Balos előválasztás: Gyurcsány kiutálta a Liberálisokat és a Balpártot

2016. november 3. 13:14
Nem vesz részt a baloldali előválasztást előkészítő tárgyalásokon a Magyar Liberális Párt, miután Gyurcsány Ferenc megvétózta részvételüket. Gyurcsány és Bokros a Balpárt részvételét is megvétózta, a szocialisták sem tiltakoztak. A Párbeszéd kezdeményezte az előválasztást, az egyeztetés október 27-én kezdődött, azon nyolc párt vett részt.

Nem vesz részt a jövőben a Magyar Liberális Párt (MLP) az ellenzéki előválasztási egyeztetéseken, mivel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke továbbra is fenntartja vétóját velük szemben – közölte Bősz Anett, az MLP ügyvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Balpárt eközben Facebookon írt arról, hogy Gyurcsány és Bokros az ő részvételüket is megvétózta, de a szocialistáknál is felmerült a vétó. „A Balpárt választási koordinátora a megbeszélésen elmondta, hogy a vétót tudomásul vesszük. A döntés politikai következményei miatt a vétózókat és az azt tudomásul vevőket lehet és kell majd számon kérni” – írták. A párt elnöke korábban azt nyilatkozta a Mandinernek, hogy simán meg tudnák verni a szerinte nem is baloldali pártok jelöltjeit.

A Párbeszéd október 2-án jelentette be, hogy a Jobbik kivételével egyeztetésre hívják az ellenzék pártjait. Az ellenzéki párt előzőleg, már június közepén közölte, hogy kidolgozta előválasztási koncepcióját. Az ellenzéki egyeztetés az előválasztásról október 27-én kezdődött, akkor azon nyolc párt vett részt.

Gyurcsány dominálja a folyamatot

Bősz Anett az újabb, csütörtöki egyeztetési forduló után elmondta: Gyurcsány Ferenc továbbra is fenntartotta vétóját velük szemben, és úgy tűnik, hogy ezt a tárgyalássorozatot már a DK elnöke dominálja. Szavai szerint vannak olyan emberek, akiknek a saját pozíciója és pártja fontosabb, mint a hazájuk. Hozzátette: ők azért mentek el az egyeztetésre, mert őszintén hittek abban, hogy minőségileg mást tudnak ajánlani a választóknak, mint 2014-ben, és elkerülhető az újabb kudarc.

Ehhez ugyanakkor alázatra lenne szükség minden pártvezető részéről – közölte, jelezve: ők a legnagyobb nyitottsággal vágtak neki az egyeztetésnek, és javaslataik voltak arról, hogy ne alakuljon ki harc a 106 választókörzetben már a jelöltállításkor, illetve arról, hogy milyen legyen az Orbán Viktor utáni Magyarország, amelyet valódi demokrata szövetség vezet. Az MLP-nek a kialakult helyzetben nincs más választása, mint járni a maga útját – közölte Bősz Anett.

(MTI)

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég hamar kiteljesedett az utálat, hiszen GyF a hátán vitte be Fodort a Parlamentbe:-)))))

Én ma már ittam két kávét, de úgy vélem, egy koffeinmentes még belefér.

Zseniálisnak nem nevezném, minden esetre újból igazolja azt a meglátásomat, hogy a baloldal régi motorosai még politikai ellenfeleiknél is jobban utálják a saját oldalukon megjelenő riválisaikat.

Nem véletlen, hogy októberben felvetődött annak a gondolata, hogy Feritől meg kéne szabadulniuk. Ettől a parazitától rohadt nehéz lesz megszabadulniuk, nincs rá gyógyszer, legfeljebb a jégcsákány.

Szerintem Mekke lemen valami BokrosLajos-moma-féle 500 napos rendszerátalakítás viziójába passzintható
elgondolásaikról csöpögtet itten őszinte hittel infókat (hogy " Gyurcsány Ferenc is vissza fogja állítani a KE intézmény tekintélyét" .

Egyre kevésbé értem a baloldal Orbán-fóbiáját.

Minek nekik ellenség, amikor ilyen barátai egymásnak?

Hogy nézne már aki a dolog, egy szövetségben a Jobbikkal? A Jobbik sem jönne ki jól belőle.

Ha viszont a választások után a Jobbik és a Ballib összefogás kiad több, mint 50%-ot, szerintem simán kötnének koalíciót, vagy valamit mást. Mindegy hogyan, csak a Fideszt sikerüljön kiszorítani. Erre már történtek utalások, és ha oda kerülne a sor, szerintem meglépnék. Lehet, hogy utálják egymást, de a hatalom mégis csak édesebb.

Nem az. Antiszociális személyiségzavara van, azon belül pszichopata.
"legnagyobb gyengeségük, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Rosszul viselik a monotóniát, hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra, ami felelőtlenséggel párosul. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, impulzívak, azaz csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket."

Capuccinot.
Gáborka nézhet állás után 2018-tól.
A keresztapa levette róla a kezét. (És még jól járt,hogy nem talált lófejet az ágyában).

A szövetség a Jobbik, és a ballib tábor között megköttetett, csak megtévesztő lehet, hogy ezt nem formalizálták. Az összehangolt jelöltállítás technikájával játszanak már 2 éve, azaz nyerési esélyes körzetekben nem indítanak egymás ellen jelöltet, vagy kifejezetten vmi nímandot állítanak az esélyesnek vélt személy ellenében. Mindez kiegészül azzal a nem nyilvános, de elsuttogott mozgósító üzenettel, hogy még ez is jobb, mint Orbán, és befogott orral kell szavazni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés