Bekeményített Putyin embere: Joggal fél a Nyugat a harmadik világháborútól

2024. augusztus 28. 20:14

Az oroszok egyelőre hallani sem akarnak a békéről.

2024. augusztus 28. 20:14

Nyitókép: SERGEY GUNEYEV / POOL / AFP

A kurszki régióba történt ukrán betörés a végletekig kiélezte a helyzetet, érthető, hogy Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt a harmadik világháború veszélyétől tart – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

Az úgynevezett kollektív Nyugat számos országa nyakig belemászott ebbe a konfliktusba, közvetlenül érintett benne.

Az olyan betörések, mint amilyen a kurszki térségben történt, természetesen a végletekig fokozzák a feszültséget. Ezért van ok az aggodalomra. És ebben az esetben az ilyen vészjósló kijelentéseket megértéssel lehet kezelni” – nyilatkozott Peszkov.

Megismételte Moszkva álláspontját, miszerint jelenleg nincsenek meg az előfeltételei az ukrajnai rendezési tárgyalásoknak. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy

semmilyen párbeszédről sem lehet szó a Kurszk megye elleni ukrán „terrortámadás” alatt.

Peszkov az ukrán fővárosban Oroszország „legyőzésével” kapcsolatban elhangzott kijelentésekkel kapcsolatban kijelentette, hogy ezek nem újak, és hogy Moszkva el fogja érni a „különleges hadművelet” céljait.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lordzoltanus
2024. augusztus 29. 13:31
"Joggal fél a Nyugat a harmadik világháborútól" hőhő lássuk lássuk a nagy blöfföt kis köcsögök... Amugyan meg miről beszél ez a majom addig jó csak amig ukrán területen folyik a háború? Én elhiszem hogy nem tetszik nekik de ők kezték a balhét:)
Csigorin
2024. augusztus 29. 08:31
igy van terroristakkal nem lehet targyalni
lauderstenonis-2
2024. augusztus 28. 22:30
Azért érdekes gondolatokat vetett Zaharova. Ha az ukrán betörés Oroszországba terrortámadás, akkor a ruszki betörés Ukrajnába ugyan mi lehet?
sersem
2024. augusztus 28. 21:30
//t.me/Slavyangrad/107332
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!