A semmi ünnepe 2.0

2024. augusztus 24. 06:40

Ezek a semmit ünneplik a semmi lelkükkel és semmi szívükkel, így nincs, mert nem is lehet hozzájuk semmi közünk.

2024. augusztus 24. 06:40
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Nem mintha lenne bármekkora fontossága is, de azért rögzítsük: ahogy a Kádár-rendszerben, úgy a rendszerváltás után a szocialista–liberális kormányok regnálása alatt sem tették fel soha azt a kérdést, vajon mennyibe is kerül a tűzijáték, és azt a pénzt mire kellene-lehetne inkább költeni.

(...) Talán nyolc éve is van, hogy ezt írtam:

»‘Haljon meg a haza értem!’ – kiáltott fel James Joyce, és talán nem is gondolta, hogy a legújabb kori liberalizmus egyik alapvetését fogalmazza meg éppen. E kétdimenziós világképből pedig szintúgy logikusan következik, hogy ha már lebontottuk a családtól, a hazától, a nemzettől, az Istentől való függésünket, akkor keresnünk kell valami új lebontanivalót, hiszen ha nincs több függés, akkor eltűnik a szabadság abszolútumának dogmája. Ezért fordul korunk liberalizmusa a természeti determináltságok lebontásához. Nem számít többé a természet, a biológiai determináltság – hát nehogy már a biológia határozza meg, hogy én (ÉN!) mi is vagyok valójában!«

Túl vagyunk már ezen is. S maradt a bizonyosság:

ezek a semmit ünneplik a semmi lelkükkel és semmi szívükkel, így nincs, mert nem is lehet hozzájuk semmi közünk.

Nekünk ugyanis van hazánk, ezeknek meg nincsen. Jó ezt észben tartani.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
legatus
2024. augusztus 26. 15:52
A szlovákrendszámos, nyilasávos ivadék bajerzsótika :). Öcskös neked aztán mélyen kussban kellene lenned ha lenne egy minimális eszed :). De nincs mint láthatjuk.
alexandrosz-2
2024. augusztus 26. 07:13
Neked azért van szlovákrendszámod népszabadságos bajer, mert van hazàd? Oszt hol? Ahol a haszon? Nincs neked semmid, szart se érsz!
Patika
2024. augusztus 25. 21:46
Bayer te igazi bauer vagy. Azt vvilkéágosan értem, hogy miért zavar tége4d , hogy az emberek kíváncsiak a pénzkiemelő mutastványosok áraira. Ha nem vennéd észre Józsika ez vazóta van amióta privát kondéraitok fedőjévé varázsoiltzátok az ünnepi show-t. Amihez nyúltok attól mindenki elfordul. Megmérgezitek bármi legyen is az. Az hogy neked van hazád az meglehet. Csakhogy kapitális barom, komám az nemcsak a tiétek és egyelőre még nem teljesen gipsy-land. Bár a tény hogy putriból a kormányig tudtátok megkócolni a választóitok agyát az lehet az egyetlen figyelemreméltó eredményetek. Bár a képlet unokázós, amit Putyinnal is megetettetek. Medvegyev is azt gondolta, hogy a magyar soros elnökség vezető és iirányítói hatalmat jelent, így ki is akadt,. hogy Orbán békelátogatása után Ukrajna betört a kurszki területre. Azt hihette, hogy Orbán hitszegő lett, holott csak üres. Ha tudták volna, hogy impotens operett státusz a soros EU elnökség le se szarták volna a felcsúti hamis játékost.
Nimril
2024. augusztus 25. 13:43
Érdemes elolvasni a teljes cikket. Minden szava arany! De természetesen, akiknek szól, azok úgysem értenek belőle semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!