Magyar virtus Mondok módra − Ilyen ország pedig nincs CDXI.

2017. január 25. 11:09
Izsák városának fideszes polgármestere láthatóan a jég, az EU meg nyilván a kiskun homok hátán is megélni képes magyar macher archetípusa.

Önnön farkába harap a kígyó és még dupla csomót is köt rá: nagyjából így lehet leírni e kis történet ívét, amiben csodálatosan belesűrűsödik 2017 kormányzati kommunikáción túli magyar valósága.

Az egyébként is legendás homályzónákkal bíró Bács-Kiskun megyében található Izsák városa, melynek fideszes polgármestere láthatóan a jég, az EU meg nyilván a kiskun homok hátán is megélni képes magyar macher archetípusa.

mondok_2.jpg

Mondok József polgármester − aki természetesen a trafikbizniszben is érdekelt − Mondok Kft. nevű cége a 444 riportja szerint egy uniós pályázaton indult és nyert, egy vadászházat építhetett fel belőle. A polgármester egyébként a helyi pályázati tervezést irányító egyesület bírálóbizottságának is a tagjaként szerepel egy 2013-as dokumentumban.

A vadászház elvileg panzióként szolgálna, de egyelőre senki nem tud arról, hogy szállást lehetne ott igényelni, a neten sem találni ennek semmi nyomát.

Helyiek szerint egyszerűen azért, mert a polgármester költözött be a házba. A polgármester szolgálati terepjárója ott is parkolt a ház előtt a 444 ottjártakor.

A kivitelező cég honlapján egyébként most is az áll: a turisztikai épületként megjelölt házat az Izsáki Vadász Szövetség rendelte meg, vadász vendégház és szálláshely céljából.

Nos, ez az uniós pályázat is elveszítette a végére a közpénz jellegét.

Nincs is mit hozzátennünk ehhez a sztorihoz, minden eleme magáért beszél. De jó lenne most egy Mikszáth vagy egy Móricz, aki ezt novellába faragná!

Amúgy a vadászház külsejét és belsejét meglátván, magukat lemmingként a Dunába vető építész-esztétákat vizionálunk.

A történet minden eleme csodálatos, a hírek szerint nem túl bőbeszédű, ellenben igen elfoglalt Mondok József polgármesternek pedig gratulálunk: ilyen egy igazi FŐNÖK a magyar végeken.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha ez igaz, akkor nagyon rímel a szoci elvtársak Szilvásváradi vadászház bizniszére. (1989)
Akkor kitaposott úton járnak az elvtársak.

"a neten sem találni ennek semmi nyomát."

Segítek.

Be kell írni a keresőbe

Szálláshelyek nyilvántartása - Izsák

"Mondok Vadászház" "Egyéb szálláshely"

Mindebből arra lehet következtetni, hogy vadászatok alkalmával a társaság használja vendégházként.
A Bakonyban több ilyen vadászház működik.

A kivitelező honlapján pedig a következő olvasható, amely az előzőekben leírtakat támasztja alá.

Megrendelő:Izsáki Vadász Szövetség
Infó:6070 Izsák, Gedeon dűlő 89. szám alatti vadász vendégház, szálláshely kivitelezési munkái.
Kivitelezés helyszíne:Izsák
Projekt kezdete:2014.08.
Projekt vége:2015.02.
Feladat jellege:Teljes körű generál kivitelezés

Izsák, Gedeon dűlő 89.szám alatti ingatlanon vadász vendégház, szálláshely új épület kivitelezési munkái, melyben a környezetterhelés csökkentése és a természetvédelem érdekében napkollektoros melegvíz ellátás kiépítése, napelemes rendszer szerelése valósult meg.
http://generalcentral.hu/portf..

Válaszok:
ergé | 2017. január 25. 12:24

a kivitelező szövegét én magam idézem és linkelem a cikkben. :D

Válaszok:
Berecskereki | 2017. január 25. 12:42

Gellért nem írt mást, mint amit a 444.hu-tól átvett.

A pályázati kiírás szerint a vadásztársaságok is pályázhattak vendégházra, azzal a céllal, hogy a tagjaik, vendégeik részére a vadászatok alkalmával szállást biztosítanak, illetve rendezvényeket tartsanak. Pl. vadászbál. Így nem kizáró feltétel, ha a kereskedelmi szolgáltatásban nem vesznek részt. Amennyiben nem vesznek részt, akkor meghirdetés sincs.

A kivitelező honlapján feltüntetett adatokból arra lehet következtetni, hogy nem a polgármester építettet, hanem az Izsáki Vadász szövetség. Így az is logikusnak tűnik, hogy a pályázó az Izsáki Vadász Szövetség. Így a pályázatukat kell megnézni, hogy abban milyen cél van megjelölve, mi van részletezve.

Hány millió forintig kell elhallgatni egy lopást?

Válaszok:
Berecskereki | 2017. január 25. 12:58

Ön a 444.hu írásának szövegét vette át. Sőt! A stílusát is.

Való igaz, hogy "a kivitelező szövegét én magam idézem és linkelem a cikkben." és feltételezem azért nevet, mert elhagyta felhívni a figyelmet nem a polgármester a megrendelő hanem az Izsáki Vadász Szövetség.

Ezen túl sem az Ön, sem a 444.hu - más honlapok cikkeiből sem - írásából nem derül ki, hogy mit tartalmaz a pályázat, milyen célt jelöl meg. Ez lenne a döntő a téma megítélésében. Arra is az Izsáki Vadász Szövetség tudnak választ adni, hogy miért lakik az épületben a polgármester és ki engedélyezte.

