Marine Le Pen nem találkozott a libanoni főmuftival, mert fejkendőt kellett volna kötnie

2017. február 21. 18:13
Marine Le Pen a francia Nemzeti Front elnöke Bejrútban a libanoni főmuftival találkozott volna. Amikor fejkendőt nyújtottak a politikusnak, elviharzott és azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó eltakarni magát.
Marine Le Pen a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke Bejrútba látogatott, ahol kedden a libanoni főmuftival találkozott volna. Abdellatif Derian főmufti hivatala korábban arról tájékoztatta Le Pen csapatát, hogy elvárják a fejkendő viseletét a női politikustól – írta meg a HVG.

A tervezett találkozó előtt fejkendőt nyújtottak Le Pennek, aki azonban nem vette azt át, hanem sarkon fordult. „A világ legmagasabb rangú szunnita hatósága sem követelt meg ilyesmit, úgyhogy adják át üdvözletem a főmuftinak, de nem vagyok hajlandó eltakarni magam” – nyilatkozta a francia politikus, arra utalva, hogy 2015-ben Ahmed et-Tajjebbel, a kairói al-Azhar mecset és egyetem vezetőjével való találkozásukkor sem viselt fejkendőt.

 

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez volt az egyetlen helyes reagálás.
Jellemző a feminista "nagyasszonyokra", hogy ők viszont felvették a kendőt Iránban.

Hogy is mondják az angolok? 'Rómában tegyünk úgy, ahogy a rómaiak teszik'. Lényegtelen udvariassági gesztusoktól még nem lesz oda önérzetünk.

Bravó! Ez az európai női egyenjogúság melletti kiállás, nem a vizet prédikáló és bort ivó svédeké.

Az udvariassági gesztus az, amikor én felteszem a kipát, ha meg szeretném nézni a zsinagógát, vagy meg szeretnék hallgatni ott egy előadást. Az nem udvariasság, ha egy női politikusra (a saját társadalma egy jelentős hányadát képviselő közszereplőre) rákényszeríti a kendőt egy olyan vallás képviselője, amelyik nem tekinti egyenrangúnak a nőt a férfival. Az a fölény demonstrálása.

Azt nem értem, hogy mi a fenének ment a libanoni főmuftihoz. Ha az megy hozzá, nincs fejkendő...

Már ezért megérte.

"Európai kultúrában nincs kötelező testelfedés sem fejkendő."

Már hogy ne lenne. Mondjuk ötven éve egy nő nem jelenhetett meg közterületen kalap nélkül. Vidéken fejkendő nélkül. És nem a férfiuralomtól hajtva.

Ezeket a fotómontázsokat hívják úgy, hogy: olcsó játék hülye gyerekeknek!

És persze, mindegy melyik "oldal" csinálja, és kivel!?

Attól függ, milyen lett volna az a kendő. Hébe-hóba látni európai politikus nőket pl. Iránban tárgyalni, olyan kendővel a fejükön, amit akár hazájukban is feltűnés nélkül viselhetnének. Meg aztán miről akarhatott tárgyalni? Ha számára fontos kérdésről, akkor, mint egykor Párizs is megért egy misét, kereshetett volna elfogadható megoldást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés