A ferencvárosi pad mutatja, ha harcolunk az igazunkért, mindig győzhetünk

2023. július 13. 14:37

A normalitás csak képes volt ilyen kis ügyben is bemutatni.

2023. július 13. 14:37
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Ha megengedik, az ügy részletes ismertetését most maguknak és magamnak is megspórolnám, ha olvassák a politikai sajtót – és mivel itt vannak, ezért ezt ki is pipálhatjuk -, akkor tisztában vannak vele, hogy milyen nyílt provokációba kezdett a Baranyi Krisztina és barátnője, Szuzi vezette ferencvárosi önkormányzat, illetve azzal is, hogy ezt miként védték ki a Fradi-szurkolók.

Hogy kinek van igaza, az nem hiszem, hogy kérdéses, ami számunkra fontos ebben a kérdésben, az a tanulság maga: a legkisebb jelentőségű helyzetben is megéri harcolni az igazunkért, mert ha nem ezt tesszük, a későbbiekben sokkal nehezebb dolgunk lesz.

Van egy amerikai közéletben használt kifejezés, a slippery slope. Ez tükörfordításban csúszós lejtőt jelent. A konzervatív oldal az olyan helyzetekre szokta használni, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy a baloldal valamit csak a későbbiekben elérni akart miatt helyez előtérbe és valójában nem az a fő céljuk, ami mellett éppen kiállnak. Tipikus példája ennek a szexuális kisebbségek jogegyenlősége mellett folytatott harcok, ami azzal indult, hogy ők semmi mást nem akarnak, csak egyenlő jogokat. Persze, nagyon is akceptálható kitűzés. De a valódi cél, mint általában a baloldal esetében, nem ez volt, hanem az egyre mélyebb és mélyebb elfogadottság, hogy a végén ott tartsunk, nekünk, konzervatívoknak kell megindokolni, miért is nem tartjuk a lehető legjobb ötletnek, mi több, küzdeni fogunk az ellen, hogy drag queenek taníthassák a gyerekeket az óvodában.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solyomtomi-2
2023. július 14. 11:09
"hogy a végén ott tartsunk, nekünk, konzervatívoknak kell megindokolni, miért is nem tartjuk a lehető legjobb ötletnek, mi több, küzdeni fogunk az ellen, hogy drag queenek taníthassák a gyerekeket az óvodában" Ezt is a csúti cigánynak köszönhetitek. Egyedül ő tartja fontosnak, hogy ezt ismételgessétek. Egy konzervatívnak nincs szüksége ilyesfajta önigazolásra - ezt meghagyja a Szájer-féle homofób buziknak.
connorj
2023. július 14. 02:18
A legfontosabb, hogy ilyen színes világban élhetünk: https://www.pexels.com/search/color/ 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍KOSZI JÓISTEN! 🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
tapir32
2023. július 13. 22:56
A jobboldali konzervatív gondolat szerves fejlődés eredménye. Jobboldali és konzervatív mindaz, amivel szemben a baloldal létrejött. Egy ellen-mozgalom szükségképpen foglya marad annak, ami ellen támad! Tkp. baloldali kultúra nincs is! Baloldalon csak ideológiák vannak! A kultúra eredendően jobboldali és konzervatív!
Almassy
2023. július 13. 19:50
Padok, zebrák, házfalak, közintézmények... Nyugaton már kötelező leborulni előttük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!