Bűzlik az egész

2014. március 4. 16:17
Gadó Gábor | Bárándy Péter | Vörös Imre
NOL
Az ilyen hatalomgyakorlás botrányos körülmények között fulladhat kudarcba, mert kizárja a korrekció lehetőségét. Interjú.

– Ha a következő kormányok tényleg a mostani példáját követnék, nem is lenne érdemes megkérdezni, mi lesz 2014 után. De hátha nem. Ebben az esetben a Szalay Körben milyen megoldásokat látnak?


– Gadó Gábor: Ha a mostani kabinet – a Jobbikkal vagy anélkül – megőrzi a kétharmadot, abból egy dolog biztosan következnék: az állam az életviszonyok eddig nem, vagy csak részben érintett területeit is fokozatosan birtokba venné. Újabb és újabb jogszabályok születnének, amelyek megszabnák, miben higgyünk, minek örüljünk, mit gondoljunk a múltunkról és önmagunkról.

– Bárándy Péter: Sokan bíznak abban, hogy ha marad a jobboldali kétharmad, konszolidáció következik. De szerintem legfeljebb valamiféle stabilizációs időszak jöhet, a kizárólagos hatalomgyakorlás stabilizálása és kiterjesztése, mondjuk, a tanfelügyelőkre, vagy éppen a ma még választott közös képviselői poszt helyett létrehozandó házmesteri intézményre – és az élet minden egyéb területére. Ehhez pedig már nem kell újabb botrányos intézkedéseket hozni, mert a rendszer kész.

– Vörös Imre: Madách után szabadon: a mű kész, az alkotó forog, fogalmazhatnék tréfásan. Már csak működtetni kell a rendszert, legfeljebb az aprómunka van hátra. A Trabantba már berakták az utolsó csavart is…

– Bárándy Péter: De a kocsi már most is nagyon büdös…

– Vörös Imre: Büdös és zajos, de már csak menni kell vele.

– Bárándy Péter: Amíg lehet. Mert az ilyen hatalomgyakorlás botrányos körülmények között fulladhat kudarcba, mert kizárja a korrekció lehetőségét. Valamikor majd felrobban az a Trabant, de most csak a következő ciklusról beszélünk.

– Gadó Gábor: Szerintem is stabilizáció következne, és az emberek többsége úgy látná, hogy mivel nincs politikai alternatíva, ehhez a helyzethez kell igazítaniuk az életstratégiájukat.

– Vörös Imre: Adott egy föld, amit gazzal ültettek be, s azt gondozzák nagyon gondosan. Abból – trágyázzák bármivel – nem lesz angol- vagy franciakert, s nem terem benne sem gyümölcs, sem virág.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az ilyen hatalomgyakorlás botrányos körülmények között fulladhat kudarcba, mert kizárja a korrekció lehetőségét."
"Nagy miniszter" lehettél, Bárándy, ha nem veszed észre, az Orbán-kormány hivatalba lépése óta egyfolytában csak korrigál.
Az utánatok hagyott trágyadombot másképp nem lehetne elviselhetővé tenni... Nem érted ezt sem.
Akkor legalább ezt megérted: Te bűzlesz, a pacsulitól, amit magadra kensz, mint minden pojáca.

Önöknek valóban, mostanában kevesebb a virág és a gyümölcs, mert másnak is jut. Ezért olyan büdös -Önöknek.

Megint meggyőztek, hogy nem lehet rájuk szavazni.

Egy átlagos tehetségű tanult jogásztól (Bárándi) elvárható lenne, hogy ilyen marhaságokkal ne rontsa a hitelét:
"... a kizárólagos hatalomgyakorlás stabilizálása és kiterjesztése,...".

Különösen akkor, ha valakik gyakoroltak kizárólagos hatalmat, akkor azok éppen az ő elvtársai voltak. Tömegbelövetéssel, ártatlan idős, ünneplő polgárok begyüjtésével majd megalázó vegzálásával, egészen odáig, hogy a testüregeiket "motozták" a Gyorskocsi utcában.

Honnan veszi a bátorságot az az alak, hogy még egyáltalán meg mer szólalni? Kritizálja a 67,5 %-kal, törvényesen megválasztott demokratikus, többségi akaratot képviselő kormányzást?

"Adott egy föld, amit gazzal ultettek be" A suszter maradjon a kaptafánál! Miota ultetik a gazt!? A gaz magátol nő. Azt gyomlálni szokták, okoska.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés