Fake news

2022. június 02. 08:58

Nem gúnyolódás, ellenkezőleg, a brüsszeli sikerért is megérdemelne Orbán Viktor egy szentmisét.

2022. június 02. 08:58
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Túl vagyunk a hálaadó szentmisén, amelyet az 59. születésnapját ünneplő Orbán Viktor tiszteletére rendeztek kedden, és túl vagyunk azon is, hogy miseborral segítünk a háborúban álló ukránoknak. Csak a félreértések elkerülése végett: a fenti mondatban nincs szarkazmus, egyszerű tényeket közlünk. Pont úgy, ahogy egyébként maga a miniszterelnök kezelte Brüsszelben egy holland újságíró kérdését; nem küldte melegebb éghajlatra, nem esett ki a fontos államférfi szerepéből, mindössze közölte: fake news. Majd tovább lépett, a többi újságíró felé fordulva, van-e további kérdés.

A holland különben azt firtatta, igaz-e az állítás, miszerint ő Putyin bábja. Magyarul biztos valami frappánsabbat mondott volna ennél, de ez a kijelentése is szárnyra kapott, és ha így van, miért kellene keresni valami szellemesebb mondatot. Maradjunk tehát mi is ennél: fake news, hamis hír. Hát mi más lenne, miként is lehet ilyen bornírt dolgot feltételezni olyasvalakiről, akiért szentmisét tartanak. Amúgy ez utóbbi nem először esett meg, legfeljebb hajdanán még sokakat megbotránkoztatott a dolog, egyesek személyi kultuszt kiáltottak, de persze botrány nem lett belőle. És miután Orbánt magát nem zavarta, hogy egyes hívők ennyire fontosnak tartják a születésnapját, a későbbiekben már állandóvá vált a megemlékezés.

Gondolom, jövőre, a miniszterelnök hatvanadik születésnapján már egyenesen az esztergomi bazilikába zarándokolnak majd az Orbán-hívők - biztosra veszem, hogy egy ilyen eseményt maga az érintett sem hagyhat ki. Persze tudom, hogy ma még egy ilyen ünnep bejelentése csak fake news, legalább annyira, mint az, hogy a kormányfőnk Putyin bábja lenne. Lám, most is megszavazta az uniós szankciócsomagot, habár úgy, hogy mi, magyarok továbbra is Putyinhoz láncolhatjuk magunkat. De nem a »bábság« miatt, hanem a magyar emberek érdekében. A magyar emberek ugyanis nem akarják megfizetni a háború árát, a magyar emberek ki akarnak maradni a háborúból, és ez csakis úgy érhető el, ha Vezérük harcba száll az Európai Unióval, annak valamennyi tagállamával, és megvédi az olcsó olajat. Megint ideírom: ez sem gúnyolódás, ellenkezőleg, önmagában a brüsszeli sikerért is megérdemelne Orbán Viktor egy szentmisét. Ráadásul nagyjából épp a születésnapján kényszerítette térdre az uniós országok vezetőit, akik közül sokan – nem mellesleg: titokban – valójában hálával adóztak magyar kollégájuknak, hisz a sikere egyben az ő javukat is szolgálta.”

Kép forrása: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hirschattila
2022. június 03. 09:11
Büdös kommunista.
foldizs
2022. június 03. 08:41
Ez simán csak Trump utánzása, de még hivatkozás nélkül is.
DonCiccio
2022. június 02. 22:46
Nyugoggyá' le Peti, te egy bolsevista rohadék vagy. Ez viszont tény. Nem fake news
amca
2022. június 02. 20:05
Ez nem rasszizmus,nem antiszemitizmus. Te zsidócsajos vagy . Tény. Megfizetnek Tény Nem baj. Ha ,már a bibliánál tartunk. Ez igy lesz mindörökkön örökké.. Ámen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!