Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Sorsdöntő ügyben álltak Magyarország oldalára a csehek, ez sok mindent megváltoztathat

2024. május 14. 21:08

Petr Fiala közölte, hogy Csehország több más uniós tagállammal együtt határozottabban kíván fellépni az illegális migráció ellen.

2024. május 14. 21:08
Orbán Viktor

Nyitókép: Mandiner /Földházi Árpád

Az Európai Unió Tanácsa által kedden véglegesen jóváhagyott migrációs és menekültügyi paktum az első, de nem elégséges lépés az illegális migráció problémájának megoldása érdekében – vélekedett Petr Fiala cseh kormányfő kedden Prágában.

A kormányfő a CTK hírügynökséghez eljuttatott közleményében bejelentette: Csehország több más uniós tagállammal együtt olyan csoportot hozott létre, amely határozottabban kíván fellépni az illegális migráció ellen.

A cél, hogy a migrációs probléma megoldását az Európai Unió határain kívülre szorítsuk ki,

mégpedig az embercsempészet elleni szervezett harccal, nemzeti visszaküldési központok kialakításával, illetve stratégiai partnerségek megkötésével azokkal az országokkal, ahonnan a migránsok Európába érkeznek” – írja Petr Fiala közleményében, amelyet a cseh hírügynökség ismertetett.

A cseh kormányfő megjegyezte, hogy a kezdeményezésről hétfői római látogatása alkalmával Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel is tárgyalt.

Ez az országcsoport nyílt levelet kíván intézni az Európai Bizottsághoz, valamint az uniós tagállamokhoz, hogy „újszerű módon közelítsenek” a „migrációs probléma európai szintű megoldásához”.

A CTK hírügynökség értesülései szerint a kezdeményezők azt tervezik, hogy a levelet szerdán nyilvánosságra is hozzák. Zbynek Stanjura pénzügyminiszter a hírügynökségnek azt mondta, hogy számításaik szerint a kezdeményezést Csehországgal együtt 19 uniós ország támogathatná.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2024. május 15. 13:05
19 ország? Nem értem, csak a lengyelek és mi elleneztük a migráns paktumot, a többiek beleegyeztek. Most meg leveleznének arról, amit már elfogadtak, normálisak ezek?!
Hohokam
2024. május 15. 09:02
Abszolút megbízhatatlan opportunista USA/nyugat-kiszolgáló köpönyegforgató bagázs a hajdani komcsi tábornok-elnökükkel együtt.
kastellorizo
2024. május 15. 07:28 Szerkesztve
A mandistákban él az a javíthatatlan tévhit, hogy szerveződik egy konzervatív tábor, amelyik majd jól felveszi a kesztyűt a libnáci globalistákkal. Nos, nem lesz ilyen tábor - a konzervatív olyan libnáci, aki neveltetése folytán hagyománytisztelő és szkeptikus a progresszióval szemben - ám gyáva viszont hataloméhes, ebből kifolyólag inkább behódol és együttműködik. Az egyetlen, aki szembeszáll, az Putyin. Mert neki nem hagytak más lehetőséget.
2024. május 15. 06:25 Szerkesztve
Nem szeretem Orr bántot, de azt el kell ismernem, hogy nem a kül-, vagy a nemzetközi politikájával van baj. (a bel-lel viszont annál inkább, ami annyi csak, hogy az államkassza nem a sajátja, mint ahogy a hatalma se)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!