Békemisszó

2024. július 11. 11:37

Kicsoda Orbán Viktor? Motivációját érteni vélem, világpolitikai tényező akar lenni.

2024. július 11. 11:37
Italian Daily Politics 2024
Kárpáti Iván
Kárpáti Iván
Klubrádió

Nyitókép: Photo by Simona Granati - Corbis/Corbis via Getty Images

„Békemisszó. Így címkézi, magasztalja a magyar kormányzati kommunikácó azt a nehezen meghatározható diplomáciai ámokfutást, amit Orbán az elmúlt napokban bemutatott. A háború kitörése előtti hetekben is ezzel a jelszóval járt Moszkvában, az eredményt ismerjük. Miért is lett volna más? Miért is lenne más?

Kicsoda Orbán Viktor? Motivációját érteni vélem, világpolitikai tényező akar lenni, ha már normális közszolgáltatásokat nem tud, vagy nem akar teremteni Magyarországon.

Pechére egy kicsi, egyre szerényebb gazdasági teljesítményű, nem túl népes ország miniszterelnöke, akinek az ad némi mozgásteret a világban, hogy két fontos szervezet tagjai vagyunk: Európai Unió, NATO. Ha nem lennénk ezekben klubokban, akkor nemhogy Moszkvában és Pekingben, de még az ex-szovjet közép-ázsiai diktátorok vörös kánságaiban sem állnának vele szóba. Minek tennék.

Egyelőre egy kézzelfogható eredménye van a repkedésnek, Putyin somolyogva demonstrálhatja, hogy a szabad világ nem áll ki egységesen birodalmi terjeszkedése, agressziója, ellen. Orbán összehozta neki az EP-frakciót is, most már nem egy magányos KGBéla küzd Moszkváért, hanem egy egész csapat, köztük nyilvánosan karlendítős féleszű nácik. Szép munka volt, lesz mit mesélni az unokáknak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. július 15. 03:57
Vajon kiknek ír, ez a hazug globalo-csicska? És neked, faszfej, mi a motivációd? Ja, a júdáspénz... Ismerjük a fajzatodat.
machet
2024. július 13. 17:45
Nem értesz te semmit apafej.
hxl101
2024. július 13. 12:59
Hát kedves bolsevik"barátom" az a rossz hírem hogy nem lesz ,már AZ!!!!!!!
evass816
2024. július 13. 08:27
Nem érti vagy csak az elvárást teljesíti. Kérdés, őt ki ismeri csak az utcában, ahol lakik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!