Karácsony az orosz történelemkönyvről: „Becsicskulás helyett ideje a határozott szavaknak”

2023. augusztus 30. 08:52

A főpolgármester az asztalra csapott egy Facebook-bejegyzéssel. Spoiler: a kormány a hibás.

2023. augusztus 30. 08:52

Ahogy megírtuk, Putyin új történelemtankönyve fasisztának nevezi az 1956-os magyar forradalmárokat, amit a magyar baloldalon valamiféle hatalmas leleplezésként állítanak be, a magyar jobboldal oroszbarátságáról beszélnek, miközben erről szó sincs, derül ki például szerzőnk cikkéből. Karácsony Gergely most egy Facebook-bejegyzés erejéig csatlakozott rá arra a narratívára, miszerint a magyar kormánynak kemények föl kellene lépni az orosz tankönyv tartalma ellen, azonnal bekéretni az orosz nagykövetet és így tovább.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Rendben van ez így, jól érzem magam az osztrákok, a bajorok, a lengyelek, az olaszok vagy a türk népek társaságában. Barátkozzon atomhatalmakkal, akinek hét anyja van.

„Becsicskulás helyett most tényleg helye és ideje lenne a határozott szavaknak – egyetértek azokkal, akik a kormány kiállását, a külügyminisztérium cselekvését, legalább az orosz nagykövet azonnali berendelését követelik az orosz állam történelemhamisítása, az 56-os forradalom emlékének, örökségének és tényeinek meggyalázása miatt” – írja Karácsony.

Emlékeztet arra, hogy az új állami orosz tankönyv a hírek szerint fasisztázza az 56-os forradalmat, és hibának nevezi, hogy az orosz csapatok kivonultak Kelet-Európából, így Magyarországról is. Hangsúlyozza: 

„Most tessék, mert most lehet is, kell is keménykedni: ez a gyalázat nem maradhat válasz nélkül. 

Hol vannak most azok, akik mindannyiszor Magyarország megsértését emlegetik, ha netán valaki rosszat mond a kormányukra? A kormány nem egyenlő Magyarországgal, és most egész Magyarországot sérti meg az orosz állam történelemfelfogása. Erre kell kellő határozottsággal diplomáciai választ adni.”

A főpolgármester végül fölteszi a kérdést: 

„Mi az az üzleti-hatalmi érdek, ami fontosabb nekik, mint a közös magyar múlt, emlékezet és örökség? 

A hallgatás beismerés, a kiállás kötelesség.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. szeptember 01. 19:11
-Bélám, mi volt ma a hivatalban!- szólt erélyesen Bélára az asszonya(Bélánéja), mikor az meggyötört testével(kicsi a szolgálati autó neki, akkora szép szál legény) betétovázott a lakása ajtaján. És ekkor Béla eltátotta a száját,hogy Béláné a szájába tudja tenni a soron következő Viagráját. És Bélánénk ettől újra elégedetté vált, amitől az ura marad holnapra is: Béla.
citromosParizer
2023. augusztus 30. 21:30
és mit fog csinálni a mulya? megint kijelenti, hogy háborúban állunk Oroszországgal, csak most toppant is egyet? :D
Málaga21
2023. augusztus 30. 18:54
Érdekes, közben meg százezerrel ragaszkodnak a horn gyula sétányhoz.
csapláros
2023. augusztus 30. 18:27
Sztrovacsek 2023. augusztus 30. 12:19 A deszkán baszott tetves kurva anyádat néz hülyének te leprafészek provokátor! Ne tégy úgy, mintha nem tudnánk, hogy az ukrajnai, a szlovákiai a romániai stb. magyar kisebbséget éppen a magadfajta, a szomszédos neonáci államrendekkel kollaboráló janicsárok gyilkolják ezerrel az államigazgatásban és a hétköznapok szintjén is, de HOL GYILKOLJA az orosz, a náluk nem is létező magyar nemzeti kisebbséget, bazdmeg??? SEHOL! Előbb tehát titeket, a nemzetáruló leprafészkeket és a szomszédok neonácik újabbnál újabb generációit nevelő tankönyveit kell kiirtani egy lángszóróval, hogy ne fertőzhessetek tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!