Bayer Zsolt elindult a Kékszalagon

2021. július 22. 18:14

Elrajtolt az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 556 hajó nevezett a tókerülő versenyre.

2021. július 22. 18:14
null

A verseny honlapján közölték, a végső győzelemre leginkább esélyes nyílt többtestű vitorlások kategóriájában 15 hajó nevezett a Kékszalagra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint gyenge szélben versenyez majd a mezőny. A rajt idején még mérsékelt északnyugati szél várható, amely már a délelőtt folyamán gyengül, és a déli óráktól a tavi cirkuláció lesz a meghatározó. Az esti órákban sokfelé teljesen leállhat a légmozgás – hívták fel a figyelmet. A meteorológiai szolgálat szerint pénteken és szombaton is főként a helyi hatások alakítják majd a gyenge, vagy mérsékelt légmozgást.

A hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár, a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével, majd pedig Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre.

A versenyen többek között indult Bayer Zsolt publicista is, az indulásról még csütörtök reggel számolt be Faceook-oldalán.

Végre, verseny. A képek még reggel készültek, nagyon vártam már! Hajrá!”

– fogalmazott.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg.

(MTI, Facebook)

Nyitókép: Bayer Zsolt Hivatalos Facebook-oldala 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mikediver
2021. július 23. 09:55
Tök megértem most a libsibolsik irigységét, de hát a szar életet ők választották! Nagyon jó vitorlázni higgyétek el, egyszer próbáljátok ki!
Mikediver
2021. július 23. 09:51
Libsi genderek pride-ra járnak, jobboldali férfiak vitorlás versenyre. Micsoda különbség. Muhaha
Mikediver
2021. július 23. 09:44
Muhaha, ez az élet, a libsibolsik eközben nyüszítenek....
koronaszepe
2021. július 22. 22:24
Fogadjunk, hogy vadászik is a pénzes prolija...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!