Ukrajna a háború szponzorálásával vádolja a Bacardit

2023. augusztus 10. 21:22

A népszerű italmárkát is listázták az ukránok.

2023. augusztus 10. 21:22
Bacardi Rum alkoholos italok sorai a boltban.

Ukrajna „nemzetközi háborús szponzornak” minősítette a Bacardi szeszesitalgyártó vállalatot, mivel az továbbra is Oroszországban tevékenykedik. Az orosz szövetségi adóhivatal adatai nemrégiben azt mutatták, hogy

tavaly több mint háromszorosára nőtt a vállalat nyeresége az országban.

Az adatokból kiderült, hogy 2022-ben a Bacardi oroszországi leányvállalata, a Bacardi Rus LLC 4,7 milliárd rubelre (közel 17 milliárd forint) növelte nyereségét az egy évvel korábbi 1,5 milliárd rubelhez képest.

A vállalat még erősítette is pozícióját az országban, mivel több nagy versenytársa is kivonult Oroszországból – állítják az ukrán hatóságok. „Így a Bacardi Limited továbbra is jelentős adókat fizet Oroszország költségvetésébe, támogatja gazdaságát és szponzorálja az Ukrajna elleni agressziót” – közölte a kijevi korrupcióellenes ügynökség.

Ezt is ajánljuk a témában

A Bacardi vállalt és leghíresebb márkái közé tartozik többek között van a névadó rum, a Bombay gin, a Cazadores tequila, a Grey Goose vodka, a William Lawson's és az Angel's Envy, a Martini és a Noilly Prat vermutok is.

***

Nyitókép: Igor Golovniov/SOPA Images/ Getty Images

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. augusztus 11. 17:05
Lám, lám! a harctéren Bacardi rumot osztogatnak?
Unknown
2023. augusztus 11. 13:10
Inkább örüljenek, mekkora összeget pocsékolnak el, nem háborús célra!
Ma is bukik a Zorbán...
2023. augusztus 11. 07:03
Lehet, ma rendelek Bacardit.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. augusztus 11. 07:01
Amerikát mikor ítélik már el háborús szponzorként? Ja, hogy nem lehet, mert a bábrezsim képében a tulajdonképpen a CIA van kormányon? A bolsevisták háborúját minden épeszű ember kártékonynak tartja és elítéli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!