Orbánnak ez már a C-terv, vagy inkább a D

2018. szeptember 14. 10:53
Meszerics Tamás
Azonnali

Ennyit még nem gondolkodtam szavazáson, amióta képviselő vagyok. Interjú.

„Szeret itt dolgozni az Európai Parlamentben?

Ha nem szeretnék, nem jöttem volna ide képviselőnek. Azért annyit tudtam már előzetesen is az Európai Parlamentről és úgy általában az európai politikáról, hogy olyan nagy csalódások ne érjenek.

Ha alapvetően szeret itt dolgozni, akkor ebben a fontos magyar ügyben, a hetes cikkes kérdésben miért nem szavazott?

Ez egy nagyon hosszú, egy hónapos megfontolás eredménye volt. Ennyit még nem gondolkodtam szavazáson, amióta képviselő vagyok. Az kezdettől fogva világos volt, amint megkaptam informálisan a jelentésnek a bizottság által elfogadott szövegét, hogy lényegi kifogásolnivalót nem találok benne.

Akkor miért nem szavazta meg?

Ha ennyi lett volna az egész, nem kellett volna sokáig gondolkodni.

Szóval jött a pártvezetés, akik meg azt mondták, hogy…

Nem. Egyébként a pártvezetéstől különböző információk jöttek menet közben.

Nem tudták az LMP-ben sem, hogy mit akarnak?

Az LMP se látta a szöveget, mivel a végleges verziót csak sokára tették közzé, miután az összes hivatalos fordítás elkészült. Tehát egy korábbi változat és magyar sajtóinformációk alapján próbálták megítélni, hogy mi ez.

Maga Schiffer András is írt egy részletes elemzést a jelentésről az Azonnalira. Szóval tőle kérhetett volna tanácsot, hogy mi alapján dolgozzon.

Olvastam azt az írást, és nem értek vele egyet. Azokat a kifogásokat, amiket Schiffer felsorolt, én nem gondolom jogosnak. Az, hogy bizonyos dolgokról nem szól a jelentés, kétségtelenül hátrányos, de azt mondani, hogy azért nem szavazom meg, mert még annál is rosszabb a helyzet, mint amit a jelentés leír, az azért nagyon fura.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre