A baloldali gátlástalanságra nincs orvosság

2021. március 12. 06:55

A gyurcsányista politikus orvosi köpenyben politizál és hergeli a kételkedőket a vakcinák ügyében.

2021. március 12. 06:55
null
Kacsoh Dániel
Mandiner

Van ugyebár a vallásos ember dilemmája: evés közben lehet-e imádkozni, vagy imádkozás közben lehet-e enni. Előbbi nyilván megengedett, hiszen a fohász mindenkor üdvös, míg az utóbbi kapcsán inkább az illetlenség kifejezés jut az eszünkbe. Át a profán világba: valahogy így van ez a jó Komáromi Zoltánnal is.

Esetében a következő a képlet: politizálás közben szabad-e háziorvoskodni, avagy

háziorvoskodás közben illendő-e politizálni?

Nos, az utóbbi mindenesetre nem hangzik valami jól, míg a gyógyítás, adott esetben életek mentése alighanem akkor is megengedett, sőt, ha valaki éppen politikusként ténykedik.

Az Együtt nevű kérészformációból a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióba keveredett Komáromi efféle kettősségbe kavarta magát. Nyilván szándékosan. Rendszeres vendége az ellenzéki médiumoknak, s a legtöbbször egészségügyi dolgozóként, ha úgy tetszik, szakértőként mutatják be. Mondván, ha valaki kíváncsi egy „független” véleményre, forduljon az igazán kompetensekhez, szólaljanak meg ők az adott témában, jelesül az egészségügyet érintő kérdésekben. Például Komáromi.

Csakhogy a megszólaltatott ebben az esetben egy virtigli pártpolitikus, aki

ráhúzza az orvosi köpenyt a DK-s pólóra,

majd felmondja főnöke, a volt miniszterelnök, a baloldal koronázatlan királya által kifundált szöveget.

Komáromi tehát lényegében átveri a közvéleményt, vagy legalábbis megpróbálja, amikor szakmai kommentárt fűz például a járványvédelemhez. Hangsúlyozzuk: véleménye mindenkinek lehet, orvosnak és politikusnak egyaránt, ám ahogy egyes civil szervezetektől sem fair hangzatos célokkal a zászlón nettó politikai tevékenységet végezni, úgy a Demokratikus Koalíció elfuserált Doktor Bubója részéről sem illendő keverni a szezont a fazonnal.

Mindegy, ha nekünk ez nem tetszik, ettől még ő csinálja. Ez van. Súlyosabb probléma ugyanakkor, hogy miközben az elfuserált közös uniós vakcinabeszerzés miatt már a járványügyi szakemberektől a „nemzet toxikológusán” át az Európai Bizottság illetékes elvtársáig szinte mindenki elfogadta, sőt, szorgalmazza a keleti oltóanyagok beadását, emberünk még mindig „emberkísérletről” beszél, például a Szputnyik V kapcsán. De korábban pártja petíciót indított a kínai készítmény, a Sinopharm ellen is, kőkeményen rombolva a közbizalmat az életeket mentő oltásokkal szemben. A minap az ATV-ben pedig maga Komáromi pedzegette, hogy

talán a betegség nem is rosszabb, mint a kínai vakcina.

Vajon belegondol az orvospolitikus, illetve az őt futtattó médiumok, hogy lehetnek szép számmal olyanok itthon, akik az ilyen riogatások miatt nem hajlandók beadtani maguknak bizonyos készítményeket? S ezzel megnő az esélye, hogy elkapják a fertőzést, amibe akár bele is halhatnak? Akik ezt csinálják, ezzel a negatív kampánnyal a hippokrateszi eskü elárulását kockáztatják.

Furcsa amúgy, hogy miközben már az Orbán-barátsággal bajosan vádolható Die Welt is méltatja a magyarországi beoltottsági adatokat, ezzel lényegében elismerve a keleti vakcinák létjogosultságát, addig baloldali szívárványellenzék, élén Gyurcsánnyal, még mindig a kétkedés hangulatát szítja. Pedig amikor jogállamisági eljárásról és egyéb fondorlatos leckéztetési próbálkozásokról van szó, készséggel ajánlkoznak a nyugati receptúrákért, ám ha netalántán kedvenc felvilágukból érkezik jóváhagyás, akár méltatás a magyar kormány eljárása kapcsán, már haboznak az igazodással.

Értjük:

a vírus legyőzése ellenkezik az ellenzéki taktikával,

nekik a „minél rosszabb az országnak, annál több esélye van választást nyerni a baloldalnak” elve mentén az oltakozás felpörgetése sem áll az érdekükben. Az esetleges sikereket pedig pláne nem ismerik el.

Ebben végül is nincs semmi újdonság. A jelek szerint a baloldali gátlástalanságra nincs orvosság.

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ferfe
2021. március 14. 14:50
Szégyen, hogy ez az alak - komáromi - és hasonszőrű nemzetpusztító társai / pl. lászló imre ,stb./valaha orvosi diplomához juthatott. Kíváncsi lennék, hogy a BCG, Di- Per- Te, stb. oltások teljes dokumentációját elolvata- e, mielőtt gyerekkorában megkapta. Minden kulturált országban börtönt érdemelnének az ilyen anyjuk szégyene figurák. Inkább lett volna két apja jó nagy bránerrel, mint anyja és apja.
Akitlosz
2021. március 13. 13:01
Vakcinák helyett inkább látócinák kellenének. Vagy legalább oltóanyagok.
Pierre
2021. március 12. 16:20
más ország ismert Sinopharm-beszerzéséhez képest dupláját fizetik a magyar adófizetők.
neeskens
2021. március 12. 15:18
Nógrádi György, Georg Spötte, ifj. Lomniczi Zoltán, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ, a Nézőpont Intézet, a Századvég szakértői, ugyanezt adják elő nagyüzemben az M1-en. Czeglédi Zoltán meg az ATV-be ült be független politológésként, miközben a Momemtumnak adott tanácsot. A magyar pártpolitika (jobb- és baloldal kéz a kézben) sikeresen már csírájában felszámolta a közéleti, szakpolitikai kérdésekkel professzionálisan foglalkozó értelmiségieket, intézeteket. A médiában meg maradtak az álfüggetlen beszélő fejek, akik az őket pénzelő pártok véleményét böfögik vissza. A jónépet meg sikerül méginkább véleménybuborékba zárni, a DK-s nyugdíjas rühelli a fideszes nyugdíjast, mert kiegyensúlyozott véleményt nem hall egyik se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!