Amit Orbán művel, látlelet Magyarországról

2021. július 23. 08:45

Magyarország számára már konkrét károkat okoz az elszigeteltség, amelybe a jelenlegi hatalom kormányozta. Interjú.

2021. július 23. 08:45
null
Balázs Péter
Hírklikk

A meghirdetett népszavazás már nyílt hadüzenetet jelent az Európai Uniónak? 

Inkább elkeseredett védekezésnek nevezném. Egy reménytelenül sarokba szorított ember próbálkozása, hogy valamiképpen javítson a helyzetén. Ez nem lesz könnyű, hiszen egymás után kapta a különböző ütéseket. A legutóbbi a Pegasus-botrány, amely nagyon nagyot szólt és egyelőre még nem látható, mi minden derül majd ki vele kapcsolatban és hová vezetnek a szálak. Közvetlenül előtte történt, hogy felfüggesztették az uniós helyreállítási pénzek folyósításáról folytatott tárgyalásokat. Ha pedig mindez még nem lenne elég, közben Brüsszelben kiadták a jogállamiságot értékelő éves jelentést, amely megállapította, hogy Magyarországon négy területen is megmaradtak súlyos hiányosságok. Orbán Viktor tehát egymás után kapja a gólokat, miközben nincs már mögötte az Európai Néppárt, amelyből a Fidesz távozásra kényszerült, szeptemberben pedig lelép a színről Angela Merkel német kancellár is, aki tompította a kritikákat. Vagyis egyre reménytelenebb a helyzete. Mindez magyarázhatja, miért állt elő a népszavazással, benne ezzel a nagyon erőltetett témával, amit már egyszer lejátszott, hiszen az Európai Bizottság is cáfolta Orbán állításait. A miniszterelnök egy döglött lóról sem tud már leszállni. 

Ha valóban csak védekezik, mi a haszna belőle?

Itt már nem a haszon áll a középpontban. Ha így lenne, akkor végső célnak a jövő évi választás sikerét tekinthetnénk. Orbán Viktornak ugyanis mindennél fontosabb, hogy ellássa témákkal és valamilyen érvanyaggal a táborát. Csakhogy itt már nem a haszon szerzéséről van szó, hanem a károk lehetséges csökkentéséről. A hatalom köreiben nagyon megijedtek ettől a Pegasus-ügytől. Arra sem számítottak, hogy ez a lehallgatási ügy egyáltalán nyilvánosságra kerül. 

De megtörtént és így az a kérdés, hogy ki lehet-e valamiképpen védeni?

Szerintem nem. Nagyon jellemző, hogy a hirtelen kitalált forgatókönyv szerint minden kormánytag azzal érvel, hogy nem történt illegális lehallgatás. Vagyis a lehallgatás tényét nem cáfolják, csak azt tagadják, hogy illegális lett volna. Az pedig ma már egyértelmű, hogy lehallgattak embereket és azt valamilyen módon legalizálták is. A jogászaik feladata most, hogy ezt igazolják. Ami egyébként nem nehéz, mivel Magyarországon nagyon laza a lehallgatás engedélyezésének szabályozása. Másutt sokkal szigorúbb előírásokat követnek. 

Bele lehet bukni ebbe a botrányba?

Demokratikus államokban igen.”

Kép forrása: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Crusader
2021. július 24. 14:08
Ez is egy pedofil ?
zolizolizoltan
2021. július 24. 12:37
A Pegasust csak a diktatúrák vásárolták meg.
kohazi
2021. július 24. 12:32
Ez az ember egy tisztességben megöregedett,és meghülyült vén buzi, legalább a tévedés lehetőségét adná meg magának, hogy az utókor is megítélhesse a mai világot.
states
2021. július 24. 09:36
Szegény fecó, minden héten megbuktatja Orbánt háromszor, ebből lehet tudni, hogy tuti van még neki vagy három ciklusa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!