Lázár készül

2024. augusztus 28. 09:17

A Fidesznek Orbán eddig is tehertétel volt.

2024. augusztus 28. 09:17
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

Nyitókép: Képernyőfotó

„A Tranziton ücsörgő pártkáderek ülepeikkel talán még nem érzik a szeizmikus rezgéseket, azonban alattuk már mozog a föld. A Fidesz jelenleg domináns kormány- és állampárt, ám az utóbbi egy év már egyértelműen a rendszer leépüléséről szólt. A gazdasági növekedés beragadt, az orbáni hepciáskodás nyomán mára az uniós források jelentős részét blokkolja Brüsszel. A fideszes nagyvállalkozások is likviditáshiánytól szenvednek és vélhetőleg egyre gyakrabban jut eszükbe, hogy megér-e nekik sok ezermilliárdot, hogy a NER vezére elsüthessen pár szlogent valamiféle szuverenitás megvédéséről. A sorozatos választási költségvetések miatt irgalmatlanul elszállt az infláció, az emberek szenvednek a drágaságtól.

A fideszes elit 14 év alatt irtózatos mennyiségű EU-s pénzt dorbézolt el, gyakorlatilag felélte az ország növekedésének a lehetőségeit, közben hagyta lerothadni a nagy ellátórendszereket, oktatást, egészségügyet, tömegközlekedést, amelyek most sorra, egyszerre omlanak össze, amit súlyosbít, hogy ugyan a kormánynak lett volna rá egy évtizede, hogy felkészüljön a felmelegedésre, azonban a fideszesek inkább afféle balos propagandának állították be  azt. Most viszont itt van, teljes fizikai valóságában a hőség, az egyre brutálisabb hőhullámok kibírhatatlanná füllesztenek kórházakat, az évtizedekkel ezelőtti, hűvösebb éghajlatra tervezett MÁV-hálózaton pattannak szét a sínek.

A »nemzeti erőcentrum« politikája is felborult, a 2024-es választáson a jónép lényegében elkergette a NER-nek kényelmesen kezelhető, démonizált „balos” hagyományos ellenzéket, a Fideszből érkezett Magyar Péter pártja pedig a fideszes álszakértők minden sugallata ellenére óriási választói tömegeket csábít el a kormánypárttól. 2024-ben ugyan így is nyert a Fidesz, ám már 800 ezer szavazattal kevesebbet kapott, ráadásul éppen vidéki megyeszékhelyeken volt a legnagyobb leépülés, de egész vidéki régiók „fidesztelenedtek” már el. Ráadásul úgy fest, hogy ez a folyamat azóta is folytatódott, a Fidesz támogatottsága folyamatosan csökken.

Lázár maliciózussága érthető: a főnöke évek óta azzal szórakozik, hogy a legproblémásabb területeket – oktatás, egészségügy, MÁV – rálőcsöli egy-egy emberére, kínlódjon a hülye ahogy akar, ő pedig játszhatta a népe számára a haza bölcsét. Újabban viszont Orbán már afféle felcsúti Nostradamusként viselkedik, évszázados, globális összefüggéseken mereng, meg 2036-os olimpiát delirál.

A Fidesznek Orbán eddig is tehertétel volt. Azonban a NER-vezér helyenként érthetetlen vízióit bőven ellensúlyozták Orbán előnyei. Lázár szavaiból viszont az derül ki, hogy ez már messze nem olyan egyértelmű. Billeg a mérce.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2024. augusztus 28. 23:00
batkafasz, ezt már 10 éve írod, mekkora sutyerák vagy, van gondolatod is?
paracelsus-2
2024. augusztus 28. 21:04
Drága elvtárs! Ha zsoldért fröcsögsz ennyi baromságot, az még elmegy. De ha el is hiszed ezt a sok sületlenséget, akkor nagy a baj. Orbánnal senki nem játszik egy ligában. Sem a Fideszben, sem azon kívül. Orbán nélkül Fidesz sem lenne.
Ádi90
2024. augusztus 28. 20:30
Elképesztő, hogy a bal-lib oldalon ilyen korlátolt emberek jelenthetnek meg cikkeket, ezzel elhiteletelenítik a saját médiájukat. Ha ez a Magyar Péter a Fidesztől vett el szavazókat, akkor miért csökkent a Momentum, a DK, MMM, Mszp, LMP szavazótábora? :)) Talán valahol most is elhangzott valami hasonló, csak még nem tudunk róla! Horn Gábor, a koalíciós egyeztetésért felelős SZDSZ-es államtitkár megjegyezte anno 2008-as vizitdíj népszavazás után: „Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a picsába! Valljuk be!" (Hír tv), Youtube link: watch?v=0k4ov0luuTc
hátakkor
2024. augusztus 28. 20:07 Szerkesztve
Batka elvtárs :))))) Komolyan vette a fokozott folyadékbevitelt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!