A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

2024. április 19. 09:17

Spanyolország pénzügyminisztere szerint nagyon fontos, hogy a Talgo hazai vagy európai befektetők kezébe kerüljön, ezért tesz meg mindent az évszázad magyar felvásárlási üzlete ellen.

2024. április 19. 09:17
null

Nyitókép: AFP/Pierre-Philippe Marcou

María Jesús Montero spanyol pénzügyminiszter megerősítette, a kormány nagyon fontos, tőzsdén jegyzett hazai cégekkel tartja a kapcsolatot, hogy alternatívát tudjon biztosítani a Talgo magyar befektetők általi megvásárlására – írja az ABC.

A tárcavezető szerint nagyon fontos, hogy egy olyan stratégiai vállalat, mint a Talgo, spanyol vagy európai befektetők támogatását élvezze.

A spanyol kormány Orbán Viktor feltételezett orosz és szélsőjobboldali kapcsolataira hivatkozva tesz meg mindent a Ganz-MaVag ajánlata és az évszázad magyar felvásárlási üzlete ellen. Sőt, már azt is felvetette, hogy az adófizetők pénzéből támogatná azt a hazai céget, amely meggyőzné a Talgo részvényeseit.

A Talgo legnagyobb részvényese, a Pegasso egyébként már rég jóváhagyását adta a Ganz-MaVag felváráslására.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. április 23. 13:40
SZAROK A SPANYOLOKRA!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma is bukik a Zorbán...
2024. április 20. 13:46
Szegény Franco tábornok fir9g a sírjában, hogy mit művel a bolsevista söpredék szeretett hazája ellen. Pedig ő mindent megtett, de így is csak négy évtizedre tudta feltartózratni a kommunista szennyet.
Hajnóczi Kristóf
2024. április 19. 20:48
Spanyolország Afrika. Teleki Pál száz éve megmondta.
egonsamu
2024. április 19. 16:53
Csak gerinctelen vörös szocialistákra nem vonatkozik semmi szabály. Újra aktuális a régi mondás: "örült spanyol"....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!