A 444.hu írása - ezek szerint az Öné is - nem is azért került ki a köz számára, hogy fehéren-feketén bemutassa a témát, hanem azért, hogy az érintetteket ekézze, azt sugallva; a jobboldalhoz tartozók lopnak, csalnak, visszaélnek. Ez lenne a független, komplex oknyomozás?

Válaszok:
tommybravo | 2017. január 25. 12:51

Gondolom az teljesen rendben van, hogy a polgármester a vadász szövetség vadászházában él életvitelszerűen. Az semmilyen összeférhetetlenséget nem jelez.

Hihetetlen vagy.

Egyébként a 444 megpróbálta elérni a fickót, hogy meghallgassák az ő változatát is, de következetesen hárított, letagadtatta magát.

Nem kell elhallgatni a lopást és a törvény figyelembevételével meg kell büntetni a lopásban résztvevőket.

Ehhez azonban az kell, hogy minden kétséget kizárva bizonyított legyen a lopás tényállása.

A 444.hu, ergé írása nem ilyen.

Több, mint egy évtizedig belső ellenőri tevékenységet folytattam, de ha ilyen jelentést adtam volna le, mint amilyen ez a két írás, a vezérigazgatóm elküldött volna a munkakönyvemért. Nem egy jelentés kapcsán született bírósági elmarasztalás az érintett részére, amely a Legfelsőbb Bíróságot is megjárta ahol jóváhagyták az első, második fokon hozott ítéletet. Egy esetben olyan is történt, amelyben az érintett a miniszter legjobb barátja, a párt potentátja volt, mégsem sikerült neki kibújni. Pedig 1990 előtt diktatúra volt.

A hivatkozott írás egy büntető eljárásban már első fokon megbukna. Az ilyent tartalmat én nem oknyomozásnak tartom, hanem egy lejárató kampány részének. A tévedések elkerülése véget, nem a hozzászólókkal vitázom, hanem az "írástudókkal" akik ilyen pongyola, értéktelen cikket tárnak a köz elé.

Válaszok:
tommybravo | 2017. január 25. 13:04

Terelsz, Bodri.

Egy újságírónak nem az a feladata, hogy "minden kétséget kizárva" bizonyítson, és erre nincsenek is meg az eszközei. Elég, ha felhívja a figyelmet és megpróbálja a lehető legtöbb bizonyítékot felkutatni.

Polt Péter feladata lenne a nyomozás, csak hát ebben nem annyira erős.

Kezdem a végén. Egy épületek nem lehet őrizetlenül hagyni. Nem ismerem a helyi viszonyokat, csak feltételezem, hogy más megoldás is lenne a védelemre. Én a más megoldást választanám.

A Vadász Társaságban, Szövetségben mindenki, mindenkinek a barátja. A fiam is tagja egy vadásztársaságnak. Ez még nem jelent lopást, ebből nem lehet következtetni a visszaélésre. Kivéve azt az esetet, ha valaki önmagából indul ki.

Semmi sem nyilván. Tény van és minden más félremagyarázás, hazugság.

Tévedsz kuvasz.

Az oknyomozás nem feltételezésre épül, hanem tényekre, amely megalapozza a gyanút a visszaélésre, lopásra. Az ügyészség csak ekkor indítja meg az eljárást. Dolgoztam 1990 előtt az ügyészségnek is, így tisztában vagyok az ügymenettel.

A legtöbb oknyomozó anyaga csak vegzálásra alkalmas nem egy ügyészségi vizsgálat indítására. Amennyiben mégis megindítják a legtöbb esetben kiderül, hogy a firkász által megfogalmazottak nem valósak, a saját véleményét tartalmazza. Ilyenkor történik az a hivatkozás Polt Péterre, vagy a nem független bíróságra.

Válaszok:
tommybravo | 2017. január 25. 14:50

Az oknyomozás éppenhogy feltételezésre épül, a célja pedig a tények feltárása, amik alátámasztják vagy cáfolják a feltételezést.

Az ügyészségnek már bűncselekmény gyanúja esetén is el kell indítania a nyomozást, az újságírónak nem feladata a PoPé teljes nyomozó szakkörének a munkáját átvenni.

Ez a kényszeres szerecsenmosdatás a részedről egészen szórakoztató, abba ne hagyd. Sőt, áruld már el, mely milyen pozícióban dolgoztál az ügyésszégnek 1990 előtt, csak hogy tovább kacaghassak!

Tudom én, csak az én perverzióm meg az, hogy nézem a vergődését.

Így van. Le kell váltani a polgármestert, ha így történt.
Ugyan kihámozható, hogy négyszer betörtek és a jelenlétével védeni gondolja.
Ha minden úgy van, ahogy a hírekben, biztosan hamar megválnak tőle.

Van egy hangfelvétel, amit egy szélsőbaloldali portál, az N1Tv készített. Ezen a felvételen emberünk elismeri, hogy ott lakik. Van még kérdésed?

Megértjük, elvtárs, hogy te csak akkor hiszel majd el bármilyen mocskot a kenyéradó gazdáidról, ha az a híresen igazmondó 888-on, Lokálban, Riposzton, vagy esetleg a valóság non plus ultrájának számító Szalay Vivien-féle Tényekben jelenik meg.

Irónia, mi az, egy tablet? - ahogy a nagyszerű kortárs költő, Flour Tamás mondta.

A dolog lényege: Az UNIO egy céget támogatott , nem egy magánembert.
Vagyis: a "kóceráj" nem cégként működik.
Az alföldi nagygazdák és polgármesterek megérnek egy külön tanulmányt.
(Bernikéék megszagolni sem merik őket).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés