Márki-Zay szerint egyszerre sorosistának és antiszemitának lenni egymást kizáró feltételezés

2022. január 14. 16:31

Népszavazásra bocsátaná az új alkotmányt, szomorú lenne, ha a Kutyapárt miatt maradna hatalmon a Fidesz, és már nem mondaná el a vasárnapi mondatait Márki-Zay Péter, aki újra nagyot ment – ezúttal a Spirit FM-en.

2022. január 14. 16:31
null

Újabb nagyinterjút adott Márki-Zay Péter – ezen a héten immár harmadszor. Most a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorának vendége volt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, ahol 48 perces beszélgetést készített vele Gavra Gábor.

Népszavazással alkotmányozni – ez a mesterterv

Az adás elején Márki-Zay kérdésre leszögezte: teljesen reálisnak tartja, hogy az április választások után ő lesz Magyarország miniszterelnöke. „Én három választást nyertem eddig, és a közvélemény-kutatók mindig esélytelennek tartottak” – tette hozzá.

Márki-Zay elmondta: ha hatalomra kerülne, az első három intézkedése a korrupció elleni fellépés, a keleti országokkal kötött nemzetközi szerződések – Fudan Egyetem, Budapest-Belgrád-vasútvonal – felülvizsgálata, és az egészségügyi várólisták rövidítése lenne.

„Soha nem mondtam olyat, hogy fizetőssé tenném az egészségügyet” – jelentette ki Márki-Zay, mire a műsorvezető felidézte neki a vizitdíjról tett kijelentéseit 2020-ból. De említhetnénk egy másik mondatát is, miszerint „álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, nincs olyan, hogy ingyenes egészségügy, ez egy illúzió”.

Márki-Zay szerint a vizitdíj ma is létezik, és mértéke 25 000 forint. Ezt arra alapozza, hogy ő maga is ment már magánszolgáltatóhoz egy ultrahangos vizsgálatra, ami 15 000 forintba került neki. 

A második téma az alkotmányozás volt. „Dobrev Klárával nagyon nagy részt egyetértünk ebben a kérdésben. Nagyon gyorsan szükségünk van egy jogállami, új alkotmányra, amelyet népszavazáson kell megerősíteni” – mondta Márki-Zay, aki szerint minimalista alkotmány kell, azaz a szociális jogokat például ő nem írná bele egy esetleges új legfelsőbb jogforrásba.

Kérdésre hozzátette: nem írná felül a kétharmados törvényeket feles többséggel, hanem létrehozna egy új alkotmányt, amit népszavazásra bocsátana, mert szerinte „nincs annál nagyobb legitimáció”. ( Az egyetlen probléma az, hogy alkotmányos rendelkezésekről és alkotmánymódosításokról  nem lehet népszavazást tartani –a szerk.)

„Ha azt Fidesz azt látja, hogy elveszíti a választásokat, és azt látja, hogy az ő számára is szeretnénk új alkotmányt írni, én nagyon optimista vagyok, hogy ők is részt vesznek majd az alkotmányozási folyamatban, és végre teljes nemzeti konszenzus születhet” – fogalmazta meg reményeit Márki-Zay, aki szerint a magyar ellenzék sokszínű, vannak közte

Szóba került az ellenzék népszavazási kezdeményezése is, amelyhez a pénteki adatok szerint még mindig hiányzik bő 30 ezer aláírás. A december 31-i dátumra – amikorra a tervek szerint összegyűjtötték volna a 200 000 szignót – azt  mondta Márki-Zay, hogy ezt a célt „elég hamar felülírtuk”.

„Ez egy komoly beszélgetés volt, a hat párt közül egyetlen egy támogatta azt, hogy legyen egy nagyon komoly kampány” – mondta Márki-Zay. Nem árulta el, hogy melyik párt volt ez, de hozzátette: a többiek úgy döntöttek, hogy az aktivistáknak szükségük van egy kis pihenésre, feltöltődésre, „amit a karácsonyi időszakban a családjuk körében megtesznek”. Szerinte tehát eleve az volt a megegyezés a pártok körében az aláírásgyűjtés megkezdése előtt, hogy januártól pörgetik fel a kampányt.

A műsor utolsó részében szóba került a közös lista és az esetleges lecserélés is, illetve kitértek Márki-Zay keddi esti ATV-s interjújára is,  amelyben Márki-Zay Gattyán Györggyel egy lapon említette a Kutyapártot.  Bár Márki-Zay hetedik frakcióra vonatkozó elképzelése a pártok ellenállásán megbukott, de a listára szeretné, ha befutó helyekre kerüljön három roma származású politikus. Mi történne, ha ez sem valósulna meg? – kérdezte Gavra. „A legnagyobb nyilvánosság előtt fogják ostorozni azokat, akik ezt megakadályozzák” – válaszolta Márki-Zay, aki hozzátette:

„Ha londoni elemzők az előválasztás másnapján, az én győzelmem miatt Orbán leváltásának az esélyét 20-ról 40 százalékra emelték, akkor tessék tudomásul venni, hogy a hat ellenzéki párt is csak akkor győzhet, ha meg tudjuk szólítani a konzervatívokat, a civileket és a romákat. Ezt tudja Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc is” – szögezte le Márki-Zay.

„Nem kell szeretni egymást, mert ez nem erről szól, de a közös érdeket mindenkinek érdemes belátni” – tette hozzá a miniszterelnök-jelölt.

Már nem mondaná el a vasárnapi mondatát

Kovács Gergely, a Kutyapárt elnökének Facebook-bejegyzése szerint nem ők, hanem Márki-Zay osztja meg az ellenzéki szavazókat,  és egyébként is, „nem lehetne valaki más a jelölt, aki nem ilyen?” ( Azóta javasolt is valakit a miniszterelnök-jelölti posztra Kovács.)

Egészségére. Nyilvánvalóan a parlamentbe szeretnének jutni” – reagált a kutyapártosokra Márki-Zay. „Ha véletlenül ezen fog múlni Orbán Viktor hatalomban maradása, nagyon szomorú lennék” – mondta Márki-Zay.

A Harcosok Klubja Márki-Zay fideszes zsidókról szóló vasárnapi videóval zárult. Én azt kifogásoltam, hogy a Fidesz hol egy Soros-bérencnek titulál, hol antiszemitának, nyilvánvalóan mindkettő alaptalan, de egymást teljesen kizáró feltételezések” – mondta Márki-Zay. Ergo Márki-Zay szerint aki a Soros-hálózatban dolgozik, az csak filoszemita lehet. Hogy ez mennyire nincs így, azt bizonyítja például hogy „a Soros globális szervezeti hálójából kiszivárogtatott és a DC Leaksen 2016-ban közölt dokumentumok szerint Soros nem csak globalista (határellenes), illegális bevándorlást pártoló, antikapitalista, a judeokeresztény és nyugati értékeket ellenző csoportokat támogat, hanem a Muszlim Testvériséggel szimpatizáló és anticionista, palesztinpárti szervezeteket is. Például az Adalahot, ami »független emberi jogi szervezet«-nek tartja magát, s ami, akárcsak a palesztinok és Irán, Izrael állítólagos háborús bűnei ellen is kampányolt, fellépett Izrael diplomáciai elszigeteléséért és a Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS) mozgalom mellett is. Úgyszintén támogatja anyagilag izraeli arab szervezetek Izrael-ellenes tevékenységét" – írta pár éve Rachel Ehrenfeld az American Thinker nevű oldalon, az írást akkor lapunk is szemlézte.

Márki-Zay egyébként

már nem mondaná el – bár semmi negatívat nem lát benne – a vasárnapi mondatát, melyben arról értekezik, hogy kevés zsidó van a Fideszben.

Magyarország egyetlen rasszista pártja a Fidesz, és ez a párt próbál bennünket becsületes, tisztességes, keresztény embereket rasszizmussal vádolni? Ez engem végtelenül felháborít” – jelentette ki Márki-Zay, majd hozzátette: nyilván itt a szatellitpártokkal együtt értjük a Fideszt. 

Márki-Zay azt is szeretné, ha az ellenzéki közvélemény nem az ő szavainak a kiforgatásával foglalkozna. Még az ellenzéki megmondóemberek is – az a néhány, aki  a Fidesz szolgálatában áll – SMS-t kapnak Rogán Antaltól akkor, amikor valamibe bele lehet kötni az én vasárnapi megszólalásom alatt, és akkor ők máris nekem esnek” – mondta Márki-Zay.

 

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hárs_1
2022. január 15. 09:10
Ez a szélhámos mindent összesároz amihez hozzáér.
misi53
2022. január 14. 23:59
Ez mind semmi !!! De milyen fejformája van !
enes
2022. január 14. 21:48
Hogy sikeres legyen az Alkotmány népszavazásos megerősítése, hova kell levinni a határt? Kb. 20 %-ra?
Sany Xepi
2022. január 14. 19:30
Hát Maki ez a megállapításod sem állja meg a helyét. Karl Marx volt az egyik első modern antiszemita, aki ugyan ebben a cipőben járt mint te.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!