A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Donald Tusk: Orbán Viktor és kormánya már nyíltan átállt az orosz oldalra

2023. december 08. 21:12

„Ne áltassuk magunkat. Az Orbán-kormány Moszkvával és Putyinnal való kapcsolata szerves” – fejtegette a leendő lengyel miniszterelnök.

2023. december 08. 21:12
Fotó: Donald Tusk, a lengyel ellenzéki Polgári Platform (PO) elnöke gdanski sajtóértekezletén 2021. november 8-án. MTI/PAP/Adam Warzawa

Donald Tuskot pénteki sajtótájékoztatóján újságírók kérdezték a magyar miniszterelnökkel való kapcsolatáról. 

Nem becsülném túl a befolyásomat Orbán Viktorra, politikailag ma sem állunk közel egymáshoz”

– idézte Tuskot a tvn.24 lengyel hírportál. A leendő lengyel miniszterelnök szerint Orbán Viktor és kormánya nyíltan átállt az orosz oldalra, és blokkolja azt a megállapodást, amely 800 millió eurót adott volna Lengyelországnak, „mert csak Európa tartozik nekünk azzal, amit mi adtunk Ukrajnának. Ezért európai pénzt kellett volna kapnunk, Orbán ezt blokkolja” – hangsúlyozta, majd kifejtette azt is:

Ne áltassuk magunkat. Az Orbán-kormány Moszkvával és Putyinnal való kapcsolata szerves, 

és nem hiszem, hogy én meg tudom változtatni Orbán hozzáállását. De különböző érvekkel és módszerekkel legalább ellensúlyozni fogom a hozzáállásának negatív következményeit”– jelentette ki Tusk.

Nyitókép: MTI/PAP/Adam Warzawa

 

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. december 09. 18:46
Ez a Tusk a lengyel Gyurcsány.A lengyeleknek elment az eszük, hogy ezt az alakot megválasztották!
Tommaso
2023. december 09. 14:24
Egy demokratikus államfő annak ad kormányalakitási megbizást, aki tényekkel tudja igazolni, hogy parlamenti többség áll mögötte. És ez nem mindig legtöbb szavazatot szerzett párt vezetője. A lengyel HAZARÁRULÓ Andrzej Duda - (párt)elfogultan döntött, rosszul. A NEMZET ÉRDEKE, ( pláne ha a szomszédban háború zajlik) hogy ne maradjon döntésképes KORMÁNY NÉLKÜL. Nem akarok prejudikálni, de Novák asszonyságról is feltételezem, ha a FIDESZ 2026-ban csak 80 képviselői helyet szerez ( a legtöbbet), akkor is Orbánnak adna kormányalakitási megbizást, ha vele egyik ellenzéki sem akarna koalicióra lépni.
Tommaso
2023. december 09. 14:01
A 2. vh idején Magyarország, a Lengyelország halálos ellenségének, Németországnak volt a katonai, politikai szövetségese. Mégis történelmi barátként tekintettünk a lengyelekre. Most a magyar kormány Lengyelország másik halálos ellenségével, a ruszkikkal barátkozik, akik a mi szabadságharcainkat, és a lengyelekét is, többször véres kegyetlenséggel leverték. És akkor itt van ez a magyar fasz, ez az idióta korcs getzy diktátor, és elárulja nemcsak egykori barátainkat, nemcsak az országunk szövetségeseit, hanem saját magyar népét is. Már amennyiben Orbán magyar.....és nem türk, vagy valami még sötétebb bőrű.
Tommaso
2023. december 09. 14:00
starmind évrvei száma = NULLA Ez azt mutatja, nem valami okos. Vsizont abszolút vitaképtelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról