Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Nincs megállás! Macron és Biden közösen tettek hitet a háború folytatása mellett

2024. június 08. 18:44

A vezetők Párizsban találkoztak, a témák között pedig Ukrajna finanszírozásának jövője és a Gázai övezetre vonatkozó békejavaslat is előkerült.

2024. június 08. 18:44
France President Macron Hosts U.S. President Biden For State Visit At Elysee Palace

Nyitókép: Christian Liewig – Corbis/Getty Images

Joe Biden amerikai és Emmanuel Macron francia elnök szombaton találkozott Párizsban, ahol az államfők politikai támogatásukat egyeztették az ukrajnai és az izraeli háborúkkal kapcsolatban. 

Macron többek között elismerését fejezte ki Bidennek, amiért az Egyesült Államok „kritikus szerepet” játszik abban, hogy segített Ukrajnának kivédeni az orosz inváziót. 

Továbbá támogatásáról biztosította az elnököt a gázai háborúban betöltött szerepükkel kapcsolatban.

Biden az Amerika és Franciaország közötti szoros kötelékről is beszélt, és üdvözölte a nap hírét a négy izraeli túsz kiszabadításáról, továbbá méltatta az Ukrajnának szánt 61 milliárd dolláros segélycsomagot, melyet a Kongresszus több hónapos huzavona után fogadott el, és megerősítette Amerika elkötelezettségét a háborús erőfeszítések mellett.

D-Day Landings 80th Anniversary in Normandy
Joe Biden és Emmanuel Macron (Nathan Laine/Bloomberg/Getty Images)

Biden ezt mondta Macronnak: 

Te is tudod, hogy Putyin nem fog megállni Ukrajnánál. Egész Európa veszélyben lesz. Az Egyesült Államok nem fogja hagyni, hogy ez megtörténjen... nem fogunk elsétálni.”

Biden úgy zárta a zártkörű beszélgetést követő sajtónyilatkozatot, hogy „ezen a héten ismét megmutattuk a világnak a szövetségesek erejét, és azt, hogy mit érhetünk el, ha összefogunk”.

Bár Párizsban úgy tűnt, hogy éppen a legnagyobb egyetértésben vannak az államfők, közben a következő napokban és hetekben a G7 és a NATO csúcstalálkozók közeledtével egyre több nézeteltérés adódhat a tagok között. 

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó például úgy fogalmazott az újságíróknak, hogy a megbeszélések „érzékenyek” és „intenzívek” lesznek.

Ezt is ajánljuk a témában

A fő kérdések között szerepel, hogy miként lehet továbbra is támogatni Ukrajna védelmét az orosz invázióval szemben, mivel a háború immár harmadik éve tart. Biden és Macron is találkozott pénteken Párizsban Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és igyekeztek ott is biztosítani folyamatos támogatásukat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:02
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­­k­­­e­l­­d­­ ­a­­ ­­­s­z­e­x­­­i­­­ ­­p­­­u­n­­c­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
auditorium
2024. június 09. 16:53
Ahogy valaki ráklikkel a "Kommentek frissitésére", azonnal megjelenik sokszor a SEXYKITTY-92 az összes cikk "Hozzászólás" rovatban MANDINER, miért nem iktatjátok ki ezt az idióta fórumpiszkitót ? Nincs hozzá egy PC szakértőtök ?
auditorium
2024. június 09. 16:46 Szerkesztve
A fr.elnök mindig ELSŐNEK tárgyal fontos államfőkkel. Nem régen a kinai Xi-vel, most Bid.del egyezkedik, mint washingtoni- davosi "megbizott". Pár nap mulva (jun.13-15) tartják meg a G 7-ek találkozóját egy kis pugliai faluban, ott sem fog hiányozni Franciao., Canada , USA, Németo., Japán, Olaszo. és Nagy Britannia . Gazdasági és katonai témát vitatnak meg. Meloni elnököl. Szigorú a biztonsági előirás, nem szabad a tengerparton tartózkodni vagy fürödni, tilos a mobil használat a térségben és nyilvántartják az ott élőket. Bari felé az utakat lezárják. FORRÁS : La Repubblica online jun.9. Il Sole 24 ore
atti64
2024. június 09. 16:28
A KÉPEN 2DB PATKÁNY LÁTHATO NEM EMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!