Azért szúrta le Budapesten párját a holland nő, mert az egy másik nővel csetelt

2024. február 21. 17:21

A 44 éves elkövetőt letartóztatták.

2024. február 21. 17:21
null

Letartóztatták azt a holland nőt, aki a gyanú szerint halálra szúrta párját hétfőn Budapesten, egy Kazinczy utcai Airbnb lakásban.

A Fővárosi Törvényszék a birosag.hu oldalon szerdán azt közölte: a Budai Központi Kerületi Bíróság emberölés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben egy hónapra elrendelte egy külföldi állampolgárságú nő letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint hétfő hajnalban kétszer megszúrta a szintén külföldi sértettet. A férfi a helyszínen életét vesztette. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

Magyarországra a gyanúsított turistaként érkezett, itt sem egzisztenciális, sem személyi kötődése nincs. Minderre, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel a bíróság megállapította, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye – áll a közleményben.

A bíróság a fentiek alapján úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók – írták. A végzés végleges. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a holland pár féltékenység miatt veszett össze egy Kazinczy utcai Airbnb lakásban. A vita során a 44 éves nő egy késsel kétszer vállon szúrta 54 éves párját.

A 24.hu értesülései szerint a 44 éves nő és férfi egy romkocsmában volt az ominózus éjjel, ahol mind a ketten alkoholt fogyasztottak. Az ittas nő észrevette, hogy az 54 éves párja egy másik nővel csetelt, és ezen összevesztek. 

Az ügyész a lap kérdésére elmondta, hogy a nő a vallomásában azt állította, hogy féltékenységi vita volt közte és a párja között, ami dulakodássá fajult, de a késelésre már nem emlékezett. A következő emlékképe pedig az, hogy megpróbálja újraéleszteni az élettársát, és értesíti a segélyhívót.

(MTI, 24.hu)

Nyitókép: képernyőmentés


 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
74bro
2024. február 21. 19:56
Rohadjak meg, de nem tudom nem sajnálni. Nem lennék jó ügyész. Szó szerint elszúrta az életét, 44 éves kor manapság még semmi...
Temeráf
2024. február 21. 19:35
Valamit tenni kell a férfiak elleni erőszakkal! Már lassan minden héten szurkálnak a. nők.
lutra
2024. február 21. 19:29
Minek iszik, aki nem bírja...
fraktoaster
2024. február 21. 19:19
Na majd a holland baloldali pártok is tiltakozhatnak, hogy szegény honfitársuk nem egy 4 csillagos hotelben lesz fogvatartva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!