Obama főtanácsadója beismerte: az Egyesült Államok is felelős az orosz-ukrán háborúért

2024. február 29. 21:55

Ben Rhodes szerint voltak jelei annak, hogy Putyin a komolyabban is a „nacionalizmus és az autokrácia” felé fordul, aminek meg kellett volna kongatnia a vészharangokat az amerikai kormányzatban.

2024. február 29. 21:55

„Barack Obama korábbi amerikai elnök egyik volt tanácsadója szerint az Egyesült Államoknak gyorsabban fel kellett volna ismernie, hogy Vlagyimir Putyin megváltozott, amikor 2012-ben elnökként visszatért a Kremlbe, és szókimondóbban kellett volna szembesíteniük a korrupcióval” – írta meg a Radio Free Europe/Radio Liberty.

Mint a lap tájékoztat, Ben Rhodes, aki Obama nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese volt, több olyan találkozót is felidézett, amelyeken Putyin nem tett mást, mint felsorolta azokat a sérelmeit olyan témákkal kapcsolatban, mint a NATO bővítése vagy egyéb olyan intézkedések kapcsán, amelyeket a Kreml vezetője Oroszország Egyesült Államok általi megalázásának tekintett.

Rhodes szerint ez már akkor jelezte, hogy Putyin a komolyabban is a „nacionalizmus és az autokrácia” felé fordul, aminek meg kellett volna kongatnia a vészharangokat az amerikai kormányzatban.

A korábbi tanácsadó szerint az általa említett dolgok hozzájárultak ahhoz, hogy az orosz elnök hajlandó volt olyan kockázatokat vállalni, mint amilyeneket Ukrajnában láttunk.

De Rhodes kitért arra is: egyetért Putyin viselkedésének más megfigyelőivel abban is, hogy egyfajta paranoia alakulhatott ki az orosz elnökben, ami lehetetlenné teszi Putyin számára, hogy „egy centit is engedjen”, mert attól tart, hogy ha megteszi, „az egész (világa – a szerk.) összeomolhat”.

A lap teljes, angol nyelvű cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

***

Nyitókép: MTI/EPA /Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­s­­ ­l­á­­­n­y­­o­k­ ­­­v­á­r­­­n­­a­k­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Reszelő Aladár
2024. március 01. 09:09
Épp csak azt nem tette hozzá, hogy az USA-nak már korábban meg kellett volna támadnia őket. És akkor az egy olyan háború lehetett volna, ahol a megtámadott visel minden felelősséget, hiszen letért a liberális demokrácia ösvényéről, ezért pedig büntetés jár.
Bitrex®
2024. március 01. 08:19
Rhodes was born on November 14, 1977, in the Upper East Side neighborhood of Manhattan. He is the son of an Episcopal father from Texas and a Jewish mother from New York. Szóval egy new yorki születésű félzsidó.
goldie-2
2024. március 01. 07:54
"Ben Rhodes szerint voltak jelei annak, hogy Putyin a komolyabban is a „nacionalizmus és az autokrácia” felé fordul" Ez így értelmetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!