DK: Pofátlan gesztusokat kapnak a csókosok

2021. június 03. 14:40

A Gyurcsány-párt szerint 300 százalékos adókedvezményt kapnának a NER-alapítványok.

2021. június 03. 14:40

„A Fidesz-kormány egyre pofátlanabb gesztusokat tesz a csókosoknak” – címmel adott ki közleményt a DK. A párt arról ír, hogy a kormány a 2022-es adócsomagjában eredetileg 50 százalékos adóalap-kedvezményre tett javaslatot a NER-alapítványokat támogató cégek számára, de egy hirtelen döntéssel inkább rögtön 300 százalékra emelték a kedvezmény mértékét. 

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz-kormány „egyre pofátlanabb gesztusokat tesz a csókosoknak”. Miközben – fogalmaz a dokumentum – a kis- és középvállalkozások sora ment tönkre a járvány és a gazdasági válság miatt, „az ő érdekükben Orbánék a kisujjukat sem mozdították. Mindeközben a NER-alapítványokat támogató, csókosok kezében lévő cégek elképesztő kedvezményeket kapnak a kormánytól”.

Az Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese által jegyzett közlemény azzal zárul, hogy ”mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után véget vetünk a mutyivilágnak, és felszámoljuk a NER pókhálóját”.

(MTI-OS)

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eva-Anna
2021. június 03. 22:20
Hogy lehet 300 0/0 adokedvezmenyt kapni?
zakar zoltán béla
2021. június 03. 20:26
Motimka ka
BossN
2021. június 03. 19:54
Érdekel ez valakit? Saját maguk vallották be, hogy hazudnak reggel, délben és este.
Lombi
2021. június 03. 17:10
Ezt a dk közölte? Van bör a képükön. Sokan emlékezünk azokra az időkre... Amikor minden vagyon kifolyt az országból. A fővállalkozók nem fizették ki az alvállalkozóikat. (Körtartozások) Amikor a külföldi multik nem fizettek adót 5 évig, majd nevet váltottak újabb 5 évre. Amikor a ki nem fizetett kisvállalkozók adóját az egekbe emelték. Amikor azzal fojtották meg a gazdaságot, hogy akinek ment valamennyire, az még több adót fizetett. Továbbá az alkalmazottak nagy része feketén dolgozott, mert képtelenség volt kitermelni a járulékokat......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!