Reding: Gyors lesz az EB vizsgálata

2012. február 19. 13:48

Gyors jogi vizsgálatnak vetjük alá, hogy megoldódott-e a probléma, válaszunk jogilag megalapozott lesz – fogalmazott a magyarországi kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatban Viviane Reding a Kuriernak adott, elsősorban Görögországról szóló interjújában. A biztos nem hiszi, hogy az uniós alapjogok megsértése miatti eljárás indulna Magyarországgal szemben.

2012. február 19. 13:48

Gyors, jogi vizsgálatnak veti alá az Európai Bizottság a magyar kormánytól a kötelezettségszegési eljárások keretében pénteken kapott válaszokat válaszokat – nyilatkozta Viviane Reding, a bizottság alelnöke a Kurier vasárnapi osztrák napilapnak. Az interjúban, amelyben elsősorban a görög válságról kérdezték a biztost, Reding beszélt arról is: nem hiszi, hogy az uniós alapjogok megsértése miatti eljárás indulna Magyarországgal szemben. „Az Európai Parlament egyik bizottsága jelenleg vizsgálja, hogy adottak-e ennek a feltételei. Én azonban nem hiszem, hogy az EU-intézmények egyike erre az útra lép” – fogalmazott.

Reding kijelentette továbbá: nem ért egyet azzal az állítással, hogy az Európai Néppárt „hallgat” Magyarországgal kapcsolatban. „Az EPP egyértelműen megmondta, hogy nem ért egyet azzal, ahogy Magyarországon cselekszenek. Az EPP egyértelműen és világosan tagpártja ellen foglalt állást” – mondta. Rámutatott, ő maga és José Manuel Barroso bizottsági elnök is az EPP tagjai és ennek ellenére három gyorsított kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen. „Az uniós jog érvényesítéséről, és nem pártpolitikáról van szó” – tette hozzá.

Görögországgal kapcsolatban a politikus bizakodásának adott hangot. Mint mondta, bízik abban, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek hétfői ülésükön odaítélik a 130 milliárd eurós hitelt. „De csak bizonyos feltételek mellett. Nem önthetjük a pénzt egy feneketlen hordóba” – tette hozzá. Reding vélemény szerint Görögország nem mehet csődbe, Athén nem fogja az euróövezet felbomlását okozni. Görögország jelenleg „az EU-család beteg tagja", az országot "újra fel kell építeni” – mondta.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. február 20. 09:20
"Az EPP egyértelműen megmondta, hogy nem ért egyet azzal, ahogy Magyarországon cselekszenek. Az EPP egyértelműen és világosan tagpártja ellen foglalt állást" Ezt egy néppárti politikus mondta. Kínos ez a narancsoknak, már a néppárt orrát is facsarják a kádári örökség hordozói...;)
Felebarát
2012. február 19. 18:14
mocskos szemét néppártiak nekiugrottak a hazánknak...lelőni mindet...utolsó szardarabok..hazaárulók, jah nemzet árulok, izé..most lehetnek vagy nem?..
Boli
2012. február 19. 17:54
"Gyors, jogi vizsgálatnak veti alá az Európai Bizottság a magyar kormánytól kapott válaszokat - nyilatkozta Viviane Reding, a bizottság alelnöke egy vasárnapi osztrák napilapnak. Reding azt is kifejtette: ő maga és José Manuel Barroso bizottsági elnök is az EPP tagjai, ahogyan a Fidesz is, ennek ellenére három gyorsított kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen, tehát az uniós jog érvényesítéséről, és nem pártpolitikáról van szó." Most akkor libsik, vagy néppártiak? :o) Azért jó, hogy idehaza ennyi néppárti van, akik még a saját párttársaikkal sincsenek tisztában!
HSL
2012. február 19. 16:30
hát kérem a néppárti blokk az nem egy büdös naribolsi csürhe isteni esélyt kapott a mucsadúcse igazi jófajta konzidemokrata rendrakáshoz, helyette büszkén adta a posztkádári taplót ennyi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!