Die Welt: Schäuble már a Huxittól tart

2016. június 25. 12:47
A német pénzügyminisztérium már az EU-ból való esetleges magyar, osztrák, finn vagy francia kilépés miatt is aggódik - állítja a die Welt egy birtokába került jelentésre hivatkozva. Schäuble-ék nem szeretnék, ha az angolok feltétel nélkül, automatikusan hozzáférést kapnának a belső piachoz, mert ez más tagállamokat is felbátorítana.

A német pénzügyminisztérium a Brexitről szóló népszavazás eredménye után már attól fél, hogy Franciaországban, Hollandiában, Ausztriában, Finnországban és Magyarországon is megjelenhetnek a briteket utánzó tendenciák: azok a hangok és kezdeményezések, amelyek az Európai Unióból való kilépést szorgalmaznák. Ezt a Die Welt állítja egy birtokába került német pénzügyminisztériumi jelentésre hivatkozva.

A jelentésben olyan stratégiai javaslatok is szerepelnek, amelyek szerint Németországnak konstruktívan kell hozzáállnia Nagy-Britannia kilépéséhez, valamint az Egyesült Királyság részére ki kell alakítani egy társult partnerségi státuszt. A Wolfgang Schäuble vezette tárca munkadokumentumából kiderül: nem szabadna automatikus hozzáférést engedni a briteknek a belső piachoz, mert ez más tagállamokat is felbátorítana, hogy a brit utat kövessék.

A német pénzügyminisztérium megpróbálna egy középutas megoldást találni a britekkel szembeni példastatuálás és aközött, hogy Nagy-Britannia továbbra is szorosan kötődjön az EU-hoz a gazdasági károk minimalizálása érdekében.

Kövér László korábban egyértelműen cáfolta, hogy Magyarország jelen pillanatban ki akarna lépni az EU-ból. 

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fél. Nem csodálom, mert igencsak előidézői voltak a németek és a brüsszeliták a brexit sikerének.

Szerintem nem tart a huxit-tól, hanem titkon reméli.

Mi viszont kibekkeltük a brexit-et és megvárjuk, hogy mit kapnak érte az angolok. Ami persze sokkal enyhébb és megértőbb lesz, mint amit mi kaptunk volna ha az eszetlen jobbikra hallgatva elsőként léptünk volna ki.

Visegrádi négyek plusz Ausztria, Szerbia, Horvátország,Szlovénia,Románia, Bulgária talán müködőképes lehetne.

Szerintem a végén az EU változásra kényszerül, amit a lassú belső reformokkal nem vagy csak alig lehetne kierőszakolni.
Brüsszel tekintélye erősen megtépázva, a titkos tárgyalások az angolokkal megkezdve.

"Kövér László korábban egyértelműen cáfolta, hogy Magyarország jelen pillanatban ki akarna lépni az EU-ból."

Haát, így néz ki egy magyar politikus. Hűségnyilatkozat a javábol. Tudassa az EU vezérnépeivel a németekkel, a franciákkal, hogy készek vagyunk a német-francia érdekek szolgálatára. Okos, igazi magyar ember, aki mindig tudja, mikor mit kell mondani.

"Schäuble-ék nem szeretnék, ha az angolok feltétel nélkül, automatikusan hozzáférést kapnának a belső piachoz, mert ez más tagállamokat is felbátorítana."

Ez nem más, mint mások megfélelmítése. A megfélelmlítést akkor szokták tenni, amikor valaki a saját érdekeit félti, érzi veszélyben. Ebbol az derul ki, hogy az EU a német érdekeket nagyon jol szolgálja.

Biztos, hogy a végén kilépnek a britek? Hány népszavazást ismételtek meg, írtak felül eddig az EU-ban? Vajon mi jobb a német-francia párosnak, a britekkel, vagy az ő ellenkezésük nélkül? Nagy Britanniában enyhén visszamenőleges törvényt akarnak a már lezajlott népszavazás szabályairól.

Ezzel együtt azért csak el kéne gondolkodni azon, hogy ez a csodálatos EU több országban is, miért nem jó magától értetődően?

Amikor a gyárakat, piacainkat elvették tőlünk, a különféle privatizációs praktikákkal - lopásokkal - ennek fejében Ún. EU-s támogatásokban részesülünk.
De, hogyha megszűnnek ezek az EU-s pénzek, mi pedig itt maradunk termelés nélkül, piacainkat tovább bitorolja az EU, AZAZ SAKK-MATTOLNAK BENNÜNKET - akkor nem marad más, mint:
a KILÉPÉS.
A kérdés, elgondolkodtató:
ha felszedjük a pénzeiket, eltelik 5-6 év, és maradunk, ahol vagyunk,
míg ha kilépnénk, megtakaríthatnánk ezt az időt, magyarul: előrehoznánk a jövőépítést 5-6 évvel.
A második lehetőség lenne a nyerő, a saját lábra állás, legyártani mindent, amit csak lehetséges.
De ekkor azonnal bejönne a 23 millió román faktor a bal-lib csámcsogda ordibálásával, hogy:
Orbánék kivesznek a magyar emberek zsebéből 22 milliárd eurót.
Ezt pedig nem vállalják.

Úgy látom a politikusakat leginkább a demokrácia zavarja.

Nem tanulnak.


origo:
"Többsebességes Európa

A külügyminiszterek kiadtak egy közös közleményt, miszerint
a különböző uniós tagországok nem egyforma elkötelezettséggel akarják a szorosabb európai egységet. Meg kell találni a módját annak, hogy ezt jobban tudjuk kezelni"
- tették hozzá.

Kifejtették: az alapító tagok növelni akarják a gazdasági együttműködést, de néhány újabb tagállam tart attól, hogy még többet adjon fel szuverenitásából. "

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés