Orbán: Rendet kell tenni, teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben!

2024. február 23. 07:24

Magyarország erős ország, több alkalmas államfőjelölt közül esett a döntés Sulyok Tamásra – mondta a kormányfő a Kossuth Rádióban.

2024. február 23. 07:24
null

Sűrű napok után péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút Orbán Viktor.

A kormányfő a Fidesz kétnapos kihelyezett frakciülése után tért vissza Budapestre. Balatonalmádiban jelentették be: Novák Katalin lemondása után Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik államfőnek.

Az első kérdés rögtön az új köztársasági-elnökről érkezett.

Magyarország egy erős ország, több alkalmas államfőjelölt is volt

Orbán Viktor elmondta: ő tette a javaslatot a frakciónak, mert ezt mondja ki a szabályzat, de a valóságban hosszas egyeztetések után hozták meg a döntést, mert egy ilyen lépést nem lehet elkapkodni. 

A miniszterelnök elárulta: utolsó körben a Fidesz-elnökség is megtárgyalta az államfőjelölés kérdését.

„Magyarország egy erős ország. Ugyan most baj van, mert lemondott az elnökasszony, de minden bajban van reménysugár is. Amikor körbenéztünk, bőven találtunk a tisztség betöltésére alkalmas magyarokat” – tette hozzá Orbán. A kormányfő közölte, hogy az országnak kijáró tisztelet miatt is megfontolt döntést kellett hozni. Végül Sulyok Tamásra esett a választás.

A miniszterelnök megismételte a múlt heti évértékelőben elmondottakat:  egy kegyelmi döntés miatt alakult ki a mostani helyzet. A kegyelmi kérvényről az elnök és nem a kormány dönt. Egy olyan kegyelmi ügyben történt döntés, amiben nemet kellett volna mondani. Megbomlott a nemzeti egység a kegyelmi döntés miatt, mert egy olyan ügyben született, amiben teljes a társadalmi egyetértés.

Pedofilbűncselekményekhez kapcsolódó ügyekben nem lehet pardon, emelte ki.  

 

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán ezután bejelentette, hogy teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben. Lehetetlen, hogy egy olyan ember, mint a bicskei gyermekotthon vezetője ennyi ideig a helyén maradhatott. Ki kellett volna tűnnie, hogy itt baj van, és ennek oka, hogy nem felelt meg az alkalmassági vizsgálatnak. 

Itt most rendet kell tenni – tette hozzá.

Kapuzárási pánik Brüsszelben

A kormányfő ezután arról beszélt, hogy szigorítani kell a gyermekotthonok dolgozóinak kiválasztási folyamatán, alkalmassági, szexuális irányultsági szempontok alapján is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem akar megfelelni a brüsszeli kívánalmaknak a gyermekvédelem ügyében sem. Abból kell kiindulni, mit akarnak a magyarok, szögezte le. A gyermekek szexuális nevelés a szülők felelőssége, nem akarunk az intézmények környékén LMBTQ-aktivistákat látni – jelentette ki a kormányfő, aki szerint Brüsszelben kapuzárási pánik van: a mandátumuk végéhez közeledő bürokraták azt gondolják, hogy lerendezik azokat dolgokat, ( LMBTQ, migráció) amiket eddig nem sikerült.

„Most egy agresszív időszak van, de ki kell bekkelni, már nincs sok hátra júniusig” – tette hozzá Orbán.

A kormányfő az LMBTQ-nyomulás miatt nem aggódik annyira, mivel „10-ből 11 magyar elküldené az LMBTQ-propagandistákat oda...”. Azonban a migrációs téma már veszélyesebb a miniszterelnök szerint, mivel komoly zsoldoshadsereg képviseli Soros György érdekeit hazánkban is.

