Bezár a Szabadság-szobor New Yorkban

2011. augusztus 11. 11:18

Október végén egy évre bezárják híres New York-i Szabadság-szobrot, felújítás miatt. A szoborra évente 3,5 millióan kíváncsiak.

2011. augusztus 11. 11:18

Egy évre bezárják New York-i Szabadság-szobrot. Ken Salazar amerikai belügyminiszter elmondta: a több mint 27 millió dollárba kerülő felújítás során biztonságosabbá és könnyebben megközelíthetővé teszik a Hudson folyó torkolatában fekvő Liberty Islanden (Szabadság-szigeten) álló szobor belső terét.

A Liberty Island továbbra is látogatható, a szobor pedig kívülről is megtekinthető. A Szabadság-szobrot fennállásának 125. évfordulóját követően, október 28-án zárják be. A felújítás során új lépcsőket, elektromos és tűzvédelmi rendszereket, lifteket és mellékhelyiségeket építenek be.

A New York jelképévé vált emlékművet, amelyet Franciaország ajándékozott az Egyesült Államoknak függetlensége századik évfordulójára, több hónapos összeszerelés után 1886. október 28-án adták át. A szobrot évente 3,5 millió látogató tekinti meg.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyumadar
2011. augusztus 11. 15:13
felújítás során új lépcsőket, elektromos és tűzvédelmi rendszereket, lifteket és mellékhelyiségeket építenek be. Hát jóóó! És ettől csökken a svájci frank árfolyama ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!