Melegfelvonulás hideg fejjel - újratöltve, avagy egy egykori Pride-ellenző vallomásai a rendezvény kapcsán

2015. július 9. 13:56

Tomanovics Gergely
Greyhound blog
A Pride nem a homoszexualitásról és a devianciáról szól, hanem pusztán a másság elfogadásáról.

„A Pride nem a homoszexualitásról és a devianciáról szól, hanem pusztán a másság elfogadásáról - a másság pedig sok mindent jelenthet, mert valamilyen szempontból minden ember más. Saját magamon is éreztem, hogy elkezdtem néhány dologban másképp gondolkodni, ráadásul pont az ezt követő években, a Fidesszel való szakításom után kerültem vissza abba a szürke, unalmas kisvárosi közegbe, ahonnan sikítva menekültem már 2005-ben is, ami csak tovább erősítette a dolgot. Már régebben is képtelen voltam beilleszkedni egy olyan közösségbe, ahol mindent a másoknak való megfelelés és a ki tudja kik által lefektetett illemszabályok és elvárások határoznak meg, különcnek és kirekesztettnek éreztem ott magam mindig is - csak korábban úgy voltam vele, ez az élet rendje, biztos az én készülékemben van a hiba. A Pride viszont azt mutatta meg nekem, hogy nem én vagyok a hülye, amiért úgy érzem magam »otthon«, mint a jegesmedve a szaharában, egyszerűen csak rossz helyre sodort az élet, és vannak még rajtam kívül jegesmedvék, akik hasonlóan gondolkodnak. Ez a felismerés alapvetően változtatta meg mindazt, amit a világról, az életről és az emberekről gondolok. Saját magammal is őszintébb vagyok azóta, ma például már eszembe nem jutna leírni olyan blődséget, ami 2009-ben még nagy dolognak számított tőlem: »Szégyellem bevallani, de tetszik a Pride.«

Kiegyensúlyozottabb az életem azóta, amióta nem görcsölök olyan baromságokon, hogy mi van akkor, ha tetszik a Pride, és a végén még valaki azt gondolja, hogy buzi-e vagyok. Mert mi van akkor, ha azt gondolja? Tovább megyek: mi van akkor, ha meleg vagyok? Kevesebben fogják megnézni a videóimat, vagy kevesebben fognak a GreyVshopban vásárolni, ha ez kiderül? Ha most azt mondom, igen, nagyon régóta és sokszor vannak ilyen irányú fantáziáim, vajon mi lesz? Hát, most majd megtudjuk, mert leírtam, és sokkal jobb így, mint tovább görcsölni rajta. Gondolkodtam azon, hogy gumicsontként bedobok egy rendes coming out-ot, hogy a kurucinfós trollok rágódhassanak (bár ők gondolom, elintéznék annyival, hogy a »cionista buzilobbi folyamatos buzipropagandájának gyümölcse érett be nálam, és a Pride-on elkaptam a buzivírust« ami, mint tudjuk, egy cseppfertőzéssel terjedő betegség) de inkább csak annyit mondok el, ami ténylegesen igaz: kizárólag a monogámiám és a mostanában futó projektjeim gátolnak meg abban, hogy kiéljem ezeket a fantáziámat, de egyébként csak ugyanazért nincs mostanában meleg kalandom, amiért heteró kalandom sincs. Különben én úgy gondolom, hogy a biszexuálisoknak van a legnehezebb dolguk a világon: komoly dilemma például a hűség kérdésköre egy ilyen kettős helyzetben, úgyhogy ez a harc még biztosan nem ért véget, de már most könnyebb, hogy nem azzal foglalkozom, egyáltalán lehet-e bennem ilyen érzés, ciki-e, meg ki mit gondol és hasonlók. De a legfontosabb ok, amiért billentyűzetet ragadtam e régóta esedékes poszt megírására, nem az, hogy ezt megosszam a világgal.

Amiért fontosnak tartottam ezt a kis »coming out«-ot, az elsősorban az, hogy elmondhassam: aki a Pride-on tojással dobálózókban, illetve a velük egyetértőkben valamiféle elnyomott frusztrációk okozta látens szexuális vagy egyéb ferdeséget vél felfedezni, az - legalábbis az én esetemben - nem lőtt mellé olyan nagyon. :)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

OK Tomi,

akkor én ELFOGADOM hogy békén hagyjatok!!!!

Köszi

"Más"ról beszélsz!
Sajnos, amíg a melegfelvonulás résztvevői (is) úgy viselkednek, AHOGY! Addig nehéz lesz elfogadni bármit is. Mivel ők sem fogadják el azt, hogy sérti sok ember érzésit, ha pl. vallási jelképeket gyaláznak meg.
Aztán persze ott vannak a másik oldalon, akik szintén csak a balhé kedvéért mennek ki, akik féltik a gyerekeiket, de a nyakukba ültetik a kicsi gyermeküket, majd ordítoznak, hogy mocskos buzik!
Szóval magukba kéne nézni az embereknek, mindkét oldalon!!!

"Semmi mást nem lehet és nem szabad ráerőltetni a többségi társadalomra."
Erről beszélek én is, de igenis van egy "másik" oldal, akivel normális ember szintén nem vállalna közösséget!

A Pride a buzulás népszerűsítéséről, terjesztéséről szól és arról, hogy mindenki szégyellheti magát aki nem szimpatizál a buzulással.

Aki nem tapsolja a Pride láttán vörösre a tenyerét arra ráeshet a sötét gyanú árnyéka, hogy "homofób"!

"Semmi mást nem lehet és nem szabad ráerőltetni a többségi társadalomra."
Erről beszélek én is, de igenis van egy "másik" oldal, akivel normális ember szintén nem vállalna közösséget!

Így igaz! Én sem értem, hogy mi a túróra kell büszkének lenni bármi miatt?
Akkor jöhetnek a büszke balkezesek, lúdtalpasok, a büszke horkolók stb.stb.

1.A szerző is beismeri , hogy a "másság" jelszava alá minden besorolható . Akkor meg minek ez az egész szájtépés a "másság" védelmében ?
2.Akárhány apropóból próbálják tematizálni-fárasztani a normálisokat : a természetellenes természetellenes marad...Mindig új szempontból éppen az derül ki , hogy a homokos viselkedés védhetetlen .

Tökéletesen összefoglalta a lényeget, többet tényleg nem kérünk tőlük.

ERRŐL VAN SZÓ!!!

"A kisebbségnek semmi joga, hogy ERŐSZAKOSAN átprogramozza a többséget. Akta lezárva, minden buzi ballaghat tovább."

Ez az erőszakosság nem mai találmány:
"Az ÁVH hírhedt volt kegyetlenségéről és különösen durva módszereiről. Általános volt a vég nélküli kifárasztás,"

Ami ma zajlik, ugyanaz, a "vég nélküli kifárasztás" taktikája... Egy verbális, ám rendkívül harsány ÁVH...
Ezzel azonban úgy tűnik, a normál társadalom immunrendszere, nemhogy gyengülne, ellenkezőleg: erősödik.
Sokkal kisebb a megértés ma már a buziság iránt, mint régebben.
Hála a "kifárasztásos" taktikájuknak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés