Megállapodott a kormány Karácsonyékkal az atlétikai vébé előtt

2023. augusztus 11. 12:56

Csütörtök éjszaka lezárultak a tárgyalások.

2023. augusztus 11. 12:56
null

Lezárultak a tárgyalások, amelyek az atlétikai világbajnokság megrendezésének feltételeit tartalmazó főváros–kormány megállapodás érvényre juttatását célozták. Legalább is erről írt Facebook-oldalán Karácsony Gergely, a főpolgármester tájékoztatott arról, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter írásban is megerősítette: a kormány betartja a korábbi megállapodást.

Mint írta, a 2019 végén megkötött megállapodás lényege egyszerű: az atlétikai világbajnokság ne csak egy stadionépítés és egy egyszeri sportesemény legyen, hanem olyan városfejlesztés része, amely egy egészségesebb Budapestet eredményez. Ebben többek között azt vállalta a kormányzat, hogy Ferencvárosban a tömegsport céljait szolgáló sportpark épül, hogy öt éven keresztül évente 10 milliárd forint fejlesztési támogatást kapnak a kerületi egészségügyi intézmények, valamint ebből működtethetik a fővárosi CT/MR programot. A megállapodás aláírása a gyakorlatban azt jelenti, hogy félbemaradt beruházásoknál a szükséges szerződéseket soron kívül megkötik, a hátralevő keret felosztásáról pedig szakmai egyeztetések indulnak.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jeva081308
2023. augusztus 11. 19:33
Már előre látom, ő lesz a leglelkesebb, majd büszkén veri a a mellét, mintha a VB az ő érdeme lenne. Mocsodék egy gazember. Budapestet sikerült tönkretennie, FB huszár, mindenhol vigyorog mint egy idióta.
KBA98
2023. augusztus 11. 17:13
Ha ez a szemét beleköp ebbe, akkor neki annyi!
Abafy Alfréd
2023. augusztus 11. 17:09
Ó be nagylelkű ez a mi kígyóvállú Kamugerink. Megengedi, hogy megtartsuk az atlétikai világbajnokságot.Köszönet érte.
zakar zoltán béla
2023. augusztus 11. 14:49
Kóriczát a Biodomba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!