A Kutyapárt azt állítja, elég jól néz ki az EP-választási listájuk

2024. január 20. 17:17

Igaz, hogy még csak az Excel-táblázatot készítették el, üresek a rubrikák, de azt ígérik, februárban a neveket is beleírják, s akkor több polgármesterjelöltjük nevét is elárulják.

2024. január 20. 17:17
KOVÁCS Gergely
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Azt, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) az elmúlt egy-két évben tényező lett a hazai belpolitikában, nem csupán a közvélemény-kutatási adatok támasztják alá – a felmérést készítő intézetek szinte egyöntetűen azt állítják, az ellenzéki térfélen a DK-n, Mi Hazánkon és a Momentumon kívül Kovács Gergőéknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy az európai parlamenti választáson elérjék az ötszázalékos küszöböt –, hanem számtalan egyéb jele is van.

Többek között az, hogy rájöttek arra, Brüsszelben jól fizető, nagy presztízsű, viszont túl nagy megerőltetéssel nem járó, remek álláslehetőség adódik, így ők sem veszik félvállról az uniós voksolást, s mint az előbb volt róla szó, nem is esélytelenek. Emiatt 

feltételezhetően nagyon (nem) kutyául éreznék magukat, ha végül nem szereznének mandátumot június 9-én. 

Ám az is arra vall, hogy egyre komolyabban kell őket venni, hogy már ők is titkolóznak, mint a többi párt; sőt, ebben a vonatkozásban még pártabbak is náluk, hiszen gyakorlatilag minden politikai formációról tudjuk, ki lesz a listavezetőjük, ám a Kutyapárt még nem hajlandó közölni ezt a roppant fontos információt. Amikor rákérdeztünk erre, Terdik Roland, a párt kommunikációs vezetője – mert már ilyenük is van – azt írta, „Az EP-listánk elég jól néz ki, mondhatni, hogy egy jóvágású EP-lista, szépen megformáztuk Excel-táblázatban. Nevek sajnos még nincsenek benne, február elején várható, hogy megtöltjük velük a határozottan csinos táblázatot.”

A nagyra törő Kutyapárt azonban a településeken is szeretne villantani, 

merész tervekkel vágnak neki az önkormányzati választásnak, nem véletlen, hogy intenzív felkészülési procedúrának vetették alá szóba jöhető embereiket. Ehhez képest a honlapjukon alig néhányan szerepelnek csupán (bár ez a lista a 2023. november 22-i állapotot tükrözi, azóta nem frissült, ami a naprakészségüket erősen megkérdőjelezi).

Ezt is ajánljuk a témában

Ez alapján annyit lehet tudni, hogy a fővárosban a XII., valamint a IV. kerületben állítanak polgármesterjelöltet, a Hegyvidéken az egyik társelnököt, Kovács Gergőt, Újpesten pedig Nagy Dávidot. Nyilván még nem volt idejük feltüntetni Juhász Pétert, aki a minap döntötte el, hogy megpályázza a Belváros vezetését, s ebben a tervében az MKKP támogatja. A párt akkor azt közölte, „elég bátor és hülye, hogy nekimenjen az ügyeknek, ahelyett, hogy venne pár lakást. Kutyapártosként rendes aktív-kreatív passzivizmus várható tőle”.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyébként mindezzel komoly fejfájást okoznak a szivárványkoalíciónak, mert már eddig is rivalizált ott két polgármesterjelölt, s most új ellenfelük akadt. Egyikük a volt MSZP-s, jelenleg is önkormányzati képviselő és frakcióvezető, Kovács Alex Gábor, aki már régóta készül arra, hogy legyőzze a fideszes Szentgyörgyvölgyi Pétert. A másikuk a momentumos Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, akire Zuglóban nem voltak vevők, s rájött arra, hogy a Belvárosban van a munkahelye, ezért úgy gondolta, ez kitűnő oka arra, hogy itt próbálkozzon.

