Orbán Viktor útjai a békéért

2024. július 06. 18:06

A béke kérdésénél is érvényes az, hogy a „magyaroknak nem igaza van, hanem igaza lesz”.

2024. július 06. 18:06
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér Blog

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Ebben a környezetben érdemes Orbán Viktor békekezdeményezését nézni. Ahogy a magyar kormány a józan ész és a magyar emberek elsöprő többségének támogatásával  korábban a migrációt és az elhibázott brüsszeli szankciókat is elsőként és egyedüliként kritizálta, úgy most a Nyugat háborús politikájával szemben áll ki elsőként és egyedüliként. A 2022-es országgyűlési választás eredménye és a Századvég Európa Projekt több felmérése is mutatja, a miniszterelnök a békepárti álláspontnál is számíthat a magyarok elsöprő többségének támogatására, így a nyugati katonák Ukrajnába küldését a magyarok 91 százaléka ellenzi, de az európaiak 67 százaléka is. Magyarországon tehát egyértelmű és széles a békevágy.

Orbán Viktor az uniós soros magyar elnökségének kezdetét arra használta fel, hogy a háborús felek közötti tárgyalási csatornát megnyissa és közvetlen tárgyalásokon puhatolja ki azt, hogy mekkora esély kínálkozik a fegyverszünetre és a béketárgyalások megkezdésére? A kijevi út azt is hivatott volt demonstrálni, hogy az elnökséget fél évig betöltő Magyarország őszinte közvetítőként és objektív módon fogja az ukrán uniós csatlakozás ügyét kezelni. A kétoldalú kapcsolatokat eddig jellemző konfliktusos szakasz nem folytatható, innentől a konszenzus keresésére törekszenek, amire a két vezető találkozója jó alapot biztosít. A kárpátaljai magyarok jogainak biztosítása ugyanolyan fontos, mint a határátkelés gyorsítása, az autópályák és vasútvonalak fejlesztése, az ukrán háborús menekültek ellátása és oktatása, vagy az ukrán agrártermékek tranzitja.

A magyar miniszterelnök folytatja a békét szolgáló utakat, amivel a nyugati tömbön és különösen az EU-n belül demonstrálja azt, hogy igenis van alternatíva a háborúpárti politikával szemben és igenis lehet a háborúba sodródásul szemben érdemi lépéseket tenni. Ahogy a tömeges illegális migráció és az elhibázott szankciós politika kritikájánál, úgy a béke kérdésénél is érvényes az, hogy a »magyaroknak nem igaza van, hanem igaza lesz«!”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. július 07. 10:05
Úgy tűnik, hogy lengyel " barátaink" adták ki OV Moszkvába tartó repülőgépének adatait, útvonalát! Súlyos helyzet!!!!!
kastellorizo
2024. július 07. 07:49
"hogy a »magyaroknak nem igaza van, hanem igaza lesz«!”" Ezt a mondást felejtsük már el, nagyon szar. Igazunk VAN. Pont.
kastellorizo
2024. július 07. 07:48
Novicsok-5 2024. július 06. 20:54 Nem fog senki lecsippenteni semmit Ukrajnából, ez súlyos téveszme.
Novicsok-5
2024. július 06. 20:54 Szerkesztve
„...a magyaroknak nem igaza van, hanem igaza lesz”. Igen, és mivel a magyar mindenütt segít, ahol tud, így a magyarokat nem leköpik, hanem le fogják köpni. Nagyon, nagyon sokszor. Elegem van ebből a kurva jópofizó szerepből, hogy minden mocskos kizsákmányoló, a vesztünkre törő népségen segíteni akar ez a hájas geci, aztán megint jó nagy pofont kapunk a történelemtől. Akár jót cselekszik a magyar, akár nem mindig a rövidebbet fogja húzni. Ha van rajta sapka azért, ha meg nincs rajta akkor meg azért. Ideje lenne végre tököt növeszteni, ha már imádják ezt a "merjünk nagyok lenni" faszságot nyomni, miközben a kis fütyikéjükkel nem mernek határozottan fellépni. Ezek még mindig békemissziókon fognak vergődni, amikor a környező országok már rég lecsippentették Ukrajnából a maguk történelmi szeletét, aztán baszhatjuk, ha Kárpátalját nem sikerül visszavenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!