Így igényelheti a kedvezményes többletföldgázt!

2022. szeptember 22. 22:23

Közleményt adott ki az MVM.

2022. szeptember 22. 22:23
null

Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a többgenerációs családi házaknál annyiszor lehet igénybe venni a rezsicsökkentett áron felhasználható 63 645 megajoule (MJ), legalább 1729 köbméter kedvezményes mennyiséget,

ahány különálló lakás van az ingatlanban, de legfeljebb 4 lakás után.

Hozzátették, a kormány döntése értelmében azok a többgenerációs családi házak, ahol a több külön lakás gázfogyasztását egy mérő méri, többletkedvezményt vehetnek igénybe, ennek feltétele, hogy a jegyző által kiállított hatósági bizonyítványt kell eljuttatni az MVM Next részére.

Azt javasolták, hogy a bizonyítványt, illetve az ehhez kapcsolódó – az MVM Next honlapjáról letölthető – nyomtatványt  a [email protected] e-mail-címre küldjék a minél gyorsabb ügyintézés érdekében. A dokumentumok benyújthatók a társaság ügyfélszolgálati irodáin személyesen időpontfoglalást követően vagy postai úton is.

Kiemelték, nem jár visszamenőlegesen a kedvezményes többletmennyiség, azt az MVM Next a hatósági bizonyítvány benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazza, időarányosan.

A közlemény szerint a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a tetőtér-beépítéssel vagy emeletráépítéssel létrehozott új lakásnál az új lakáshoz kapcsolódó lakáscélú állami támogatásról szóló támogatói okirat bemutatásával lehet igényelni, amelyet szintén az MVM Next honlapjáról letölthető nyomtatvánnyal együtt kell beküldeni.

Arra is rámutattak, amennyiben utólag kiderül, hogy jogosulatlanul vették igénybe a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget, azt az MVM Next a versenypiaci árakat tükröző ár másfélszeresével számolja el.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. szeptember 23. 13:09
@fogas paduc Aki egyetért a NER-tagságából, hogy a korrupt tolvajokat pártfüggetlen módon lámpavasra kell húzni, az nyomjon egy lájkot!
nick89
2022. szeptember 23. 09:34
Svájciörökösnőt mindenkinek! "....Kósa valamiért nem fogott gyanút, az ügyvédje még közös céget is alapított az asszonnyal, négyszer is találkoztak Svájcban . Az ügyben előkerült egy közjegyzői dokumentum, ami Kósa anyja nevére utaltatott volna 800 millió forintot P. Máriától."
szintetikus
2022. szeptember 23. 09:06
És olyan számlát vajon hol lehet igényelni, ahol az MVM nem csal? :D Úgy hallom jó sokan kapnak rossz számlákat, mert kell a pénz a csóringer országnak és próbálják lenyúlni az állampolgárok pénzét, mint a kommunisták.
George Soros 2.0
2022. szeptember 23. 06:42
https://www.mvmnext.hu/lakossagirezsi/contents/Nyilatkozat-csaladi-kozosseg.pdf ha valaki csak a nyilatkozatot keresné. (azért elég jól el van bujtatva)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!