„Ennek a konlfiktusnak nincs harctéri katonai megoldása”

Az orosz-ukrán háborúról Orbán kijelentette, hogy a béke és háború közötti különbségtétel nehéz része a politikának, de a realitások az elejétől látszottak. „Az alapvető matematikai tények alapján látszik, hogy Ukrajna nem győzheti le az oroszokat, ha a Nyugat nem segít be” – mondta Orbán. Szerinte a NATO kizárta a katonai beavatkozást. „Ennek a konlfiktusnak nincs harctéri katonai megoldása. Egy békefolyamatra van szükségünk” – mondta. “Magyarország szempontjából ez úgy néz ki, hogy a szomszédunkban egy világhatalom vív háborút. Nekünk emberi lét kérdés, hogy béke és biztonság legyen” – mondta Orbán.

Jön a hadiipari megállapodás a svédekkel

Végezetül a mai svéd-magyar miniszterelnöki találkozóról is szó esett, amely kapcsán Orbán elmondta, hogy egy folyamat végén kiépült a bizalom Ulf Kristerssonnal. A Fidesz-frakció vonakodó tagjaitól azt kérte, hogy adjanak neki időt.

Az összes függőben lévő ügyet pénteken lezárják, így a katonai együttműködés terén is, erre pedig hétfőn ütheti rá az utolsó pecsétet az Országgyűlés, derült ki a kormányfő szavaiból.

Orbán hozzátette: a svédeknek azonban el kell fogadniuk, hogy  Magyarország mást képvisel bizonyos értékrendi kérdésekben.

„Magyaroszág egy keresztény ország, a keresztény értékek nekünk különösen fontosak, a modern konfigurációkat nem veszi be a gyomrunk. De ez kezelhető” – mondta Orbán, hozzátéve, hogy egy katonai szövetséget köt Magyarország és Svédország. „Felnőttek vagyunk, képesek vagyunk érdekalapú döntést hozni” – mondta a pénteki svéd-magyar találkozóval kapcsolatban a miniszterelnök, hozzátéve, hogy azért ez nem egy házasság, ahol valóban számítanának az értékrendbeli eltérések.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 372 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsany-embere
2024. február 24. 10:56
Na ez az igazi mocsokság és köpönyegforgatás! Megszólalt a nagy gyerekvédő, aki kitüntettette a bicskei pedofilt. 2011-ben már bejelentették a bicskei gyerekotthon igazgatóját, mégsem járt el a hatóság, semmi sem történt egy gyerek 2016-os öngyilkosságáig! Ja de mégis történt: 2016 augusztusában Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntette ki lázár, orbán felterjesztésére! Tudjátok kinek a seggét nyaljátok szoponcok!
alexandrosz-2
2024. február 24. 08:27
Megkésett. Hiteltelen. A pedófil gecik szabadlábon. A zsideszes gecik engedték ki őket. Rohadj meg vétótlan köpcös geci csicska, a zsidó gazdáiddal együt5!
gekk
2024. február 23. 19:30
ptrfarkas43 2024. február 23. 18:22 Miért nem modja már ki valaki, hogy egy buzi máltal elkövetett szörnyüségről van szó, és a buzi lobbi takarodjon a náthásba. Ajjaj ostoba szoponca. Akkor mondd ki, hogy az alaptákolmányt egy pedofil írta,
gekk
2024. február 23. 19:26
Mit nem mond a kárpátok varánusza?! Ha nem szúrja ki senki, akkor minden mehet a régiben a gyermekvédelemben? Mert ugye ezeket a mocskokat sem érdekli ez a terület, nem hoz pénzt, max. pár szavazatot. És ugye itt nem lehet szentcsaládokról papolni, itt szerencsétlen sorsú gyerekekről van szó, akikről orbiték, is, simán lemondanak. Pedig fogyunk, nincs munkaerő, és ennek ellenére sem lát a moslék politika, most épp orbit és bandája, potenciált ezen gyermekekben. Rendet tenni? Először ezeknél a moslékzabáló, kapzsi nernyikeknél kelleni kezdeni.. És ugye a fejétől bűzlik a fidesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!