Miként lehet egy okos nőt megkülönböztetni egy ostoba nőtől?

2023. november 12. 16:18

Semmi kifogásom az ellen, hogy a nők is vezethetnek autót. Ha férfiak vezethetnek, akkor tulajdonképpen még a gorilláknak is méltánytalan megtiltani a közlekedés ezen módját.

2023. november 12. 16:18
Paranoid Android
Paranoid Android
Pesti Srácok

„Ez az írás nem a férfiak ostobaságáról szól, azt a témát az összes többi írásomban szoktam érinteni, kivéve, ha nem Szabó Tímeáról, Dobrev Kláráról, Vadai Ágnesről, esetleg Cseh Katalinról emlékezem meg éppen. Az emberi hülyeség végtelensége és abból is egy speciális eset feletti sopánkodás mindig aktuális sajnos.

Az alábbi szöveget egy felebarátom monodramatikus felszólamlása alapján jegyeztem le, az illetőt megviselte az élet aznap és élményszerű előadása lejegyzésért kiáltott. Íme:

Semmi kifogásom az ellen, hogy a nők is vezethetnek autót. Ha férfiak vezethetnek, akkor tulajdonképpen még a gorilláknak is méltánytalan megtiltani a közlekedés ezen módját. Szokták mondani, hogy az autók a férfiak számára vannak tervezve, biztonságilag is és ezért a nők számára veszélyesebbek baleset esetén. Nem tudom, így van-e, de azt tudom, hogy ha az autókat a női méretű vezetők biztonsága szempontjából terveznék meg, az mivel járna az átlagos és az annál nagyobb méretű férfiak szempontjából. (mellékszál)

Csak az biztos, hogy a férfiakért nem aggódna ebben az esetben senki. De ne forszírozzuk ezt a kérdést, mert az Európai Parlament meghallja és kipréseli az EU-ból, hogy ne lehessen férfibiztonságos autót forgalomba helyezni a jövő héttől, mert az sérti az egyenlőséget. Azt meg soha nem magyarázzuk meg nekik, hogy statisztikailag talán a férfiak némileg több kilométert vezetnek le, mint a nők. (tényellenőrzés?)

Szóval a gondolatsor úgy kezdődött, hogy kénytelen voltam reggel a csúcsforgalom előtt pár perccel beautózni a városba. A sor jó ütemben, a megengedett ütemben haladt még a lakott területen kívül a külső sávban és minden feltétel adott volt ahhoz, hogy a felbukkanó lassújárművet, amelyet felevett a fene a főútra ilyenkor, lendületesen megelőzzük még az emelkedő előtt. (biciklisáv?)”

Nyitókép: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. február 01. 17:42
55 éves a hivatásos jogsim. Csak annyit: a nők óvatosabbak általában. Idióta pedig mind a két nem között van. Nomeg érzéketlen vezető is. 1971-72, sereg, sofőrtárs. Rángatva vezetett. Nem lehetett leszokatni. 1982, 56-os busz a Hűvösvölgyből be. Ugyanúgy rángatott... Mondom magamban: basszus, ez olyan, mint K...c. Hát ő volt! Más: skodások, haha! megmutatom, ki a bunkó! Előz, ha kell, ha nem... Siker! 200 m után lekanyarodik. A zsuk-osok... Kint-bent 70-nel... Kanyarok és a zsúfoltság miatt előzhetetlenek.
GrumpyGerald
2023. november 13. 10:05
A cikkből árad a múltszázadias, érzékenységeken átgázoló faragatlanság, a diszkrimináció és politikai inkorrektség. Mélységesen felháborít, hogy egyet értek vele.
Monostor
2023. november 13. 08:47
Van, mikor az okos nők is rákényszerülnek, hogy vezessenek, pl mikor a férj, gyerek, szülők betegek és kórházba kell vinni őket. Igy válnak az okosokból buták, akik idegességükben össze-vissza indexelnek, ok nélkül sávot váltanak, aztán vissza, stb. Ilyenkor kell az okos férfiaknak még okosabban és előrelátóbban viselkedni a forgalomban, hogy a buta nők biztonságosan haza érjenek és újból okos nőkké váljanak.
buckafej-2
2023. november 13. 08:33
Én ilyen cikket sem tudnék írni, de ez most gyenge lett. Elolvastam az egészet, hátha kijön belőle valami, de semmi. Pedig máskor jobbak szoktak lenni az írásai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!