Lázár János: Budapest körül logisztikai gyűrűt hoz létre a kormány

2023. augusztus 29. 16:57

Kompország helyett hídországnak kell lenni a tárcavezető szerint.

2023. augusztus 29. 16:57
Lázár János

Budapest körül a kormány egy logisztikai gyűrűt hoz létre, amely rácsatlakozik a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésre és a V0-ás vasúti körgyűrűre, ebben a fejlesztésben Biatorbágynak döntő szerepe van – mondta az építési és közlekedési miniszter kedden a Pest vármegyei településen.

Lázár János a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium új épületének átadásán arról beszélt, hogy mivel az új oktatási intézmény a logisztikát, az informatikát és pénzügy-számvitelt tűzte zászlajára, fontos szerepe lehet a kormány terveiben.

Úgy fogalmazott: „meg kell vizsgálni, lehet-e a Kárpát-medence kelet és nyugat között, észak és dél között, a kultúrák találkozásánál most már nem kompország, hanem inkább hídország. A szónak abban az értelmében, hogy vasútvonalaival, autópályáival átkelést biztosít világok között, biztosítja az áruk és emberek szabad áramlását, ennek a jelentőségét felértékelte a Covid és a háború” – fűzte hozzá a miniszter.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. augusztus 29. 23:15
A másodrendű közutak némelyike is katasztrofális, de mondok mást is. Még a rézsük karbantartása, a bokrok nyírása is elég hektikus. Az utak lassan csak közepükön járhatók, kétirányú forgalom már nem lehetséges, mivel az út széle hiányzik, a bokrok meg benőtték. A részüket túlszántják, úgyhogy a fővárosi logisztikai cécót értem én, de hidegen hagy, míg vidéken ilyen problémák vannak...Ja és a tömegközlekedés pedig visszafejlődik a vidéki agglomerációban.... Tovább is van, mondjam még?
connorj
2023. augusztus 29. 22:04
Századokra építkezünk, SZÉP legyen. https://m.youtube.com/watch?v=PWMXIj50l14&pp=ygUNZsO8esOpcmkgdsOhcg%3D%3D
connorj
2023. augusztus 29. 21:57
Repteret mihamarabb megvenni mert megy fel az ára. Majd integrálni a V0 logisztikával. + A vasút-szerkezet a földrajzi adottságokban organikusan gyökerezik. Eme fő szállítási pálya-hálózat, környéke integrálandó -napelemhálózat szervezés, fenttartás -fa, bokor űltetés, fenttartás -organikus-okostáj-szervezés -grafitisok integrálása a dizájntervezésbe Stb.=.... MTA-brainstorming témában. Megismerés-területek eredményeinek integrálása a tájszervezésbe (Pl: A Vér, nyirok, Ideg, pályák párhuzamosan organikusan szerveződött struktúrák a testben.) Földmunkákon sokat lehet spórolni, az elhanyagolt Budapestkörnyéki szakaszok vonal átkötő utakká szervezésével. (Túlforgalomra.) Inkább 3% hiány az 5% helyett, mint 9% infláció a 13% helyett. Ui: 🚄V0-LOGISTIC Rt. (Szívesen) ♥️ 🤍 💚 Irodalom: 🇭🇺 https://vasutallomasok.hu/terklist.php 🇭🇺 https://vasutallomasok.hu/terk/elovarosi3_rb_750x550.jpg 🇯🇵 https://www.tiktok.com/@landscapestv/video/7265407410410360065?_t=8fFcsL6qiWG&_r=1
FeketeFehér
2023. augusztus 29. 21:19
Budapest körül az elmúlt 20-25 évben egészen komoly logisztikai gyűrű épült ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!