Ezt is ajánljuk a témában

Emellett Budapesten még néhány listavezetőjük nevét tüntették fel, így biztos lesz listájuk az I., a III., a XIV, valamint a XXII. kerületben, de indulnak még biztosan a II.-ban is. S szerepel a nevek között Döme Zsuzsanna Suzi mint IX. kerületi alpolgármester, az viszont nem derül ki, hogy ringbe száll-e június 9-én, arra azonban mérget vehetünk, hogy alpolgármesterjelöltként nem fog szerepelni a neve a szavazócédulákon, mert erre a tisztségre nem lehet voksolni. Vidéken pedig Ajkán, Győrött, valamint Szegeden akarják elnyerni a polgármesteri tisztséget.

De miután ennyi politikussal nem fogják megváltani a világot – még Magyarországot sem –, Terdik Rolandtól azt is megkérdeztük, tud-e újabb nevekkel szolgálni. Azt írta,

azóta három listavezetőt fogadott el a taggyűlés, Sipos Tamást Szárligeten, Várady Zoltánt Újbudán és Paszicsnyek Jánost Bicskén 

kapta meg ezt a megtisztelő feladatot. Emellett megígérte, hogy hamarosan frissül a honlapjuk jelöltes menüpontja is.

A kutyapártiak már évekkel ezelőtt kijelentették, kizárnak mindenfajta közös indulást a balliberális ellenzékkel – persze a kormánypártokkal főleg –, mert ez gyakorlatilag a párt halálát jelentené. Azzal a döntésükkel azonban, hogy hol indulnak el és hol nem – ismerve a támogatottságukat – komolyan befolyásolják a választások kimenetelét. A közvélemény-kutatók ugyanis egyetértenek abban, hogy döntően a kormánnyal és a Fidesszel nem szimpatizálók voksolnak rájuk, így főleg az ellenzéktől csíphetnek le komoly százalékokat, feltéve, ha ezek a szavazók egyébként behúznák az x-et a balliberális politikusra, ha nem lenne a lapon MKKP-s. Persze nem kevesen vannak olyanok is, akik 

kifejezetten a Kutyapártra akarnak voksolni, s ha nem lesz ilyen jelölt, el sem mennek szavazni, 

ők nyilván kevésbé „veszélyesek” a szivárványkoalícióra.

Kovács Gergőék annyit hajlandóak megtenni, hogy Karácsony Gergellyel szemben nem indítanak el senkit, mert azzal valóban veszélyeztetnék a főpolgármester hatalomban maradását. A kerületek egy részében és néhány városban azonban – mint láttuk – mindenképp lesz polgármesterjelöltjük, ha most még nem is közölték, pontosan hány helyen. 

De már most lehet tudni, Budapesten legalább lesz három 

– ennél azonban mindenképp többre lehet számítani –, ennyi pedig elég, hogy az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő módosítása alapján a fővárosban állíthassanak listát. Így komoly reményük van arra, hogy októbertől nemcsak egyes településeken, kerületekben, hanem a Fővárosi Közgyűlésben is kutyálkodhatnak.

Nyitóképünk archív: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke (k) a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk elõtt az EP-választás napján, 2019. május 26-án. Tõle jobbra Döme Zsuzsanna, a párt EP-listavezetője. MTI/Mónus Márton

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2024. február 03. 01:05
A legszekszibb takarítónénit akarták még listára tenni, ám a Sipos Peti nem ért rá nekik.
Gullwing
2024. január 23. 08:28
Szánalmas drogos majmok, de ez kell a ballibcsiknek...
Pernahajder
2024. január 21. 19:07
Gyagyaország tolvajt választ. Elmeroggyantak vagytok , minden oldalon IS.
Savoiard
2024. január 21. 05:44
A széthullo kis libsi partocskakbol kiábrándult protest el es a momentum bázisa (amelyik ha most sem kap valamit szerintem elfordul az igazi viccparttol) simán fog annyi lehulló szavazatot hozni, hogy ezek a kutyák pár helyen bekavarjanak. Viszont a 5.ker választás igazán vicces lesz..kerpel, drogos csöves Peti? Ez am a kínálat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!