségben együtt dolgozik Németh Lászlóval – az említett interjúban a kommunista diktatúrához hasonlította a jelenlegi rendszert, ami Németh szerint „rendkívül merész kijelentés.” A plébános ezután felsorolta, hogy a magyar katolikus egyház és Hódmezővásárhely mennyi mindent köszönhet a kormánynak. 

„A második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap. Az oktatásban, az egészségügyben, szociális téren, könyvkiadásban, és lehetne sorolni. Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot” – részletezte Németh. Majd kijelentette: szerinte a hívek mindezeket megismerve tudnak majd helyesen dönteni a szavazófülkében. 

A videó folytatása itt érhető el.

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze az Index tudósítója véletlenül éppen arra járt. nem az én asztalom, de ha a Márki katolikus, akkor miért nem forog a gyomra olyan balliberális támogatóktól, hogyan vállalja be azokat, akik balliberálisként mindig is az egyházak ellen léptek fel. Erőszakkal, börtönnel. Minden egyház ellen, a zsidók ellen is, Rákosi, majd Kádár alatt is.

Márki elfogadja az MSZP, a DK és a többiek támogatását, az Ő jelöltjük? Egy katolikus nem áll szóba az egyházat kiirtani akaró balliberálisokkal. Ez Márkit minősíti. Már kezdettől fogva gusztustalan volt, ahogyan katolikus mivoltára hivatkozott. Kit érdekel, engem nem. Remélem, hogy Hódmezővásárhelyen is így látják, s nem szavaznak erre a dísz katolikusra.

Az uszodában nekem is van egy magát katolikusnak mondó ismerősöm, aki nagy Gyurcsány fan. Amikor megemlítem, hogy az MSZP, DK szellemi elődei milyen kedvesek voltak az egyházával szemben, nem érti. Csak az ATV-re hivatkozik állandóan. A katolikusok is között is vannak hülyék.

Azt meg végképp nem érti ez az öreg, hogy minden történelmi egyház valós támogatást csak Orbántól kapott, a balliberálisok ha tehették volna, teljesen felszámolták volna őket, a zsidókat is.

S itt vannak az ÁVO-s leszármazottak, el kell őket olvasni, hogyan gyűlölködnek most is az egyházak ellen.

Aki katolikus, zsidó, baptista, református, az nem szavaz a balliberálisokra. Mármint az igazi vallásos emberek.

A plébánosnak respekt.

Szar lehet megélned, hogy vége a komcsi hatalomnak, az AVO-nak...

Akkor most már a papok majd kiprédikálják a szószékről, hogy kire szavazzunk? Meg kire ne? Nem tiltja a a vallásuk?

OK! Köszönöm!

"A vasárnapi mise után civilben fordult a templomban ülő hívekhez" jelezvén, hogy saját véleményét közlik a hívek felé. Jogosan és megfelelő formában tette. Joga volt hozzá.

"Egyrészt az áldás előtt, azaz a mise közben adta elő a monológját,"

Hazudsz.

"A vasárnapi mise után civilben fordult a templomban ülő hívekhez Németh László esperes, a hódmezővásárhelyi Szent István téri plébánia vezetője."

"a miséző pap jól láthatóan ott ült az oltár mellett"

A miséző pap nem ül. Akit ülni látsz az minisztráns.

Voltál te egyáltalán templomban misén?

Nemcsak látok és hallok, hanem gondolkodni is tudok. 14 éves koromig minisztráltam, így ismerem a szentmise lefolyását. Sőt még ma is tudom latinul.
A videó képe is igazolja, hogy " mise után civilben fordult a templomban ülő hívekhez Németh László esperes", de neked hályog van a szemeden és nem látod. Javaslom; fordulj gyorsan orvoshoz, tán még műtéttel megoldható a problémád. Arab migráns orvosokat javasolnák, akik Franciaországban már sikeresen operáltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés