Művérrel lelocsolt, óbégató Izrael-ellenes tüntetők és klímaaktivisták ragasztották magukat New York aszfaltjához (VIDEÓ)

2023. november 24. 11:43

Hálaadásnapi felvonulás volt.

2023. november 24. 11:43

Izrael-ellenes tüntetők és klímaaktivisták közösen zavarták meg csütörtökön New York egyik legnagyobb családbarát hálaadásnapi felvonulást.

A parádé útvonalán az aktivisták transzparensekkel vonultak ki, néhányan pillanatragasztóval az aszfalthoz rögzítették magukat, és vörös festéket öntöttek egymásra. Többek transzparenseket tartottak a következő felirattal: „Szabadságot Palesztinának és a bolygónak!” 

A rendzavaró csoport tagjait a kiérkező rendőrök távolították el, és őrizetbe vették. A felvonulás útvonalának másik pontján palesztin zászlókat lobogtató tüntetők az elmúlt hetekben megszokottá vált palesztinpárti és Izrael-ellenes mondatokat kiabáltak.

New Yorkban a Macy's Hálaadásnapi Felvonulást (Macy's Thankgiving Day Parade) 1924 óta rendezik meg. Az idei menetben, valamint a szervezésben nyolcezer ember vett részt. Fúvószenekarokat, táncosokat, zsonglőröket, különböző feldíszített autókat és óriási felfújt bábukat láthatott a több tízezres közönség Manhattan utcáin több kilométer hosszan. A felfújt figurák közül több jól ismert képregény- és rajzfilmhősöket jelenített meg, és a legnagyobbak mérete a 10 métert is meghaladta. A felvonulási menetet idén egy alabamai egyetem, az Alabama A&M University 258 tagú fúvószenekara vezette.

(MTI)

 

Nyitókép: X/Képernyőkép

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2023. november 25. 00:13
Járhatott volna arra pár úthenger....
Ez D-dúr és e-moll
2023. november 24. 23:44
"Nieghel ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. november 24. 14:59 & maxrockatansky ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. november 24. 15:47 & Oszodibeszed ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. november 24. 16:47" Ha volnátok annyira intelligensek, hogy utánanéztek, mielőtt véleményt formáltok, hogy az elmúlt bő száz évben mit műveltek a zsidók és a palesztinok Palesztinában, majd Izraelben, mennyi vér tapad mindkét nép kezéhez, nyomban elmenne a kedvetek attól, hogy bármely oldalon állást foglaljatok.
tetx
2023. november 24. 19:57
csak egy időre meg kellett volna nyitni a forgalmat.
Oszodibeszed
2023. november 24. 16:55
Ami itt környezetszennyező, az annak a sok festéknek és ragasztónak a felmosása, amit szanaszét locsoltak ezek a félkegyelműek. vö. vízpazarlás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!