Év végéig lehet használni a régi tízezreseket

2019. február 15. 22:12

De egészen 2023-ig lehet beváltani a régi bankjegyeket.

2019. február 15. 22:12

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) december 31-én bevonja a forgalomból a régi tízezer forintos bankjegyeket, ezzel az év végén befejeződik a forint bankjegyek öt évvel ezelőtt elkezdett megújítása. A jegybank pénteki közleményében emlékeztet: a tízezer forintos címlet megújított változatával 2014 decembere óta lehet fizetni. Az elmúlt években az új tízezer forintos bankjegyek dinamikusan terjedtek a készpénzforgalomban, így a forgalomban levő tízezer forintosok 86 százalékát már a megújítottak teszik ki.

A régi címletváltozat bevonása után, 2020. január 1-től már csak a megújított tízezer forintos bankjegyek lesznek használhatók. A bevonási határnapig be nem cserélt bankjegyek a bankokban és postafiókokban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű törvényes fizetőeszközre.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slate
2019. február 16. 07:39
Nekem is sok van. Nem lehetett volna 2-3 évre széthúzni a bevonást? A kiskereskedelemben hirtelen nem fogadják el, mert küszködés. Tudom, jelentsem fel őket... Visszaállok a sárga csekkre.
cutcopy
2019. február 15. 22:43
Hűbammeg most mi lesz, nekem több tonnányi van..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!