Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Demeter Szilárd: 5+1 pontban a választásokról

2024. június 11. 14:32

Magyar Péter továbbra is saját hübriszének a foglya, ezt mutatja most az ATV elleni hadjárata is.

2024. június 11. 14:32
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kezdjük a tényekkel. 

1. A Fidesz megnyerte a választásokat.  A számadatokat mindenki ismeri. Nézőpont kérdése, hogy ki mekkorának látja vagy láttatja a győzelmet, de maga a győzelem letagadhatatlan. 

2. Magyar Péter tönkreverte Gyurcsány Ferencet. Pár hónappal ezelőtt úgy fogalmaztam, hogy MP most teszi tönkre GYF tizennégy évnyi munkáját és ezt jó látni. Tényleg jó volt látni. Viszont Gyurcsány jött már vissza mínusz ezerről, szóval lehet ez csak az első forduló, de ez már az ő bajuk. A nem létező pártok (a Momentumtól a Jobbikig) eddig sem léteztek igazából, eltűnő közösségi médiás posztként vétették olykor észre magukat, szóval a hiányuk fel sem fog tűnni. 

3. Magyar Péter továbbra is saját hübriszének a foglya, ezt mutatja most az ATV elleni hadjárata is.

Önnön szobra ájult imádatának szükségszerű következményeként meg fogja buktatni saját magát.

Ilyen ez az influenszer-szakma, a követői ejteni fogják. Annyiban azért több a potyondiedináknál, hogy politikai tehetséggel rendelkezik, mint ahogyan a világtörténelem legnagyobb gazembereinek is volt politikai tehetsége, éppen ezért válhattak a világtörténelem legnagyobb gazembereivé. Ekkora potenciált nem látok ugyan benne, de ilyen kisebb, magyar narancs-formátumú gonoszként okozhat még károkat.

4. Karácsony Gergely olyannyira nem bízik a saját győzelmében, hogy nem meri követelni az újraszámolást. Márpedig egy igazi demokrata ezt tenné, hogy a következő öt évben még a gyanú árnyéka se tapadjon a legitimációjához.

5. Főpróbának is elment ez a választás,

megmutatta, hogy most már nem elég a szájkaraté, mindannyiunknak keményen kell dolgozni azért, hogy 2026 is meglegyen. Remélem, ezt megértették azok a konjunktúralovagok is, akik eddig a »fogjuk meg és vigyétek«-gyakorlata mentén nézték, amint a Miniszterelnök úr kampányban felszántja oda-vissza az országot.

+ 1. Egy szokásos vádpontot nem láttam az elmúlt napokban sem a nemzetközi, sem a honi ellenzéki médiában visszaköszönni, miszerint Magyarországon akkora diktatúra lenne, hogy itt választásokon nem lehet nyerni. Szóval rögzítsük az utókor kedvéért, hogy hazánkban vasárnap este óta már a haladárok szerint is demokráciában élünk.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert-N
2024. június 11. 19:15 Szerkesztve
lauderstenonis-2 2024. június 11. 16:16 • Szerkesztve Magyarország nem demokrácia. Magyarországon nem tisztességes a választás, mert az állampárt végtelen erőforrásból tud kampányolni. A fidesz önmagában több pénzt költött kampányra, mint Spanyolországban az összes párt összesen. És ehhez nincsenek hozzászámolva a Párt álcivil szervezeteinek a költései (pl. CÖF), a megafon, a kesma, századvég, benézőpont stb. által elköltött milliárdok. Szóval Magyarországon tart választást a Párt, de a választás nem szabad, nem egyenlő feltételeken alapul és nem tisztességes. ----- 1.Kamubuzi lássuk mennyit költött a spanyol és mennyit a magyar? Na? 2. Bármennyit pofáztok a média mindenki számára elérhető Magyarországon. Vidék kamu. 3. Fingod nincs mennyit költött a Fidesz 4. Húgyagyúkám, bármennyit pofázhat bármekkora összegért bárki, ha az emberek többsége elégedett, akkor elégedett. 5. Mosdasd a szart, csak be ne szarj, így is árad belőled a szarszag.
PeterWeber
2024. június 11. 19:11
"Szóval rögzítsük az utókor kedvéért, hogy hazánkban vasárnap este óta már a haladárok szerint is demokráciában élünk." Szerintem csak akkorát buktak (megint), hogy elfelejtették, hogy ezzel kell előjönni...
endeneu
2024. június 11. 16:42
A részenként közölt eredmények mindegyike csak akkor ment ki, amikor annak az újra számlálása (akár többszöri) megtörtént, és egyezett a kétszeri eredmény, tehát a különbségre való hivatkozás butaság. Ez ráadásul minden alkalommal rögzítésre került minden jelenlévő párt szavazatával.
Mandarin-888
2024. június 11. 16:17
Ez az, nyilvánvalóan bebizonyosodott, hogy a Fideszt szavazáson igenis le lehet győzni. Elvileg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!