Szabad a taxi?

2016. május 19. 08:36

Van abban valami vicces, hogy annak a foglalkozási körnek a képviselői kiáltanak adóellenőrért, akik nem éppen az aggályoskodó szabálykövetésükről híresek.

2016. május 19. 08:36
Jámbor Gyula
Magyar Idők

„A demonstrációknak azonban bumeránghatása is lehet. A fővárosiak egyébként is elég sokat szenvednek a közlekedési korlátozások miatt. A társadalom rokonszenvét egyre kevésbé tudhatják maguk mögött az út- és sávlezárásokkal zsaroló bérkocsisok.

A taxisszervezetek abban többnyire egyetértenek, hogy hatékonyabb ellenőrzést, hatósági jelenlétet tartanának szükségesnek az Uber tevékenységének visszaszorítására.

Van abban valami vicces, hogy annak a foglalkozási körnek a képviselői kiáltanak adóellenőrért, akik nem éppen az aggályoskodó szabálykövetésükről híresek. De változik a világ, és a technológia nemcsak az utasok, de a hatóságok felől is utoléri a »személyszállító kisiparosokat«. Ha igaz, jövő januártól a taxikban is ott lesz az online pénztárgép.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. május 19. 16:31
Ritkán szorultam taxira.Az ok nagyon triviális:nem volt rá pénzem. Még az ötvenes években keringett a vicc a BARNEVÁL-os sofőrökről.../Baromfiipari Nemzeti Vállalt/ Kapott az egyik sofőr egy papagájt-történetesen egy kuplerájos néni hagyatékaként.Történt egyszer,hogy felszedtek egy ribizlit..Ribikém, pattanj fel..S lőn. Csak az árban nem tudtak megegyezni. hangos dumájukba a madár is beleszólt-mint a visszhang:Rrribanc!! Idegesítette a sofőrt a madár is, a ribi is. Végül kezdte róla a ruhát tépkedni- Tííz! üvöltötte a "hölgy"!-Öt vág vissza a sofőr. Utoljára ezt mondta-egy leráncigált kombinéval a kezében: Ötért-vagy gyalog mégy!!Ezzel kivágta a nőt. A zajos némber után hátradobta a ketrecek közzé a madarat, ne rikácsoljon. Valami furcsa volt neki néhány kilométer után. Hátranéz: Egek ura!A madár az utolsó csirkének tépi ki a tollát és vágja ki a kocsiból ezen szöveg kíséretében:Ötért, vagy gyalog mégy! Ribanc!!
Onurisz
2016. május 19. 09:24
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy életemben hányszor ültem taxiban. Még mindig elég jó a tömegközlekedés Budapesten és van saját autóm is. A családom is csak a reptérre jár taxival, ahogy a szerző írása is ezzel kezdődik. Csak újságból és mendemondákból van benyomásom arról mennyire "szabálykövetőek" a taxisok, ezért nem mernék ilyen általánosságban ítélkezni. Számomra is ellenszenves a taxisok közlekedést gátló tiltakozása, ahogy ellenszenves mindenki más közlekedési blokádja is, mert a saját bajuk miatt olyan emberek fontos és akár életbevágó ügyeit akadályozzák, akik nem tehetnek róla és nem tehetnek értük semmit. A taxisoknak ebben az esetben igazat adok, mert kontárok aratnak egy olyan piacon, amiért a hivatásosaknak komoly belépési díjat kell fizetniük, a piac sajátosságai és össztársadalmi szempontból jogosan. Ráadásul megint jövedelmet vonnak ki a közösségünkből (államunkból) külföldi nyerészkedők. Ugyanakkor a taxisokkal kapcsolatban szinte mindig a repülőtérből indulunk ki, az anomáliák során a repülőtérre hivatkozunk, s a budapesti taxis piac meghatározó része, a taxis szakma erejét adó zsarolási alap a repülőtér blokkolása. Felháborító számomra, hogy évtizedek óta egyetlen kormány sem tesz azért, hogy közvetlen villamos vonalat építsen a repülőtérre. Az olimpiai pályázat szerint egy fél futballstadion árából megoldható lenne. Ha mindenki erre a követelésre fordítaná azt az energiát, amit a taxis-üggyel való foglalkozásra fordít, már rég villamossal járnánk ferihegyre és a taxisok és kontár-személyszállítók jelentős része kereshetne más foglalkozást. Felháborító az, amin a repülőtér kapcsán ebben az országban van!
kortárs
2016. május 19. 09:05
Online pénztárgép! :))) Elvtársak, melyik évszázadban élünk?
tango47
2016. május 19. 09:02
Taxis és rokonszenv. Kibékíthetetlen ellentét van a két fogalom között (legalábbis számomra).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!